Jump to content

2023 Cayenne Hybrid

tudy_cnu

Postare recomandată

Oho , te incurca trecerea de la 500k la 250k ?

La asa afacere asa masina :beer:

Peste un an scade pragul la 100k :mop:

Link către comentariu

@tavitaranu chiar. Pentru cei in situatia respectiva e un pic tragic. Dar (sper sa) fac 100k si in 2025, asa ca am maxim un an sa gasesc o solutie. De preferat ar fi sa actionez cat mai rapid, dar in ceea ce priveste masina, oricum nu pot inchide leasingul in primele 12 luni.

Am sarit de la 20k ron impozite anul trecut pe pfa, la vreo 70k anul asta, pe micro. Nu mai sunt dispus sa suport si cresterea asta. La un calcul sumar, ar fi inca 30-35k ron pe an. De trecut la impozit pe profit nici nu mai zic, ar fi un dezastru pentru mine, avand in vedere ca principala "materie prima" pentru businessul meu este creierul meu. Nu am ce cheltuieli sa fac, astfel incat sa scada profitul, prin urmare si impozitul pe profit, la niveluri rezonabile.

Planul pe scurt ar fi sa imi trec activitatea pe o alta jurisdictie din UE, la mine fiind totul doar servicii digitale. Am auzit lucruri bune despre Lituania, Malta si Cipru (in ordinea asta).

Daca pana acum m'am descurcat si am navigat partea asta fiscala singur, acum voi avea nevoie de un consultant fiscal si e principalul task cand ma intorc din vacanta.

Link către comentariu

Doua firme , doua persoane , stai sub 100k pe fiecare , nu e asa tragic daca pe acolo te invarti , ai timp un an sa pui la punct tot

Dar cei mari care aveau peste 500k , obligati sa treaca in 2 ani la sub  100k e tragic , clar merg pe 16% si e dezastru , multi vor zbura cum si pe unde pot

Un angajat pe srl acum te costa aprox 20k ron pe an cu salariu minim , la tine TVA-ul te mananca si apoi dividendele

Eu lucrez la nivel mai mic dar tot am SRL si PFA ca sa nu depasesc 300k ron pe an / firma , sa trec la TVA

Daca acum 3 ani plateam doar 3% din cifra de afaceri pe SRL si 5% pe dividende , lejer sub 10k lei ambele firme , in 2025 o sa depasesc 40k lei ptr aceleasi activitati si aceeasi cifra de afaceri / profit - angajat obligatoriu plus 10% dividende

Da' ce pot face ?

Link către comentariu

Eu nu sunt dispus sa le mai dau nici macar un leu un plus talharilor astora. 2 firme inseamna 2 angajati cu salariu minim.

Mie TVA'ul imi convine. Si la masina, mai deduc 50% din el. Singura problema e ca eu nu prea am clienti in RO carora sa le facturez cu TVA. Majoritatea clientilor mei sunt din UE si facturile emise nu contin TVA.

Oricum aveam cod din ala special de TVA intracomunitar, inca de cand am inceput activitatea pe firma asta.

Link către comentariu

No , atunci gaseste-ti unde e mai bine , statul roman nu ne merita , oricum de 30 de ani ne considera niste infractori care trebuie prinsi

La Multi Ani

Link către comentariu

Acesta este un subiect la fel de interesant ca si cel al masinii. As fi fosrte interesat de resultatul discutiei. 😀

Link către comentariu

Voi reveni cu informatii, odata ce gasesc vreo solutie. Daca gasesc vreuna. Sper sa ne ierte moderatorii micul offtopic :))

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!