Jump to content

Mentenanta Lupo - motor 1.4 AUA

The driver 01
 Share

Postare recomandată

The driver 01

Salutare! Deschid acest topic pentru a va tine la curent cu imbunatarile pe care le fac masinii mele, un Lupo 1.4 16v. Zilele astea am scos clapeta de acceleratie si am curatat-o cu spay de frane, iar acum masina merge mult mai bine. As vrea sa ii curat si debitmetrul, dar nu stiu cum si nici unde se afla... Ma puteti ajuta, va rog, si sa imi spuneti ce i-as mai putea face?! Inca ceva, dupa ce am dat jos capacul motor am vazut un senzor care intra in capacul de la culbutori. L-am scos, l-am curatat de mazga pe care o avea pe langa uleiul de pe el si l-am pus inapoi. Ce face ala, masoara presiunea uleiului?

P.S.: Daca vrea cineva, pot explica pasii pe care i-am urmat ca sa scot corpul clapetei si sa o curat.

Poza clapeta acceleratie.jpeg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• lupo_bv changed the title to Mentenanta Lupo - motor 1.4 FSI
  • loghy a închis acest topic
  • lupo_bv a deschis acest topic

Ţi-am ataşat nişte documentaţie ca să poţi identifica corect elementele.

Motorul tău nu are debitmetru

La clapetă, după ce o cureţi s-ar putea să ai nevoie de un vcds ca să o calibrezi.

1-AUA-Fitting locations overview.pdf 2-AUA-Removing and installing parts of the injection system.pdf 3-AUA-Dismantling and assembling intake manifold.pdf 4-AUA-Dismantling and assembling fuel rail with injectors.pdf

Link către comentariu

The driver 01

Am curatat clapeta, dar nu a trebuit sa o calibrez. Dupa ce am pus-o inapoi, i-am pus mufa si totul e ok. Mersi de raspunsuri! Ai putea sa schimbi titlul,te rog, deoarece motorul e 1.4 16v 75cp AUA, nu e fsi, doar ca atunci cand mi-am facut contul nu am vazut optiunea asta asa ca am pus fsi....?!

Link către comentariu

The driver 01

Daca scot capacul de la culbutori, trebuie sa ii inlociuesc garnitura? Dar daca scot chiulasa? Am auzit ca la asta trebuie schimbata garnitura ca nu mai etanseaza bine daca demontezi chiulasa...

Link către comentariu

• lupo_bv changed the title to Mentenanta Lupo - motor 1.4 AUA

Nu are garnitură la capacul culbutorilor. În general garniturile se schimbă după demontare. Cu atît mai mult garnitura de chiulasă.

5-AUA-Removing and installing camshaft housing.pdf

Vezi că am actualizat postarea de mai sus cu documentaţia

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Imi poate spune cineva, va rog, niste nume de site-uri cu piese de tuning? (ceva gen, race shop)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!