Jump to content

Curatare lupa far xenon adaptiv.


davidut5
 Share

Postare recomandată

Farul se da usor jos, am scos bara doar pe partea respectiva dupa demontarea grilei si cateva suruburi la roata si sub bara.
Apoi am ajuns la far, metodata aleasa de mine pentru desfacerea sticlei a fost sa o tai pe cea veche. Cum erau putin matuite cele vechi am luat altele noi de pe olx cu 699lei. Ulterior dupa cod am gasit pe un site in stoc doar cea de dreapta cu 149lei, asa ca, cautati bine sa gasiti cea mai buna oferta. Eu ma gandeam ca daca sunt mai scumpe sunt mai bune, aparent sunt marca BLIC cod DDZ-GOLF7-L si BLIC DDZ-GOLF7-R.

Bun, am taiat cu flexul cu panza de metal la ocol sticla farului pe partea neagra la 10-15mm de cheie. Se cam topeste plasticul, asa ca incearca sa nu mergi mai adanc decat trebuie. Sub sticla se afla suporti pentru semnalizare drl etc.

Deci am taiat sticla si acum incepe partea grea! Trebuie scoasa din silicon toata buza ramasa. Unde se poate trebuie taiat cu un cutter siliconul interior/exterior unde avem acces, apoi cu un cleste de cuie, patent tragem de sticla ramasa.

ATENTIE la partea cromata deasupra de DRL, se distruge foarte usor. Incercati sa nu atingeti cu mana goala oriunde in interiorul farului. Raman amprente si se sterg foarte greu. Odata ce toata sticla este scoasa din carcasa, cu o surubelnita dreapta mai mica am curatat tot canalul de siliconul vechi. Tot acum scoatem si ornamentul de la semnalizare ce ramane pe carcasa, si ansamblu drl cu oglinda cornering.
Am ajuns la xenon, e prins in 3 nuci de plastic si o mufa. Lupa si oglinda sunt capsate in plastic, am taiat usor marginea nitului de plastic si am desfacut lupa de oglinda. Dupa cum se vede in poza, oglinda are o pata alba de la bec. Am sters cu laveta microfibra cat am putut insa tot a ramas decolorat in locul ala. Oglinda este metalica asa ca stratul de crom nu se strica usor, puteti sterge mai energic daca e nevoie. Lupa trebuie stersa pe ambele fete.
Dupa curatare oglinda si lupa(lupa/oglinda se sterg cel mai bine pe uscat), am capsat la loc piesele, am topit putin plasticul pe nituri ai am asigurat cu putin superglue.
Montam la loc lupa, ansamblu drl, si pe sticla montam ornamentul de la semnalizare, probam sticla fara mastic, si daca totul e bine, punem mastic si inchidem farul. Eu am cumparat mastic de 4mm, se pare ca e prea subtire, am pus doua randuri de 4mm, si dupa ce am inchis farul a mers destul de usor, deci puteam pune mai mult. Oricum am prins 2 ploi si nu s-a aburit asa ca e semn bun.
Dezamagirea este ca dupa ce am curatat cat am putut de bine interiorul de amprente, la 2-3 zile au aparut in far. Banui ca si superglue nu a fost intarit suficient ca parca s-a albit putin pe margine. Si cand am incercat sa curat plasticul cromat deasupra de drl s-a luat imediat cromul, asa ca am renuntat la sters si doar am suflat cu aer comprimat cat am putut de bine.
Tinand cont de oglinda xenon patata, amprente/semne ramase la interior am renuntat sa fac si farul de pe stanga si am ales sa iau faruri noi. Din pacate acest model se gaseste doar Valeo si oem, la 3500lei respectiv 5000+lei.
Pe farurile noi am pus niste osram nightbreaker si este lumina mult mai puternica si mai rece. Linia de lumina tot nu este ascutita, din cauza lupelor care au pe suprafata mici gaurele probabil pentru acest aspect.
Urmeaza pozele. Le-am redus la aproape nimic, ca sa intre pe forum direct.

 

111-min-min.jpg

222-min-min.jpg

333-min-min.jpg

444-min-min.jpg

555-min-min.jpg

666-min-min.jpg

777-min-min.jpg

888-min-min.jpg

999-min-min.jpg

1010-min-min.jpg

1111-min-min.jpg

1212-min-min.jpg

1313-min-min.jpg

1414-min-min.jpg

1515-min-min.jpg

1616-min-min.jpg

Modificat de davidut5
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!