Jump to content

Consum Kodiaq 2 - PHEV

razvan.ac
 Share

Postare recomandată

Atasez eu un long term:

Noiembrie-Decembrie, mers mai mult electric prin oras (maxim 60-65 de km cu un “plin”), am pus un cost de 1 leu pe KW, facand media incarcat public la diverse statii/gratis
image.png.0c7cef08e82152c04b577a13c196000b.png

Si Ianuarie, pana acum, mers mai mult hibrid si in afara. Media pretului pentru incarcare scade usor, in favoarea celor gratis.
Jan.thumb.jpeg.46a2f056b348d006e5bc5e68b6509358.jpeg

Din pacate, nu gasesc o diferentiere in aplicatie sau meniu pentru numar total km parcursi electric/hibrid sau doar cu motorul termic.

Modificat de razvan.ac
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• razvan.ac changed the title to Consum Kodiaq 2 - PHEV
  • 3 weeks later...

Consum pentru un drum pana la Hanna's Hidden Haven Accomodation cu niste bara la bara pe centura Ploiesti.

Drumul inapoi, cu un mic ocol pana la partie (Harghita-Bai) si inapoi la cazare in ziua intoarcerii acasa.

Odata cu temperaturile din 2 cifre din Bucuresti, am ajuns la un range de 84 de km full electric prin oras.

IMG_0818.jpeg

IMG_0819.jpeg

Modificat de razvan.ac
Link către comentariu

• 4 weeks later...

Costul per 100 km cât e? 50 lei extern? Dar urban?

Link către comentariu

Costul e in functie de consumul motorului termic. Am acces la statie de incarcare AC gratis si nu am mai platit incarcari de la inceputul anului, dar nu stiu cum calculeaza exact Skoda costul total in aplicatie.

Consum 2024 si 2025:

IMG_0989.jpeg

IMG_0990.jpeg

Link către comentariu

Ok, mersi!

Probabil, pe undeva prin setările aplicației,  există un cost/kwh, asa cum introduci pt benzină. 

Am întrebat pt că e interesant, pt viitor, pt mine, acest Kodiaq, în mod special datorită gărzii la sol mai mare decât la Superb.  Încerc să îmi fac o idee de ce anume aș avea nevoie pt drumuri extra-urbane, 90% dintre km. Un plug-in cu reduceri bune, dar mai grea mașina sau tsi clasic, dar care consumă ceva benzină. Sau clasicul tdi. Km, undeva la 12-13k pe an. Garda la sol mărită că mai abordez și drumuri montane unde este suficient 4x2. Tiguan nu e pe placul meu. Altceva nu mă coafează.

Link către comentariu

Intr-adevar, pot introduce un cost pentru incarcare, dar nu stiu exact cum calculeaza; anul acesta am incarcat la statii eldrive si ppc doar de trei ori, in rest la serviciu.

De aceea spun ca pot face un cost doar inmultind media de consum benzina. Daca nu ai acces la incarcari gratis, nu stiu daca mai merita plugin, exista totusi un abonament lunar ppc la un cost de 1.5lei/KWh.

Daca mergi cu bateria goala, in oras, in trafic, consuma 8-12l/100km, afara depinde de talpa: 5-7l/100km. Asta acum, cand e frig. Cu rezervorul si bateria pline, autonomia e ~650 de km, dar e o media calculata pe baza istoricului.

Link către comentariu

Teodoreanu

Drumuri extra- urbane 90 % solutia este diesel . Variantele electrificate sunt pentru oras maxim naveta 50-60 de km pe zi .

Link către comentariu

@Crs.Vag@Teodoreanu , hai sa mutam discutia pe sfaturi achizitie. E clar, drumuri peste 95% extraurban si o medie de cel putin 15k-20k de km pe an, motorina pare/este o alegere mai buna. Am avut, no more.

Oricum, mi se pare ca toata lumea urmareste cel mai mic consum, dar cred ca placerea de a conduce tine mai mult de comfortul resimtit in spatele volanului decat de 1-2l in minus la 100 de km. Daca o dam in versus, nu mai terminam niciodata 🫣.

Link către comentariu

• 1 month later...

De cand au crescut temperaturile, am reusit sa merg 95% din timp doar electric:

IMG_1383.jpeg

IMG_1384.jpeg

Modificat de razvan.ac
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!