Jump to content

2023 Cayenne Hybrid

tudy_cnu

Postare recomandată

Are 4 moduri: Electric, Hybrid, Sport si Sport Plus. Intre Hybrid si Sport sunt cateva diferente:

• Daca masina are curent in baterie, in Sport nu trece niciodata in mod full electric, in timp ce pe modul Hybrid trece in mod full electric in momentul in care viteza e constanta.
  • Daca bateria e descarcata, in Hybrid tine masina la turatie mai mica decat pe Sport

La consum, depinde foarte mult daca are curent in baterie. De la Gura Humorului am plecat ieri spre casa cu bateria plina si pana la Roman, am mers cu traficul pe drumul acela cu o banda pe sens, fara depasiri exagerate, si am avut consum 6.5%. Dupa aceea am intrat pe 4 benzi si apoi pe portiuni de autostrada, s'a terminat si curentul din baterie, si si'a revenit consumul in jurul valorii de 10%-10.5%. 

Per total, in aceasta vacanta am avut un consum de aproximativ 11.5%.

Modificat de tudy_cnu
Link către comentariu

Pfiuu, betooon. Bun consum pt animalul ala de masina /motorizare. 

Link către comentariu

Da, sunt foarte multumit avand in vedere ca fost un drum cu multe zone montane. La drum de Constanta, pe pilot automat 135 kmh in bord adica 130 kmh pe Waze, sta turometrul in jurul valorii de 2000 de turatii si consuma tot cam 11%-11.5% (depinde cum bate vantul :D )

Modificat de tudy_cnu
Link către comentariu

No hate, ma asteptam la ceva mai multa "eficienta". Dar aparent isi scoate parleala la mersul prin oras :) . Nice, not bad not terrible. 

Link către comentariu

Are totusi 2.5 tone si aerodinamica de sifonier :)) 

Link către comentariu

Consumul este normal pentru o masina destul de mare, cu un motor pe benzina, condusa destul de moderat.

Este bine ca nu ai tras tare in zona Campulung Moldovenesc/Gura Humorului/Falticeni/limita judetul Suceava, acolo sunt tot timpul la vanatoare o serie de neinscriptionate, pe langa cele normale de politie.

Pe drumurile de care ai spus, daca erai singur in masina si entuziast puteai sa treci de 20-25-28%.

Link către comentariu

Da, pe E85 intre Falticeni si Roman chiar a fost in Logan negru neinscriptionat. Ciudat e ca nu avea nici macar numere cu MAI, ci era cu numere normale. 

Link către comentariu
marius1982.11
1 hour ago, cristi511 said:

No hate, ma asteptam la ceva mai multa "eficienta". Dar aparent isi scoate parleala la mersul prin oras :) . Nice, not bad not terrible. 

Se stie ca hibridele in oras au punctul forte. Cu plug in poti merge full electric, daca ai panouri, full gratuit.

Link către comentariu

Nu intentionez sa starnesc un off topic sau vreun flame dar nu este gratis nimic.

Singurul lucru gratis este radiatia solara care e sau nu, functie de clima/vreme. Altfel, restul "cercului" costa si nu putin.

Da, e mult mai ieftin acum sa mergi cu electrica sau sa incarci o masina pt deplasarea urbana. Cu asta sunr total de acord. 

A mea, din familie, merge cu 28kwh si tot "e gratis" comparat cu italianca.

Link către comentariu
marius1982.11

Pai na, vorba vine "gratis". Investiția se amortizeaza in timp.

Link către comentariu

@moderatori putem deschide un topic general dedicat fotovoltaicelor?

Ar fi interesant sa putem discuta despre:

- panouri

- invertere

- baterii

- etc

...direct intre utilizatori + recomandari de firme/branduri/surse/montatori. 

Ce ziceti?

Mersi

Link către comentariu
On 4/24/2025 at 10:47 PM, corad0 said:

@tavitara"fiecare face ce vrea cu banii si masina lui , rabla mea accepta periile cum accepta pisica sa fie scarpinata "

Atata timp cat nu te uiti de aproape la ea in soare, e ok, important e sa fie curata si "scarpinata"! 😉

main-qimg-9cfe3f455bf05e392ad0465d4cb6e2

Asa este , imediat ce o spal se vede si la mine la fel , ma uit in alta parte putin si gata ,  in 30 minut praful il iei cu degetul si la prima ploaie e noroi pe ea , de la distanta pare super ok

Nu se mai vad nici loviturile de la pietre din cauza prafului , super ( drumurile noastre nationale zici ca sunt drumuri de iesire din balastiere , piatra langa piatra )

Sincer as spala si eu masina mai des manual dar nu am timp , oricum o spal rar sau cand e prea jeg sa ma uit la ea , o sa o spal la pensie mai cu grija pe urmatoarea

Asta e viata , prea multe de facut si prea putin timp ( unii se plictisesc .. na , universul lor e mic , exista pesti si in ocean si in acvariu )

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!