Jump to content

Planetare (Tiguan 5N & 5N2)

ghemotoc16
 Share

Postare recomandată

Salutari. In urma unui zgomot la accelerari mai hotarate am schimbat planetara fata de pe partea pasagerului cu una noua marca SKF (cod VKJC 4529). Toate bune si frumoase, zgomotul a disparut, insa imediat dupa schimbare a aparut o vibratie abia sesizabila in accelerari usoare, la viteze mici si cand rotile sunt virate. Mecanicul a banuit ceva pe la roti insa dupa o verificare rotile sunt ok. Mie imi sta pe creier vibratia asta desi mecanicul zice ca planetara e ok, ca e noua, ca nu este de la ea si ca tremuratul ala abia se simte. Am schimbat si planetara fata de pe partea soferului, tot SKF, pentru a elimina si cauza asta. Tremuratul tot acolo e. Tot cautand pe internet am observat ca pentru codurile VW 5N0407766D si 5N0407766DX (Tiguan 2.0 184 cp DSG 4x4 CUWA) sunt planetare cu specificatii diferite:

1. SKF VKJC 4529
Partea de montare: Axa fata dreapta
Dimensiune filet: M16x1.5
Dantura exterioara parte roata: 36
Dinti interior, spre diferential: 40

Lungime [mm]: 592
Diametru simering [mm]: 59,5
Lungime 2 [mm]: 31,5
Piesa noua
Diametru articulatie la roata [mm]: 98
Diametru articulatie la cutia de viteza [mm]: 86

dar si

2. SPIDAN 36451

Partea de montare: Axa fata dreapta

Dimensiune filet: M16x1,5
Dantura exterioara parte roata: 36
Dinti interior, spre diferential: 40
Lungime [mm]: 602
Diametru simering [mm]: 59,5
Diametru articulatie la roata [mm]: 98
Diametru articulatie la cutia de viteza [mm]: 84
Piesa la schimb

Este posibil ca eu sa am nevoie de celalalt model de planetara? Sau planetara este defecta din fabrica?

Nu vreau sa stric altceva pe la masina din cauza asta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Doomy changed the title to Planetare (Tiguan 5N & 5N2)

@ghemotoc16   problema este 100% de la planetara !  am patit fix acelasi lucru tot cu o planetara SKF VK XXXX  din doua morive :

1)  SKF este cu tripoda in timp ce OE este cu bile 

2)  lugimea mica  exact ce ai evidentiat . 

Planetara cu bile sau Constant Velocity  are ungli de aplecare mare ! 

Rezeppa.gif

In timp ce planetara cu tripoda are unghi mult mai mic : 

Tripod.gif

Asa ca in accelerari ce simti tu nu este o dezechilibrare , practic planetara cu tripoda atinge capatul cursei si loveste in peretii  carcasei atunci cand masina se ridica de bot putin . 

Uite diferentele 

Sus cu Tripoda si jos cu CV

page5.jpg

Link către comentariu

Am verificat acum si nici planetara veche nu pare sa fi fost cu bile... Asta daca nu cumva mi-au inlocuit cei de la service capul cu bile cu unul cu tripoda, desi nu cred ca este posibil (inainte de a inlocui planetara cu totul am inlocuit doar capul de planetara insa zgomotul in accelerare inca era). Ar mai ramane doar lungimea, daca o fi putin mai lunga poate atunci unghiul este mai mic si nu mai loveste in carcasa... nu stiu.

WhatsApp Image 2024-10-08 at 13.13.27.jpeg

20240724_130320.jpg

Link către comentariu

La ochi se vede ca cea SKF are carcasa de tripoda mai scurta decat cea OE , automat are loc mai mic de lucrat in interior.  de aici e 100% 

Link către comentariu

Da, am observat si eu acum, nu stiu insa daca e si unghiul care trebuie. Am facut poze mai mult pentru dosarul masinii, nu m-am gandit ca le voi folosi pentru masuratori. Acum sa vad daca mai reusesc sa o dau retur pe asta ca deja sunt aproape 3 luni de cand am pus-o... Revin cu update dupa schimbare.

Link către comentariu

Daca ai luat-o prin intermediul service-ului trebuie deschis dosar de ei pentru retur -> detaliere defect , pentru client este "mai simplu" .  Daca ai venit tu cu ea la service te pregatesti de un chin procedural......:dry:

In ambele situatii de mai sus trebuie sa te pregatesti pshihic pentru un refuz , caz in care tu trebuie sa faci o experitza ( pe banii tai ) in alt service autorizat apoi sa faci iar procedura de retur. 

Ambele service-uri trebuie sa aibe constatari aproape identice , altfel se pot lega de orice anomalie procedurala. 

Multa bafta ! 

PS , ce cutie de viteze este?  DSG sau manuala ? Sus vad ca mentionezi DSG dar vreau sa ma asigur. 

Link către comentariu

De la service e luata, acum depinde de mecanic daca vrea sa isi dea interesul sau nu ca teoretic nu e nimic stricat si chipurile merge ok. Culmea e ca scrie clar ca se potriveste pentru codurile OEM de VW desi se pare ca nu prea e asa.

Deja presimt ca va fi refuz ca nu isi vor asuma ei vina. Mai ales ca nici ei nu cred ca ar fi avut de unde sa stie decat daca s-ar mai fi lovit de problema. Momentan nu mai pot ajunge asa repede la service, va mai dura cateva saptamani.

Doamne ajuta acum...

Cutia e automata, DQ500 parca.

Modificat de ghemotoc16
Link către comentariu

Din experienta personala in care am avut 12 interventii diferite pe planetarele fata in ultimii 6 ani , am experiementat diferite marci de planetare complete si capete de planetare , pot sa spun cu mana pe inima ca tot ce vezi in aplicatiiile distibuitorilor sunt doar echivalente  sau contin informatii de [cenzurat].

Cea mai buna verificare este compararea fizica cu cele OE din toate punctele de vedere. 

960hvy.jpg.668ea89a82474f4d293ba45aa3ec0253.jpg 

Link către comentariu

Wow, nu te-ai plictisit :) Intr-adevar, nu ma asteptam sa fie asa mare bataie de cap, dar se pare ca mai sunt si greseli... 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!