Jump to content

OBDeleven - discutii si sfaturi

R_a_z_v_a_n
 Share

Postare recomandată

• Administrator

Topic general pentru discutii si sfaturi achizitie OBDeleven.

OBDeleven comparator abonamente.

OBDeleven ghid cumparare.

OBDeleven tutoriale.

Cateva fisiere utile pentru cei interesati.

Coding list Golf 8

Manual OBDeleven (RO).pdf

Codări-Activări Grup VAG.pdf

Trafic Recognition Coding for MQB platform.pdf

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 1 year later...

Ziua bună, domnilor!

Vă rog să mă consiliați în următoarea problemă: doresc achiziționarea unui OBDEleven însă nu știu ce fel de pachet să iau.

Așadar, am nevoie și de vreun Plan (de genul Pro) sau sunt suficiente Creditele?!

Adică pot lua „free plan” și 100-200 de credite? Nu prea am înțeles la ce folosesc „Planurile” și dacă îmi sunt neapărat necesare.

Mulțumesc pentru răspunsuri și scuze pt „ignoranță”.

Modificat de R_a_z_v_a_n
split thread
Link către comentariu

PAi ce ai vrea sa faci cu acle OBD11 ?

Link către comentariu

eu am varianta pro pe viata si isi face treaba foarte bine

Link către comentariu

Bună dimineața!

@LoliSor - Nu mă ajută deloc răspunsul tău. Solicitarea mea se referea la cu totul altceva.

@Al Bundy - Uite o serie de „chestii” pe care le-aș face cu acea interfață: dezactivare start-stop, modificare semnalizare confort (5-6 ori în loc de 4), dezactivare semnalizare acustică centură pasager, dezactivare sopuri la folosirea Autohold, afișarea datelor despre baterie(nivel încărcare, voltaj), codificare baterie, retragere etrieri la schimbarea plăcuțelor. Dar și alte „năzdravănii” pe care le pot observa în Aplicație, îmi plac și, eventual, pot fi  activate pe mașina mea.

Alte acțiuni, de genul diagnosticare și ștergere erori, am înțeles că face și varianta free

Link către comentariu

• R_a_z_v_a_n a deschis acest topic
  • Administrator
58 minute în urmă, laurstef a scris:

Alte acțiuni, de genul diagnosticare și ștergere erori, am înțeles că face și varianta free

Am mutat discutia intr-un topic separat. Am pus in primul post ceva fisere gasite online (site oficial, feisbuc etc).

Cine mai are alte documentatii/codari utile, NUMAI cu OBDeleven, si nu le puteti incarca aici rog contact PM si rezolvam.

Razvan

Link către comentariu

Poți să pui și un link către respectivut topic, te rog frumos?

Link către comentariu

Asta e topicul ...

Link către comentariu

😂 Sunt praf.

Oricum, aștept răspunsuri la nedumerirea mea.

Link către comentariu

sandumbogdan

Folosesc de 3 ani OBD Eleven si sunt multumit si il recomand celor interesati.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

laurstef...pentru a face toate acele activari/dezactivari, ai nevoie de varianta Pro.

Acele credite sunt un fel de ajutor de a rezolva ce ti-ai dori printr-un simplu "click" sa spunem. Adica vrei sa activezi/dezactivezi o functie, care valoreaza X credite. Ai acele credite, ai rezolvat problema simplu. Nu ai credite, dar ai varianta Pro, poti intra pe diverse module si activa/dezactiva chestii, manual. Sunt destule tutoriale pe net, prin care se arata si manual cum se fac anumite codari/adaptari. 

Eu folosesc OBD11 Pro din 2019 si este brici. Am detinut si VCDS dar dupa ceva timp l-am vandut pentru ca era deja pointless. Pt uz personal si nu numai, faptul ca rezolvi totul din telefon/tableta si poti avea mereu cu tine un tester complet pentru gama VAG, OBD11 este de vis. 

Link către comentariu

sa vezi ce brici e cand folosesti ONE CLICK APP si apar apoi numai erori. 

Link către comentariu

Nu contest ca nu ar putea da erori acele activari/dezactivari prestabilite, utilizabile printr-un simplu click si folosind creditul din aplicatie. Acolo tine de felul cum au fost deja "programate" de catre detinatorii aplicatiei toate acele modificari. 

Tocmai de aceea, exista si varianta manuala, mai clasica, de a intra pe diferite module, byte by byte, ca si in interfata VCDS-ului, si acolo cam trebuie sa ai habar de ce faci. Dar ce faci cu un VCDS, faci si cu OBD11 Pro. Insa din punctul meu de vedere intr-un mod mai facil.

Pana la urma cred ca de aici a si venit atractivitatea OBD11-ului si a crescut in ultimii ani in popularitate. Tocmai pentru ca ofera varianta asta de "one click", contra cost bine-nteles. 

Eu de exemplu, in istoricul aplicatiei, am pana in prezent 31 de masini conectate. Nu am intampinat absolut nicio problema in activarea/dezactivarea diverselor functii. 

Si poate ca 60-70% din activari/dezactivari le-am facut manual, cunoscand deja in mare parte cam pe unde am de bajbait, insa si modificarile facute prin metoda "one click" (din comoditate uneori sau lipsa de timp) au functionat fara probleme in cazul meu.

Link către comentariu

1 hour ago, andrioae cosmin said:

Bună seara îmi puteți explica ce înseamnă erorile astea ?

Scrie pe Google eroarea respectiva și ross-tech și o să găsești interpretarea, cauze și mod de remediere pe site-ul Ross-tech 

Link către comentariu

@LUFY Adică nu funcționează, ce vreau eu, decât varianta PRO?

Eu mâ gândeam să iau varianta simplă la care să adaug vreo 100-200 de credite și, după caz, să mai cumpăr în funcție de ce năzdrăvănii vreau să mai fac.

Din câte am înțeles, varianta Pro te lasă să faci codările manual (dacă știi pe unde să îți bgi degețelele), ori eu nu doresc acest lucru.

Scuze de stress. Nu vreau să poluez aiurea acest topic. S-ar fi putut rezolva mult mai simplu și în cîteva minute dacă aș fi reușit să port o discuție telefonică cu cineva.

Link către comentariu

Cumperi abonament Pro si credite in functie de ce ai nevoie

Prima data ai nevoie de OBD11

Ce nelamuriri sunt ?

Link către comentariu

Pentru a putea activa/dezactiva/coda module pe masina, este necesara varianta PRO. Iar ulterior, fie se merge pe varianta manuala de a coda, fie pe varianta cu credite. Faptul ca ai varianta standard + credite, nu te ajuta la nimic (ma refer pe parte de activari/codari).

Varianta standard doar citeste modulele de pe masina, prezinta erorile (daca sunt) si se pot sterge ulterior. Deci practic vorbim doar de o functie de diagnoza.

Pe site-ul oficial al producatorului se pot gasi foarte usor toate detaliile si ce anume se poate face la fiecare nivel.

Modificat de LUFY
Link către comentariu

Varianta Pro nu este un abonament separat ?

Ca doar nu exista OBD11 Pro ca si dispozitiv diferit de OBD11 Nextgen normal

Link către comentariu

Corect. Varianta Pro este un abonament, un feature extra aferent contului de utilizator. Activand "extensia" Pro, vei putea face mult mai multe cu OBD11-ul personal (adica cele amintite deja mai sus).

Ca dispozitiv, este unul singur, cel denumit mai nou "Nextgen". Adica in prezent, dongle-ul este negru. In trecut, la primele iteratii de OBD11, dispozitivul era alb (asa cum de exemplu detin eu). 

Din ce am vazut pe site-ul oficial si asta denota o "smechereala" din partea celor de la OBD11 (probabil si pentru ca au devenit atata de faimosi sau poate pentru ca si ei la randul lor cotizeaza catre producatorii pe care ii acopera sau poate ca pur si simplu asa le iasa mai bine la bani) este faptul ca partea de Pro sau Ultimate este sub forma de abonament de 12, 24 sau 36 luni. 

Nici nu stiam de acest lucru, deoarece cu ceva ani in urma, daca optai pentru a avea cont Pro, plateai acel extra cost, si contul devenea "pe viata" ca atare. De exemplu, in cazul meu, asa este. Am acces Pro, deoarece de la bun inceput am platit ceva in plus pentru a deveni Pro. Si se pare ca asa am ramas. Poate o fi datorita faptului ca utilizez dongle-ul de tip vechi (cel alb) ? Sau poate ca acele conturi mai vechi, facute Pro, le-au lasat asa ? Sper sa nu ma trezesc la un moment dat ca imi pun deadline pe contul de Pro si ma trec si pe mine la subscriptii din astea anuale 🤣 

Ca daca stam sa ne gandim, e mare moda asta de a transforma orice serviciu din vremurile noastre sub forma de abonamente si subscriptii limitate pe un anumit interval de timp. Si pana la urma e chiar convenabil pentru ei sa tot decartezi anual X suma de bani, sa iti pastrezi functiile Pro. 🙄

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!