Jump to content

2024 Passat B9 1.5 eTsi

sandumbogdan

Postare recomandată

La nici 40 de ani sa ai 10 masini cu 200k bagate in ele, e ceva experienta. Vine in medie cam o masina la 2 ani si 100k pe an.

Acuma, fiecare înțelege ce vrea prin lifetime. Unii viata masinii, altii viata lor(desi nici aia nu e ceva garantat), viata alora de la service, viata producatorului(daca da faliment?).

Important e ca eu am scos uleiul negru din cutie, bagat de mine de 6 ani si habar nu am sincer cati km, dar muuuult sub 100k. Poate 50k. E bine, e rau? Nush, dar pt 300ron eu zic ca dorm mai linistit. 

Link către comentariu

Pe cat facem pariu ca daca va adunati si scrieti toti odata omul tot la parerea lui o sa ramana????? Si este dreptul lui...masina lui...banii lui.

Stiu si eu pe cineva in DE care face reviziile la 30k....si azi vara cand a venit in concediu i-am spus ca ii suna cam urat motorul. Credeti ca l-a interesat???

Eu am un 1,5tsi de la fratii mai saraci din cehia dar mai mult de 15k nu o sa o las....inca nu are nici o revizie facuta

In alta ordine de idei....daca e acrii strugurii sau nu ajungi la ei....mergi la piata si iei un kil de cirese. Nu doresc nimanui sa cumpere o masina la 150k km servisata din 30 in 30 de k. Un pasionat auto sau un mecanic isi da seama in 3 minute...ce 3 minute...instant ca motorul ala nu e ce trebuie

Si aici o sa fie problema, la revanzare....

Link către comentariu

Corect, eu fac ce spune producatorul ca de aia am luat masina noua de la VW.

Modificat de sandumbogdan
Link către comentariu
46 minutes ago, marius1982.11 said:

La nici 40 de ani sa ai 10 masini cu 200k bagate in ele, e ceva experienta. Vine in medie cam o masina la 2 ani si 100k pe an.

Acuma, fiecare înțelege ce vrea prin lifetime. Unii viata masinii, altii viata lor(desi nici aia nu e ceva garantat), viata alora de la service, viata producatorului(daca da faliment?).

Important e ca eu am scos uleiul negru din cutie, bagat de mine de 6 ani si habar nu am sincer cati km, dar muuuult sub 100k. Poate 50k. E bine, e rau? Nush, dar pt 300ron eu zic ca dorm mai linistit. 

eu sunt la a7a si am sarit putin de 40 de ani...putin mai mult. Dacia 1310, Dacia 1999 zambetul lui iliescu, polo 1.0 2002, Fabia nu mai stiu anul, Bmw 320i 2002, jetta 1,6tdi 2012 si in prezent octavia4 1,5tsi 2024....nu le schimb asa des

1 minute ago, PauLLB said:

eu sunt la a7a si am sarit putin de 40 de ani...putin mai mult. Dacia 1310 1989, Dacia 1999 zambetul lui iliescu, polo 1.0 2002, Fabia nu mai stiu anul, Bmw 320i 2002, jetta 1,6tdi 2012 si in prezent octavia4 1,5tsi 2024....nu le schimb asa des

Link către comentariu

@sandumbogdan"Ai luat Porshe Cayene nou si l-ai tinut pana a ajuns la 200 mii km?"

Am avut 2 Cayenne, luate de noi, un Turbo si un diesel, ambele au stat in familie pana au depasit 300 000 km, peste 10 ani, ce-i drept ajungeam sa fac si 2 revizii pe an, cu Turbo am facut uneori si 50 000 km intr-un singur an. Tin minte ca trebuia sa completez 5 de ulei intre schimburi, in fiecare luna completam, stateam cu bidonul de ulei in portbagaj permanent, o problema semnalata si producatorului care spunea ca este normal. Intrasem pe forumuri de p-afara si toti se plangeau de consum de ulei la 4.8 BITURBO si la Cayenne Turbo si la Panamera Turbo, singurele masini cu motorul acela, vorba aia "boala lor", mai ales daca bagai talpa in cei 500 de cai, prcatic aveai permanent ulei nou in motor, de la schimb la schimb, cred ca de asta a si tinut atat de multi km motorul. :Driver:

Unii completeaza cu adblue, in zilele noastre, eu completam cu ulei. :))  Cam asta inseamna sa te bucuri de o masina noua, macar sa merite si sa nu iti para rau de devalorizare, costuri de exploatare si mentenanta. In acelasi timp, la un X5, un seria 6 Cabrio si un seria 5 luate de noi le-am facut revizia la 2 ani/30 000 km (erau revizii gratuite si nu imi bateam capu'), asa cum spune si producatorul VW, dar 2 dintre ele le-am dat dupa 5-6 ani, dupa ce au trecut de 200 000 km, in general dupa ce au iesit din garantie si pentru faptul ca puteam lua o noua masina cu discount considerabil de la dealer. Am tinut doar Cabrio, deoarece nu faceam km multi,  era masina folosita mai mult in weekend si vacante, care dupa 4 ani a primit revizii anuale, chiar daca faceam 10 000 km/an. Cred ca e singura masina dupa care imi pare rau ca am dat-o. Intre timp s-au mai perindat si alte masini prin ograda....DEH, boala grea masinile astea! 

@marius1982.11"La nici 40 de ani sa ai 10 masini cu 200k bagate in ele, e ceva experienta. "

10x! :beer: Fac 40 intr-o luna si am depasit 1.5 milioane de km la volan, nu stiu cu exactitate, dar cumulat cat am mers cu fiecare, facusem un calcul si cam pe acolo e... :beerchug:

Concluzia: Daca va pasa de masina voastra, doriti sa o tineti peste 5 ani si sa va bucurati de ea multi km fara probleme, schimbati uleiul anual, urmati procedurile de mentenanta, daca o dati dupa 4-5 ani si nu faceti km multi...nu schimbati deloc uleiul daca n-aveti timp, completati cu Floriol cand este nevoie! :))

Modificat de corad0
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   3 membri

• atti206
    • Lagunez
    • EEXCALADE
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!