Jump to content

2023 Cayenne Hybrid

tudy_cnu

Postare recomandată

Treaba asta cu praful ma omoara cel mai tare in Romanica. Si pe cealalta parte, lipsa prafului e unul din motivele pentru care m'as muta oriunde in Vest. Una din primele mele iesiri in strainatate a fost la Viena. Efectiv am ramas socat cand am vazut ce curate erau masinile si strazile pe timp de ploaie.

M'am mutat inca din 2018 din Bucuresti, ca sa mai scap de poluare si aglomeratie. Prima data am stat la Corbeanca. Era bine, aer mai curat. Totusi in 2021 ne'am mutat in Otopeni Odai, ca un compromis, sa fim mai aproape de Bucuresti si sa nu tinem copiii cu orele in masina.

Corbeanca imi placea mult mai mult, dar s'a aglomerat si acolo in ultimul hal. Imi duc saptamanal copilul la pian acolo si toata Soseaua Unirii e efectiv bara la bara dintr'un capat in altul al comunei, aproape la orice ora.

Link către comentariu
marius1982.11

@corad0

Pai na, una e o flota de masini cu impozit de 300ron si alta e o masina cu cu 3.8l. Asta e. Ncsf.

Unii se descurca, mai gasesti niste handicapati fictiv.

Modificat de marius1982.11
Link către comentariu

Sunt si la noi zone fara praf, dar la munte. Tot ce e la ses e inecat in praf, in principal din cauza precipitatiilor reduse, a vantului si lipsei padurilor. Plus noroi adus pe sosea de camioane/tractoare.

Link către comentariu

@marius1982.11

Pai si la 3.8 litri e din 4 cifre impozitul, nu din 5! Ziceam ca sunt cam multe cifre, nu stiu cum ai numarat cifrele. 🙃

La Cayenne la motor V8 de 4.8 litri plateam tot din 4 cifre impozit. 🫠

In fine, nu conteaza, macar de s-ar face autostrazi din impozitele astea! 😒

Modificat de corad0
Link către comentariu
marius1982.11

Eu vorbeam in lei.

Da, macar de ar fi jumate ca in Germania, nu? Multi se mira cum arata masinile aduse din germania, masini vechi de peste 10-15 ani cat de bine arata vopseaua.

Am ramas si eu surprins in 2015 sa vad cum statea masina curata timp de 1 saptamana, am prins si ploaie. Pana atunci doar am auzit legendele astea.

Nevasta a stat cateva luni cu golful, timp în care nu a fost spalat niciodata.

Link către comentariu

Nu ziceau la tv ca zilele astea se va depune praf saharian la noi ?

Cam asa se vede in poza

Link către comentariu

@marius1982.11

"Eu vorbeam in lei"

Pai normal ca in lei, ca doar nu platesti in euro in Ro (inca) tot suma de 4 cifre/an e, la motor de 3000 cmc sa zicem ca e in jur de +/- 3000 de ron (nu mai stiu cat e). Daca ai mai mult de 4 masini cu motor de 3 litri, intradevar, platesti impozit de 5 cifre/an, altfel? Cum ai calculat? 😄

Nu stiu in Germania dar in UK platesc impozit 415 GBP/an cu taxa de autostrazi si asigurare de recovery AA in UK si ADAC in Europa inclusa.

Legat de sosele curate in vest, vad des utilaje de la primarie care matura, aspira si spala soseaua cu detergent, cel putin in orase.

La orice santier, inainte sa iasa vreun camion din perimetru i se spala cauciucurile cu apa cu presiune, ma gandesc ca iau amenzi foarte mari daca ii prind ca fac mizerie. Utilajele, tractoarele, buldozerele si senilatele sunt transportate pe platforma oricum, deci nu afecteaza soselele.

Pana la urma e vorba de respectarea unor reguli simple de bun simt si aplicarea legii in caz contrar!

Modificat de corad0
Link către comentariu

@marius1982.11

Multumesc pt link! 😄 Am calculat pt 3.0 diesel V6, stiam ca e in jur de 3000 ron de aia am pus +/- in postarea precedenta, mie tot 4 cifre imi arata! Am calculat si pentru V8 4.8. Tot din 4 cifre e impozitul. Eram doar curios la ce platesti tu impozit de 5 cifre, ce masina ai? Golf 4 vad in semnatura, desi e frumos GT3ul de la avatar desi nici la ala nu e impozitul din 5 cifre. Scuze de offtopic. 😄

Screenshot_20250316_182710_Chrome.jpg

Modificat de corad0
Link către comentariu

Tocmai ce am luat masina de la revizie.

Inspectie + ulei + filtre + schimb lichid de frana = 5496 lei.

La urmatoarea peste 2 ani, pe langa astea se schimba si bujiile si uleiul din cutia de transfer. Ma astept la vreo 10-11 mii de lei.

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Ieri am avut programare cu masina in service, pentru 4 probleme. Masina a ramas la ei pana in dupa amiaza aceasta si din pacate nu am rezolvat absolut nimic. Au fost facute update'uri de soft pe calculatorul masinii si pe unitatea media si cam atat.

* Prima problema este cea legata de camera spate si camera dreapta. Situatia aceasta este incontestabila, avand si poze cand s'a manifestat defectul. Totusi, se pare ca nu au gasit nimic in loguri si ca ar fi doar un bug de software, nu o problema electrica. Singurul lucru pe care il pot face este ca, daca se mai manifesta problema, sa merg repede la ei sa ii faca o diagnoza atunci pe moment. Noroc ca nu stau foarte departe... 

* A 2a problema este legata de grila din partea soferului, care scoate niste pocnituri gen plastic pe plastic cand se inchide masina din telecomanda. Treaba asta se manifesta cam in 3/10 inchideri. Rezolutie: "Asa fac toate, nu dam bara jos sa schimbam motorasul pentru atat"

* A 3a problema, poate un pitic de'al meu, dar jur ca nu e chestie inventata: Uneori cand pun frana la viteze mici gen 20-30 km/h, dar nu ma opresc de tot, gen iau piciorul de pe pedala pe la 10 km/h, se aude un zgomot gen "clanc" atunci cand iau piciorul de pe pedala. Din pacate nu am avut inregistrare cand am dus'o ieri in service. Am incercat sa reproduc zgomotul prin curtea de la Porsche, dar bineinteles ca nu am reusit. Au zis ca se vor uita, bineinteles ca nu s'a intamplat asta. Fac zilele viitoare un video si il pun si aici.

* A 4a problema si poate cea mai deranjanta: Alaltaieri cand am pus lichid de parbriz, am constatat cu stupoare ca antigelul e cam la 1 deget sub minim, in conditiile in care am fost la revizie in urma cu 2 saptamani. La revizia asta, am platit aproximativ 1800 de lei pe ceva numit Inspectie Service. Va dati seama ce inspectie service au facut de toti banii, ca mi'au zis ca totul e ok. Am ridicat si problema asta, consilierul de service si'a cerut scuze si a zis ca vor completa cu antigel. Voi verifica maine dimineata daca chiar s'a intamplat lucrul acesta.

Deci practic am tinut masina imobilizata la ei o zi si jumatate, ca sa nu rezolv nimic. Din acest motiv, am decis ca nu voi face prelungirea de garantie, ca as plati 1700 de euro absolut degeaba. De asemenea, ma gandesc din ce in ce mai serios daca masina asta e de tinut pe termen lung

Link către comentariu

Nu stiu neaparat daca masina e o lamaie  (fiind sh nu stii ce s a intamplat cu ea in jermanica) dar clar relatia cu serviceul ar trebui sa iti dea de gandit.

Inteleg ca poate o zi pierduta sau 1800 de lei nu reprezinta neaparat o problema dar aparent a devenit o norma nu o exceptie.

Trist.

Modificat de cristi511
Link către comentariu

@tudy_cnu, fa o reclamatie scrisa, cu numar de inregistrare in care consemneaza toate aspectele de mai sus, nu te lasa convins ca nu e cazul ca "nu are rost".

Pe asta se si bazeaza, ca nimeni nu face nimic oficial, la care raspunsul ulterior ar avea repercusiuni in comunicarea cu instituțiile abilitate.

Masina este pe PF?

Pasul urmator ar fi simplu, catre ANPC, daca nu rezolva problemele.

Link către comentariu
marius1982.11

Stii care e faza? Ca nu ma mira deloc.

Pe astia ii bate un schimb de ulei si lichid de frana. Dar esti obligat ca ai garanție. 

Si nu spun de porsche, asa si la altii, de ex toyota. Am intrat vaca si am iesit bou. Era plina pana in buza, ba, pana in buza era lichidul ala si ca sa ma arda la lichid au bagat...si unde? Pe langa vas, pana pe jos, picura pe asfalt cand mi-au predato. Chiar fara nici o treaba, fara nicio grija, nepasare si indolența la nivel de arta.

Le-am zis si de o prolema la directie. Au constata cu mine in parcare, ca apoi sa zica ca inauntru pe elevator nu mai face. Evident ca afara facea iar. Masina pe garantie. Nu mai facea pe elevator: genial ba!!

Link către comentariu

@haro am inceput sa ma conving de nivelul superior de utilitate al SUV'ului, comparativ cu sedan'ul. Sigur, inima mea tot la sedan e, dar parca e mai usor si cu copiii sa ii pun in scaun, si cu portbagajul. Nu mi'am facut niciun plan, doar aman cat pot de mult test drive'ul cu noul XC90, sa nu imi ramana inima pe acolo. Oricum, pana in noiembrie cand se termina primul an de leasing nu pot sa fac nimic, chiar si de as vrea.

@cristi511 E SH, dar totusi masina asta e Werkswagen. Adica ei se lauda pe site ca le trec printr'un proces riguros de verificare, ca atunci cand le vand sa fie exact ca o masina noua. https://www.porsche.com/germany/approvedused/werkswagen/. E un serviciu premium, pentru care am platit o suma considerabila de bani in plus la Porsche Pipera, neavand acces la acest serviciu pe cont propriu. Nu e ca si cum am luat'o din Germania de la o batranica, ce a mers cu ea numai la piata.

image.thumb.png.481399e9f987acbb1dc2fc305afa2927.png

@Dolfin masina e pe PJ, leasing. Asta voi face, mai ales in cazul zgomotului de la pedala de frana. Pentru camera video, sa zicem ca inteleg, ar fi un bug de software. E enervant, sa speram ca s'a rezolvat cu ultimul update de soft, sau cu un update viitor. Cel mai rau lucru care se poate intampla e ca nu merge ala. Dar la pedala de frana, vorbim de cu totul alte potentiale consecinte. I'am dat mesaj consilierului de service mai devreme, sa il intreb cum doreste sa procedam. Daca nu obtin un raspuns favorabil, sun si fac iar o programare, nu e problema. Pana pe 27 aprilie, cand expira garantia mai e.

Si vorbind de zgomotul la pedala de frana.... Uitati aici un video in care am reusit sa surprind sunetul de 2 ori in 7 secunde: Intai la secunda 1, apoi la secunda 5. Astazi de dimineata, a facut acel zgomot extrem de des. Am intrebat consilierul de service daca i'au facut ceva, de se aude asa des, si mi'a zis ca nu. Eu nu prea inteleg asta: Reclam un defect cand bag masina in service, dar tu nu te uiti la el... In fine

Si inca ceva, legat de antigel.. Poftim cultura! 

image.thumb.png.d0c782bebf2d1df9e31391fbf4cf9afe.png

Sa recapitulam: Acum 2 saptamani, am fost cu ea la revizie, am dat 1800 de lei pe Inspectie Tehnica. NU a vazut nimeni acest nivel scazut. Luni, la intrarea in service am reclamat special acest lucru, au zis ca rezolva si completeaza. Poza este de acum 30 de minute. Mai are rost vreun alt comentariu?

L.E.: Pe 15 aprilie am o noua programare in service, strict pentru problema cu pedala de frana.

Modificat de tudy_cnu
Link către comentariu
1 hour ago, tudy_cnu said:

ar fi un bug de software.

Asta ar insemna ca toate din geneatia aia sunt afectate si ca e coada la pipera pe tema asta .

On 3/12/2025 at 5:22 PM, EEXCALADE said:

Cand e vorba sa le dai bani “te ia in brate” ,cand e vorba de garantie “iti sare la gat “

Incepi sa-mi dai dreptate ,din pacate .

Pe cat de premium  sunt masinile pe atat sunt proaste serviciile ,in general.

Link către comentariu

Nesimtire tipica , aroganta , astia nici nu te asculta ce spui , atat de sus au nasul

Niste nimeni de doi bani care se cred cineva

Ar trebuie sa ii inchida ANPC-ul ca pe fabricile alea de paine , doar de frica ar incerca sa fie umani

Link către comentariu
4 hours ago, skodamen said:

ce lichid, de frana?

Vezi ca ala parca e cam coroziv

Era dot5, mineral. Am verificat inainte sa spal cu ei pe jos. Oricum l-am citat pe "mecanicul" care a lucrat la ea sa il intreb daca a pus totul la loc ca curge ceva din ea. S-a scuzat si ca mi-o baga in servis iar sa o curete.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!