Jump to content

2023 Cayenne Hybrid

tudy_cnu

Postare recomandată

Salutare si Hristos a inviat!

Saptamana trecuta a stat masina in service pana joi dupa amiaza. Bineinteles ca nu s'a rezolvat nimic. Nici de data asta nu am primit nicio hartie. Singura chestie a fost ca m'au plimbat cu masina altui client si facea si aia cam la fel. Din pacate, am plecat de acasa cu o durere de cap foarte puternica si o stare de rau, ce s'au intensificat pe drum pt ca am mers cu o Tesla. Nu mai suport sa stau in spate intr'o masina, mi se face rau, mai ales intr'una electrica. De aceea, cand am ajuns acolo nu stiam cum sa iau masina mai repede si sa ma duc acasa. 

Am mai discutat si cu nasul meu, care are si el Porsche si el banuieste ca acel sunet se aude in momentul in care un releu activeaza/dezactiveaza recuperarea energiei pe franare. La el nu face, ca el are Cayenne S. 

De Pasti, am plecat la mama soacra la Jurilovca si drumul dintre Constanta si Tulcea mi'a mai aratat si partile placute ale masinii. De asemenea, maine plecam intr'o mica excursie, pe traseul Bucuresti - Brasov - Lacu Rosu - Bicaz - Valea Bistritei - Transrarau - Gura Humorului - Bucuresti

In orice caz, intr'una din serile trecute m'am uitat pe autovit de curiozitate cam ce masini sunt intre 65 si 70k euro, an minim 2023 si plug in hybrid, in ideea in care as face schimb pe schimb. Astia au cam luat'o razna cu preturile. Singura varianta care mi'a sarit in ochi a fost asta :))  https://www.autovit.ro/autoturisme/anunt/audi-a8-ver-a8l-60-tfsi-e-quattro-tiptronic-phev-ID7HyDJt.html

sau asa si cu suspensie adaptiva

https://www.autovit.ro/autoturisme/anunt/audi-a8-ver-a8l-3-0-60-tfsi-e-quattro-tiptronic-ID7Hv3Bf.html

Link către comentariu

Ti a intrat in cap, scapa de ea.

Acum cat inca are valoare mare si nu te omoara devalorizarea.

Pe de alta parte, nu o da la buyback pt ca vei pierde mult.

Mai departe, in bugetul ala sunt suficiente optiuni.

Modificat de cristi511
Link către comentariu

Nu, in niciun caz nu as da'o la buyback. Daca imi tot ramane piticul asta, astept sa se faca anul sa inchid leasingul. Eu insa tot mai sper ca dispare, cu drumuri de genul asta. In vara, m'am gandit ca in functie de contextul economic si social, poate facem o iesire pana in Grecia si apoi sa trecem cu feribotul in Italia. 

Destul de ciudat, dar nu prea sunt variante. Bine, nu m'am uitat in Germania, sa vad ce preturi sunt. Dar la noi, in zona asta de 60-70k cat estimez ca as lua pe ea, si neaparat PHEV ar fi Volvo'uri XC60-XC90-S90, Mazda CX60 si CX80, Mercedes E si C si GLC, BMW X5 dar destul de chele si care oricum nu ma atrag absolut deloc, un Touareg si un Range Rover Evoque.

Poate am avut si eu asteptari prea mari... 

Link către comentariu

Mno, fiecare face cum crede insa eu personal nu vad rostul unui phev in zona asta de dimensiune/buget.

Mai bine un diesel/benzina non hibrid pt iesiri si ceva de oras pt mersul la gradi/magazin.

Pe de alta parte eu nici nu sunt in postura de a plati o masina de +70k. Sau de a imi permite sa iau un hibrid de la VAG. :))

Link către comentariu

Nurvil Audi cat timp vindeau prin Weltauto erau samsari

Nu vad de ce s-ar fi schimbat

Trebuie sa cunosti bine pe cineva acolo ca sa afli adevarul despre masinile vandute

Link către comentariu

PHEV e doar un compromis, bun, din punctul meu de vedere. Mi se pare prea complicat sa gestionez 3 masini: Una de oras pt mine, una de oras pt sotie si una de drum lung. Numai cand ma gandesc ca mi'ar trebui 6 scaune auto :)) Nu exista task pe care sa il urasc mai mult decat sa mut scaunele copiilor dintr'o masina in alta.

Plus de asta, tine si cu casa. Fac in fiecare zi minim 30 de km cu masina, cat duc copiii la gradinita si ma intorc, plus alte maruntisuri. 95% din acesti km ii fac electric. Am facut un calcul, imi dadea ceva gen 200-300 lei pe curent vs 1300-1500 de lei pe benzina. Acum ca mi'am pus si panouri fotovoltaice pe casa, am redus suma asta la 0, pentru ca eu stau toata ziua acasa si incarc fix cand am si productie. Stiu ca poate suna maruntis cand vorbesc de cateva sute de lei la asemenea masina, dar cand adun pe tot anul platesc vreo 2 rate din economiile astea.

@tavitarabine de stiut.

Modificat de tudy_cnu
Link către comentariu

Cum spuneam, fiecare face cum considera. Da, pare sf sa vorbesti de economie conducand o masina de 100k. Pe de alta parte, inteleg dorinta de a nu avea complicatii. Si costuri prea mari la combustibil. La 20k km pe an las in peco minim 4k euro :)) (csf n ai csf). Tatal meu, cu un phev de +300 de cai, sa zic ca lasa cam de 3x mai putin. 

Cat priveste panourile pe casa, mno, iar o zic p-aia cu "fiecare face cum crede". Eu as plati cateva zeci de ani curentul pt consum intern cu costul unei instalatii decente si sunt in wft aproape permanent. Cand s-o nasoli treaba, mai vedem.

PS: imi dau cu parerea neinteresat, pana la urma banii tu ii dai si nevoile tu ti le stii. Stii treaba aia, nu exista pareri gresite :)).

Modificat de cristi511
Link către comentariu

A8 60TFSI cred ca are fix acelasi motor/baterii/tehnologie care si Cayenne EHybrid. Copy/Paste.

Pacat ca noul XC90 e aberant de scump, un T8 se duce pe la 110k in echiparea full. Demential.

Link către comentariu

Stiu ca pare SF, dar calculele sunt cam asa, pentru acest frecus prin oras:

Pe benzina, as avea consum aprox 18-20 / suta de km. Punem 20 sa fie rotund . La aprox 1000 de km pe luna, inseamna 200 de litri. Cam 3 plinuri de benzina, deci cam 1500-1700 de lei.

Pe curent Hidroelectrica pana in martie inclusiv 0.8 lei/kwh, fac cam 35 de km cu o incarcare full de 14 kwh. Inseamna 11.2 lei o incarcare, deci cam 330 de lei pe luna.

Daca vorbim pe un intreg, ies grosso modo 1200 de lei pe luna economie, adica 14400 de lei pe an.

Singurul efort e ca bag masina in priza. Si ca atunci cand m'am hotarat la un model si la un buget, am renuntat la ceva mai puternic, mai dotat, in favoarea uneia PHEV. Poate de aceiasi bani ma puteam uita la un Cayenne S, sau poate un GTS mai vechi. Dar ce rost avea? Are si asta putere mai mult decat suficienta.

Sa mai zic si de impozit? Ca la Otopeni momentan e 0. Ma mai ajungea si ala vreo 2000 de lei pe an.

Eu asta nu inteleg: Daca am masina scumpa, de ce nu m'as uita la chestii pe care sa le pot economisesc super simplu? Prefer sa fac altceva mai smart cu banii, sa imi fac un alt moft scump, sau sa duc copiii intr'o vacanta, sau orice altceva, in loc sa ii las in benzinarii.

Mai mult decat atat, legat si de panouri:

Cu preturile de pana in Martie inclusiv, am ajuns la 800-900 de lei / luna factura la Hidroelectrica, dintre care vreo 600 de lei sunt numai incarcarile celor 2 masini. Am pus o instalatie cu putere de 10 kw, fara baterie, care m'a costat 23500 de lei. In ritmul asta as fi rentabilizat investitia in 3 ani si ceva. Dar luna trecuta Hidroelectrica mi'a trimis notificare ca in aprilie pretul kilowattului va fi de 1.04 lei. Din mai incolo inca nu am primit nimic, dar probabil din ce in ce mai sus. Deci probabil o sa se rentabilizeze ceva mai rapid.

Link către comentariu
31 minutes ago, acidone77 said:

A8 60TFSI cred ca are fix acelasi motor/baterii/tehnologie care si Cayenne EHybrid. Copy/Paste.

Pacat ca noul XC90 e aberant de scump, un T8 se duce pe la 110k in echiparea full. Demential.

Tocmai am configurat un a6 2.0 tdi quattro!!!! La 90k m am oprit, si mai erau bife de pus...(suspensie aer, etc)

Link către comentariu

Nu e nimci SF , vad ca s-a raspandit chestia asta in ultimul timp si e total aiurea

Daca ai ceva scump de ce te uiti la bani ?

E simplu , ptr ca cine castiga banii prin munca se uita la bani

Link către comentariu
2 hours ago, tudy_cnu said:

Eu asta nu inteleg: Daca am masina scumpa, de ce nu m'as uita la chestii pe care sa le pot economisesc super simplu? Prefer sa fac altceva mai smart cu banii, sa imi fac un alt moft scump, sau sa duc copiii intr'o vacanta, sau orice altceva, in loc sa ii las in benzinarii.

Pentru ca probabil nu esti la nivelul real de masina scumpa. Te-ai gandit la asta ? Din experienta am invatat ca atunci cand cineva 'bogat' deschide subiectul bani/costuri pt chestii basic sau mofturi(cum e masina) mai mult de 1 data, nu e bogat 👍

Modificat de akon
Link către comentariu

Nu toti oamenii sunt la fel , exista oameni bogati care se uita la bani si oameni care nu sunt bogati care arunca cu banii pe care ii au sau nu , fara sa se uite

Nu cred ca e cazul de oameni bogati pe aici prin topic , in adevaratul sens al cuvantului

Asa ca e absolut normal sa te uiti la bani daca muncesti pentru ei

Link către comentariu

Pai da, total de acord, problema este acesti oameni nu sunt in target-ul masinilor super premium si atunci le cumpara doar ca e un vis etc , ele fiind in fapt doar pt statut, in principiu nefacand nimic neaparat mai bun decat suratele din clasa imediat inferioara.

Modificat de akon
Link către comentariu

Eu considera ca daca colegul nostru @tudy_cnu si-a permis sa ia pe firma in leasing o masina pe care si-a dorit-o , nu merita sa fie tratat in service in stilul " exclusivist " pe care l-am citit in acest topic

Plus ca nu e o avere masina , 80k ( cat e un amarat de apartament in B ? ) , nu e luata cu banul jos , nu e nicio extravaganta daca firma merge si iti permiti , scazi TVA , bagi pe cheltuieli , etc

Cred ca f f  multi bucuresteni au masini scumpe luate in acest fel , e normal , acolo se invarta banii + cateva orase din provincie

Link către comentariu

N-am stat niciodata sa calculez cata benzina am bagat la Cayenne Turbo 4.8 V8 biturbo in cei 300 000 km facuti in 12 ani, devalorizarea de la 150 000 la 20 000 euro, remedieri probleme, mentenanta, 6-7 seturi de anvelope pe 21 etc, oricum este valabil si pentru celelalte "X" masini pe care le-am avut, dar asta a fost cea mai costisitoare, fiind a2-a din Romania, dupa masina lu' ginerele lu Basescu, el o comandase pe prima!  L-am dat exemplu, dar n-am avut si nici nu am vreo apartenenta politica, sa nu se inteleaga gresit, unul din motivele pentru care am parasit tara este mizeria de politica din Ro.  :ROflag:

@akon"Pentru ca probabil nu esti la nivelul real de masina scumpa. Te-ai gandit la asta ? Din experienta am invatat ca atunci cand cineva 'bogat' deschide subiectul bani/costuri pt chestii basic sau mofturi(cum e masina) mai mult de 1 data, nu e bogat 👍"

Stii cum e, romanu' intotdeauna s-a uitat la bani, e normal sa compari, sa discuti, sa ceri pareri, sa iti expui si parerea ta! Pana la urma, majoritatea ne-am nascut in comunism, ma rog cei care au 40+ ani. Multi oameni au vicii si poate cheltuie excesiv in alte "zone" asa ca nu e de condamnat cineva care isi cumpara o masina scumpa. Pana la urma dezbatem un subiect care ne preocupa pe toti, si anume automobilul! Inca sunt membru, din 2010! 🙂 Cred ca asta e principalul motiv pentru care inca am ramas la "socializarea" asta virtuala de moda veche. 

Daca pe om il face fericit, ce sa zic, GO 4 IT, dar trebuie sa te astepti si la lucruri mai putin placute si costuri mari. Daca ti le permiti, e totul in parametri! Oricum cred ca toti ne-am facut o "dambla" la un moment dat sau "o aroganta"! Eu nu condamn pe nimeni si ma bucur cand vad ca si altii isi indeplinesc visele! ❤️ 

Cert e ca daca nu iti permiti sa iti cumperi masina de 2 ori, nu ti-o permiti din punctul meu de vedere, dar e doar parerea mea umila! Tin minte ca la Cayenne s-a bulit cutia de viteze, a trebuit sa cumpar una SH reconditionata total cu 15 000 franci din Elvetia de la un centru Porsche, in Romania am cheltuit inca atat pe reparatii care nu au fost rezolvate, atat la reprezentanta, m-am saturat de "baieti care se scarpina in cap" pana la service-uri SPECIALIZATE in cutii de viteze . Masina avea smucituri la schimbatul treaptelor 3-4 si la retrogradare 6/5. Au gasit problema cei de la un Centru Porsche din Luzern, o bucata din carcasa avea o crapatura fina si nu lasa uleiul sa stea la presiunea optima in cutia de viteze si de acolo smuciturile. Aia au analizat problema cu LUPA, si nu glumesc! Bah frate, cu LUPA! Schimbasem in Romania tot in cutie, totul era nou, TOT TOT, mai putin carcasa! Cei din Elvetia nu au acceptat piesele noi din Ro si nu puteau oferi garantie, doar daca luam o cutie "noua" de la ei, rectificata. Toate componentele interne sa fie noi, convertizor, bloc de valve TOT TOT, dar schimbate de ei! Deci dupa ce le-am schimbat o data, schimba-le Corado inca o data, ca "nu sunt bune"! 🤬

In fine, am rezolvato, mi-au oferit si garantie 5 ani dupa reparatie, dar pana am ajuns la ei, mailuri peste mailuri, nervi, stres, trimite masina cu platforma, avioane, hoteluri, zile pierdute+multe multe alte costuri.

Pe urma a urmat distributia, lanturi, kit role, curele schimbate, turbine rectificate, alte 7000 euro. Asta e doar asa din ce imi aduc aminte la prima strigare. Am schimbat mult mai multe! N-am pus niciodata pe foaie toate cheltuielile pentru ca nu avea rost, insa vreo 40 000 euro doar asa, episodul cutie de viteze si niste anexe de la motor (distributie+turbine)! 😄

Mi-a adus bucurie masina, m-am folosit de ea, am vazut toata Europa la volanul ei, deci, pentru mine a meritat! As repeta experienta oricand! Fiecare face ce vrea cu banii lui pana la urma! :Driver:

Cayenne-ul nu este o masina de mers strict prin oras si nu doar Cayenne, suvurile mari si masinile mari in general, nu prea au logica, te cam chinui cu ele, lasand la o parte costurile, te enervezi sa nu gasesti locuri de parcare, sa indoi jante, sa "bulesti" cauciucuri, am trait pe propria piele in Bucuresti cu inca un Cayenne diesel , X5 si un ML. Asta doar din gama de SUV mare desi au fost si altele.

Oricum, nu asculta de nimeni, fa exact cum consideri tu! Parerea altora nu conteaza! Daca pe tine te face fericit masina, tine-o, daca nu iti place, scapa de ea! 😉

Oricum, sa pui Mazda si Volvo in discutie la masa cu Porsche...:biggrin:

Modificat de corad0
Link către comentariu

30 minutes ago, corad0 said:

N-am stat niciodata sa calculez cata benzina am bagat la Cayenne Turbo 4.8 V8 biturbo in cei 300 000 km facuti in 12 ani, devalorizarea de la 150 000 la 20 000 euro, remedieri probleme, mentenanta, 6-7 seturi de anvelope pe 21 etc, oricum este valabil si pentru celelalte "X" masini pe care le-am avut

Tu l-ai luat nou si am o intrebare, la acel moment stiai cat costa 1 kwh ?😀

Modificat de akon
Link către comentariu

@corad0m'ai inteles partial gresit. Volvo imi place, am avut 5 ani, mai sunt 2 in familie. 0 probleme pana acum. Poate am tras noi lozuri norocoase. Si il pun la aceeasi masa, din moment ce noul XC90 e 110k cum zice @acidone77mai sus. M'as intoarce oricand cu placere la un Volvo.

Mazda am mentionat doar in lista cu masini ce se gasesc in plaja de pret 60k-70k PHEV. Nu sunt fan asiatice, nu imi place stilul lor. 

Initial am scris un mesaj super lung. Apoi mi'am dat seama ca nu trebuie sa ma justific in fata nimanui pentru felul cum cheltuiesc banii munciti de mine.

Va urez tuturor putere de munca si creiere odihnite, ca sa ajungeti sa va faceti orice moft doriti, fie ca e vorba de masini, vacante, proprietati, ceasuri, bijuterii etc.

Link către comentariu

@akonTu l-ai luat nou si am o intrebare, la acel moment stiai cat costa 1 kwh ?😀

Nici acum nu stiu si sa dea Mniezo' si Sfintii si GOD ALLMIGHTY sa nu stiu niciodata! Bag in priza doar electrocasnicele! :))

@tudy_cnu110k pe un Volvo, trebuie sa fii cazut in cap de la etaj sa platesti atat pe unul! :tuktuk:

Nu ma intelege gresit, nu sunt masini proaste, dar nu la bani de Cayenne, bine ca i-au cumparat chinezii 😄,  (glumesc) in UK flota de masini a politiei este Volvo: 

maxresdefault.jpg

Modificat de corad0
Link către comentariu

colegi, de cand a devenit topicul de prezentare  loc de versus?  😊

Link către comentariu
  • Administrator

Eh, de la 00 roșii prea multe... :))

@all, guys fără atacuri la persoană, chiar și subtile, ca ne supărăm. 

Hristos A Înviat! (Ma adresez credinciosilor, sa nu fac vreo gafă :) @corado stie )

@tudy_cnu, man, noi sa fim sănătoși ca fierul se repara sau înlocuiește. 

Link către comentariu

Adevarat a inviat! ❤️ 

Eh, discutam si noi "discutii", sa ne fie cu iertare! Socializam! Oricum se pare ca va fi inlocuit Cayenneul in curand din ce ne spune proprietarul, niste pareri nu cred ca deranjeaza. Multi cred ca sunt curiosi cu ce anume ar fi inlocuit?

Pe topicul meu @loghya sters in weekend la gramada comentarii, pe banda rulanta, fie ca erau on topic, legate strict de subiect, fie ca erau offtopic, amenintand pe toata lumea ca "poate ia o pauza", ce mai conteaza? 

Noi sa fim sanatosi! Sanatate la "tuata" lumea!  :cheers:

Modificat de corad0
Link către comentariu

Vom vedea ce se mai intampla, oricum pana in noiembrie sunt blocat ca abia atunci se poate inchide leasingul cel mai devreme.

Daca va fi inlocuit, va fi cu ceva aflat in zona de bani pe care ii voi lua pe masina, nu sunt dispus sa mai cheltui extra. E foarte posibil sa vina vremuri ceva mai grele de la anul, si perioade ca astea sunt favorabile pt diverse investiții. 

Link către comentariu

In conditii similare cu tine, stiu pe cineva care are doua electrice mici si un SUV de talia Cayenne-ului de la o marca din trei litere 🙂 Panouri pe casa, incarca ''gratis''. Argumentele pentru SUV sunt portbagajul si puterea, desi cred ca nu ar vrea sa fie vazuti intr-un break (dad's car) 🙃, iar un monovolum desi bifeaza spatiu si portbagaj, nu livreaza puterea dorita si are aceeasi problema cu break-ul 😆. Eu m-as uita la un 340i, eventual xDrive, care e mult mai distractiv la condus, mai rapid, mai ieftin si are spatiu si portbagaj suficiente pentru doi copii.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!