Jump to content

Audi A4 B9 allroad vs. Audi Q5 vs. BMW seria 3 G21 - masina pentru 4 pasageri

Adi_vw
 Share

Postare recomandată

Eu am 2 copiii (2 si 3 ani) pentru care car 2 scaune rotative si am carat in concedii 2 caruturi. Deci, cine spune nu a avut. :p

Plus ca daca masina e echipata cu "dcc-ul" italian e foarte confortabila, chiar si cu 20.

Dar nu am vrut sa aduc discuția despre ea ca nu e locul/topicul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

acum o oră, cristi511 a scris:

In plus, toate tipurile de cutii automate (robotizate sau convertizor) pe care le-am condus, adica zf, dsg, edc, 7g, NU faceau frana de motor ca o manuala. Cu accent pe dsg/edc care efectiv NU fac frana ce motor in sensul clasic. Deci, da, e nevoie de frana de serviciu ceva mai des...

Pai ba fac, o muti pe manual si stai in treapta care vrei, sau daca ii un pic de vale si iei piciorul de pe acceleratie sa vezi cum urca o treapta sa tina frana de motor.

Acu pe drept, clar ca nu face ca atunci cand vi tu lansat si ii dai a 4-a din a 5-a la intrare in sat. 

P.S. Am DSG, adica aia care nu face :)

Modificat de adrian_mm89
Link către comentariu

43 minutes ago, Adi_vw said:

X3 30i - Pe acesta il urmaresc si e pe site de ceva timp. Nu a lasat la pret deloc si nici nu s-a dat de o luna pe cand la altele (audi-uri) ori s-au dat, ori au scazut mult la pret.
X3 20i - de la privat. Are cam putini km pentru DE si 6 ani, dar pare intretinuta. Cel putin discurile arata foarte bine

30i e clar mai potrivit pentru cele 2tone ale X3-ului, dar cel postat de tine e cam slabut dotat.

20i e ok doar pentru oras si pentru un sofer care nu are vreo dorinta sportiva, adica merge ok si cam atat. si consumul e f decent. cel postat de tine e mai bine dotat ca 30i.

Stelvio a fost si la mine pe lista, dar a picat din cauza ca nu avea incalzire auxiliara, dotare obligatorie pentru mine.

Eu am o fetita de 5 ani jumate si 1 scaun rotativ Britax, si e ok X3 pt atat. Pentru 2 scaune... te descurci cumva daca e cazul :lol: mergi pe rand cu copiii in concediu... odata cu unul, odata cu celalalt :lol: 

Link către comentariu

Poti sa ii reprosez multe DSG-ului, mai putin partea ca nu face frana de motor. Imediat cum da de o panta si atingi putin pedala de frana, retrogradeaza. Totusi, nu inteleg ce relevanta are faptul ca schimbi plactuele atat de des cu topicul, poti sa le schimbi si in 5000 de km daca mergi cu frana pusa ca sa ma exprim mai plastic. 

Link către comentariu

Era doar un exemplu de cum la unii tin placutele 20k km si la unii 60k km. 

Apropo, eram la facultate si aveam ceva curs de materiale, nu mai stiu exact cum se numea, si aveau laborator de analiza a materialelor, si ne povesteste profesorul ca face analiza unui ambreiaj si a unei volante, ca i-a cerut ford sau opel, nu mai tin minte exact (se intampla in 2008) pentru ca o doamna a stricat 3 ambreiaje in primii 900 km (noua sute, suna amuzant), si masina ipotetic nu avea defect din fabrica, si credeau ei ca e un defect de fabricatie a ambreiajelor. Ghici ce, nici ambreiajele nu erau dintr-un lot defect si cel mai probabil doamna mergea cu piciorul pe ambreiaj non stop.

Link către comentariu

Da, cine s-ar fi gandit ca daca stai calare pe frana, ti se uzeaza mai repede placutele/discurile :)).

Link către comentariu

3 hours ago, acidone77 said:

Doamne fereste, da din ce-s facute discurile si placutele la Audi, din plastic? :lol:

Eu am facut upgrade la ATE power anul trecut iar placutele si franele montate de mine de aprox 100k km mai aveau o treime din viata. Adica mai aveau 1mm pana la uzura maxima a discurilor, sunt 3mm de uzura in total intre max si min. Lasati prostiile si luati golf 4 🤪

Cred ca discurile la audi sunt facute din capacelele alea de staniol ce erau pe vremea raposatului pe sticlele de lapte de 1L.

Am uiat sa mentionez, discurile si franele erau ATE standard.

13 minutes ago, adrian_mm89 said:

Ghici ce, nici ambreiajele nu erau dintr-un lot defect si cel mai probabil doamna mergea cu piciorul pe ambreiaj non stop.

Maxim i s-ar fi uzat rulmentul de presiune.

Link către comentariu

acum o oră, marius1982.11 a scris:

Eu am facut upgrade la ATE power anul trecut iar placutele si franele montate de mine de aprox 100k km mai aveau o treime din viata. Adica mai aveau 1mm pana la uzura maxima a discurilor, sunt 3mm de uzura in total intre max si min. Lasati prostiile si luati golf 4 🤪

Cred ca discurile la audi sunt facute din capacelele alea de staniol ce erau pe vremea raposatului pe sticlele de lapte de 1L.

Am uiat sa mentionez, discurile si franele erau ATE standard.

Maxim i s-ar fi uzat rulmentul de presiune.

Concluzia era ca nu statea cu el apasat la maxim, ci sprijinea piciorul pe el patinandu-l non stop :)

Link către comentariu

Mie imi place doar X3-ul albastru .. ca aspect , evident

Link către comentariu

8 hours ago, cj.Paul said:

Urmeaza sa ma despart de bmw-ul 3 gt pe care il detin si tare imi e frica ca orice as alege o sa fiu nemultumit dpdv al directiei/suspensiei, deci cumva la mine pe primul loc e X3/seria 3 x-drive, urmat ft indeaproape de XC60 si Tiguan (rational vorbind, ca altfel as alege Stelvio toata ziua).

Sunt multi care se plang de directia de la Serie 3, gasesti destule detalii la o cautare online. BMW a scazut mult la calitatea directiei, ea e sigura evident, insa nu mai transmite nimic de la drum. Dar e cel putin la fel de rau si la ceilalti.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   1 membru

• Adria_n
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!