Jump to content

2023 Cayenne Hybrid

tudy_cnu

Postare recomandată

19 minutes ago, marius1982.11 said:

Pentru ce?

Cand e vorba sa le dai bani “te ia in brate” ,cand e vorba de garantie “iti sare la gat “ (probat personal,nu doar la porsche)

Modificat de EEXCALADE
Link către comentariu
marius1982.11

Detaliul asta apare în istoricul de diagnoza si nu se poate reseta? Apare si timestamp?

Link către comentariu

Asa arata in piwis,nu am vazut optiunea de resetare contuar.

FC197DD2-D5A3-4C69-8445-E5BF176BF929.jpeg

Link către comentariu

Am spalat azi masina. A ramas curata doar pana cand am ajuns acasa. Numai cat am strabatut cartierul si s'a umplut de un strat fin de praf. A se vedea cum arata luneta fix in momentul in care am parcat.

Din pacate stau intr'o zona unde se construieste inca in draci, iar dezvoltatorii de aici nu respecta nici cele mai mici norme de mediu, curatenie etc.

In ultima vreme, am spalat masinile la Baneasa la spalatoria aia de langa Mall Baneasa. E mai scump, dar spala nepalezii aia bine de tot. Mi se pare ca au o etica a muncii mult mai buna decat romanasii nostri. De asemenea, nu ma plictisesc in ora aia cat e spalata masina, ca ma duc la mall si ma invart pe acolo. Azi de exemplu, am avut de luat un cadou.

100683603_WhatsAppImage2025-03-14at4_53.35PM(3).thumb.jpeg.0919ac448ce05ffc92c963a0c5b8ce74.jpeg

90312169_WhatsAppImage2025-03-14at4_53_35PM.thumb.jpeg.0152b3b702bf197baaa0784277889b83.jpeg

1635208168_WhatsAppImage2025-03-14at4_53.35PM(1).thumb.jpeg.40f0c76af7a1d5b07dced6dd3b87d923.jpeg

1563199001_WhatsAppImage2025-03-14at4_53.35PM(2).thumb.jpeg.a704195b00f6b950ed1b09f6df638aa0.jpeg

842738270_WhatsAppImage2025-03-14at4_53.35PM(4).thumb.jpeg.d66c12413fe49512461500ab5b57f37f.jpeg

Link către comentariu
marius1982.11

De parca nu știi in ce tara trăiești. Le-ai facut reclamatie la primarie? 

Aici laga tm s-au predat blcuri de locuinte fara asfat. Se dadeau săracii jos in namol pana la glezne la propriu, dupa ce decarteaza credite pe 30 de ani luna de luna. Frumos, elegant, cat de cat.

Eu impreuna cu venicii am facut reclamatie la primaria "satului de lux" sau fara caini la care stam sa faca ceva cu "drumul" ca efectiv, daca continua in halul ala nu mai aveam pe unde iesi la asfalt cu masinle. Eu platesc impozit de 5 cifre pe masini si nu am pe unde iesi din casa? Vorba aia: chem televiziunea🤣

Au "asfaltat" cu 10 zile inainte de alegerile locale si fix dupa 20 de ani de cand s-a facut strada, adica 2004.

Si aici inca e ok, vad alte strazi unde efectiv e mocirla pana la genunchi. Sa ma trazneasca daca te mint, in 2019 cand imi cautam casa la acelasi sat fara caini urma sa ma intalnim cu agentul sa ne arate casa am intrat pe strada aia vreo 10m si am oprit golful si m-am urcat in masina agentului pt ca pur si simplu imi atingea scutul in namol. Era ceva de nedescris. Si imi spune agenta: aa, cand se preda proiectul o sa se puna asfalt ca sunt obligati aia din primarie. Si o intreb senin: dar cine ii obliga doamna? Nici acum nu e alfalt, 15 Martie 2025.

Nu pricep, unii nu par deranjati. Vad niste masini de über-lux de 6 cifre parcate in namol...

Nu degeaba avem cred ca 5-6 spalatorii cu fise in sat. Iti dai semaa ce se cara pe asfalt de pe "stazile" alea cand ploua? Imi intra esp-ul de la.mazga de pe asfalt in sensul gitatoriu la mers normal. Iti dai seama ce urmeaza dupa ce iese soarele? Ceata.

Modificat de marius1982.11
Link către comentariu

Bine arata! ...păcat ca parte de software zici ca e castigata la pufuleti...

Link către comentariu

@marius1982.11"De parca nu știi in ce tara trăiești." 

Eu mi-am dat seama de acest aspect de vreo 15 ani, insa tot am sperat ca se vor schimba lucrurile. Intr-un final, n-am mai rezistat, de asta am plecat, apropo @Kalikantarosca tot m-ai interogat cu intrebari. 

@marius1982.11"Eu platesc impozit de 5 cifre pe masini si nu am pe unde iesi din casa?" Cam multe cifre! 😄 Eu tot din 5 cifre plateam impozit insa la O FLOTA de masini in Ro, de alte taxe, nu mai vorbesc, in fine, nu mai conteaza, ma rog! :))

"Nu pricep, unii nu par deranjati. Vad niste masini de über-lux de 6 cifre parcate in namol..."

Mentalitate romaneasca, si Tzanca Uraganu isi parcheaza Rollsu la poarta, intre tomberoane. Strazile de langa n-au asfalt. Pana la urma e vina autoritatilor care permit constructia de imobile fara infrastructura. Dar pana la urma, daca pe romani nu-i intereseaza, e bine si asa! Conteaza ca "muare" vecinu' de ciuda! 😉

In nici o tara europeana vestica nu este permis acest lucru. Intai faci DRUM, tragi utilitati, faci locuri de parcare, atat afara si/sau subteran, pe urma construiesti! Nici macar nu se primeste autorizatie de la primarie de constructie pana nu se indeplinesc aceste criterii.

La noi orice e posibil. Si cam asa a fost de cand ma stiu. Nu vreau sa dezvolt ca iar intru iar in politica si se sterg postarile. 🙃

@tudy_cnu: "Numai cat am strabatut cartierul si s'a umplut de un strat fin de praf."  Legat de Cayenne, imi place culoarea ta, arata foarte bine si nici nu e asa pretentioasa, am avut 2 BMW-uri seria 5 "gri sobolan", asemanatoare vopseaua si tinea bine la "tavaleala".

Eu spalam Cayenne-ul saptamanal in Bucuresti, si cel visiniu RED GTS si cel Turbo negru. Cel NEGRU se prafuia cand plecam de la spalatorie pana ajungeam acasa vedeam acel strat de praf exact ca la tine. Era si mai proeminent, contrastul vopselei...😒

Unul din avantajele unei tari vestice e ca speli masina 1 data pe luna, mergand zilnic cu masina, chiar daca ploua. Nu exista noroi care sa se transforme in pamant ulterior in praf pe sosele, toate utilajele sunt transportate pe platforme si spalate inainte de utilizare pe santier.

Nu exista sa iesi cu tractoare pe sosea, camioane cu noroi pe roti, exclus! Pana la urma, se respecta legea, ce mare lucru? 🧐 ah, autoritatile inchid ochii pentru ca si-au luat partea..🤫

Asta ar trebui sa-i puna pe multi pe ganduri, nu de alta, doar ca incerc sa imi aduc aminte ce aer respiram in Bucuresti, fie el si langa padurea din Pipera, tot praf era! Statea masina 5 zile nemiscata in curte si se facea praf de 1 deget pe ea, chiar daca in toata curtea era gazon si de jur imprejur padure. WTF?

Stai ca urmeaza si "praful Saharian" nu stiu ce dreq e asta, doar in Romania si Bulgaria a aparut...in fine...iti da de gandit ce aer intra in plamanii tai si ai copiilor! 😉

Ai spus ceva referitor la o janta zgariata? Eu am schimbat 2 randuri de jante, fata/spate si multe anvelope taiate pe 21" la Cayenne in Bucuresti, pe Casco. Am incercat sa indrept cat s-a putut insa crapau la un moment dat dupa multe indreptari.

Ba am si crapat 2, pe loc, dupa ce am dat in niste gropi pe Stefan cel Mare inainte de pasaj. Tin minte ca le-am strambat pe toate 4 la un moment dat pe centura Strehaiei, noaptea, asfalt turnat nou cu diferenta de nivel, bordura de vreo 5 cm, fara nici un fel de atentionare, turnat recent. 

Abia asteptam sa pun jantele pe 19" de iarna cu anvelope cu balon mare, se schimba situatia. Treceam fara batai de cap peste toate denivelarile. 

Am ajuns la concluzia ca nu merita sa ai masini cu roti mari, in special in Romania. Arata bine, insa confortul si articulatia au de suferit si cand "lovesti" un crater in ploaie, fara sa-l vezi, incepi sa plangi in pumn. E doar parerea mea, fiecare face cum considera.

Toate bune! 🙃

Modificat de corad0
Link către comentariu

Treaba asta cu praful ma omoara cel mai tare in Romanica. Si pe cealalta parte, lipsa prafului e unul din motivele pentru care m'as muta oriunde in Vest. Una din primele mele iesiri in strainatate a fost la Viena. Efectiv am ramas socat cand am vazut ce curate erau masinile si strazile pe timp de ploaie.

M'am mutat inca din 2018 din Bucuresti, ca sa mai scap de poluare si aglomeratie. Prima data am stat la Corbeanca. Era bine, aer mai curat. Totusi in 2021 ne'am mutat in Otopeni Odai, ca un compromis, sa fim mai aproape de Bucuresti si sa nu tinem copiii cu orele in masina.

Corbeanca imi placea mult mai mult, dar s'a aglomerat si acolo in ultimul hal. Imi duc saptamanal copilul la pian acolo si toata Soseaua Unirii e efectiv bara la bara dintr'un capat in altul al comunei, aproape la orice ora.

Link către comentariu
marius1982.11

@corad0

Pai na, una e o flota de masini cu impozit de 300ron si alta e o masina cu cu 3.8l. Asta e. Ncsf.

Unii se descurca, mai gasesti niste handicapati fictiv.

Modificat de marius1982.11
Link către comentariu

Sunt si la noi zone fara praf, dar la munte. Tot ce e la ses e inecat in praf, in principal din cauza precipitatiilor reduse, a vantului si lipsei padurilor. Plus noroi adus pe sosea de camioane/tractoare.

Link către comentariu

@marius1982.11

Pai si la 3.8 litri e din 4 cifre impozitul, nu din 5! Ziceam ca sunt cam multe cifre, nu stiu cum ai numarat cifrele. 🙃

La Cayenne la motor V8 de 4.8 litri plateam tot din 4 cifre impozit. 🫠

In fine, nu conteaza, macar de s-ar face autostrazi din impozitele astea! 😒

Modificat de corad0
Link către comentariu
marius1982.11

Eu vorbeam in lei.

Da, macar de ar fi jumate ca in Germania, nu? Multi se mira cum arata masinile aduse din germania, masini vechi de peste 10-15 ani cat de bine arata vopseaua.

Am ramas si eu surprins in 2015 sa vad cum statea masina curata timp de 1 saptamana, am prins si ploaie. Pana atunci doar am auzit legendele astea.

Nevasta a stat cateva luni cu golful, timp în care nu a fost spalat niciodata.

Link către comentariu

Nu ziceau la tv ca zilele astea se va depune praf saharian la noi ?

Cam asa se vede in poza

Link către comentariu

@marius1982.11

"Eu vorbeam in lei"

Pai normal ca in lei, ca doar nu platesti in euro in Ro (inca) tot suma de 4 cifre/an e, la motor de 3000 cmc sa zicem ca e in jur de +/- 3000 de ron (nu mai stiu cat e). Daca ai mai mult de 4 masini cu motor de 3 litri, intradevar, platesti impozit de 5 cifre/an, altfel? Cum ai calculat? 😄

Nu stiu in Germania dar in UK platesc impozit 415 GBP/an cu taxa de autostrazi si asigurare de recovery AA in UK si ADAC in Europa inclusa.

Legat de sosele curate in vest, vad des utilaje de la primarie care matura, aspira si spala soseaua cu detergent, cel putin in orase.

La orice santier, inainte sa iasa vreun camion din perimetru i se spala cauciucurile cu apa cu presiune, ma gandesc ca iau amenzi foarte mari daca ii prind ca fac mizerie. Utilajele, tractoarele, buldozerele si senilatele sunt transportate pe platforma oricum, deci nu afecteaza soselele.

Pana la urma e vorba de respectarea unor reguli simple de bun simt si aplicarea legii in caz contrar!

Modificat de corad0
Link către comentariu

@marius1982.11

Multumesc pt link! 😄 Am calculat pt 3.0 diesel V6, stiam ca e in jur de 3000 ron de aia am pus +/- in postarea precedenta, mie tot 4 cifre imi arata! Am calculat si pentru V8 4.8. Tot din 4 cifre e impozitul. Eram doar curios la ce platesti tu impozit de 5 cifre, ce masina ai? Golf 4 vad in semnatura, desi e frumos GT3ul de la avatar desi nici la ala nu e impozitul din 5 cifre. Scuze de offtopic. 😄

Screenshot_20250316_182710_Chrome.jpg

Modificat de corad0
Link către comentariu

Tocmai ce am luat masina de la revizie.

Inspectie + ulei + filtre + schimb lichid de frana = 5496 lei.

La urmatoarea peste 2 ani, pe langa astea se schimba si bujiile si uleiul din cutia de transfer. Ma astept la vreo 10-11 mii de lei.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!