Jump to content

Probleme tehnice specifice Superb 4

cristi511
 Share

Postare recomandată

Alexandru Gabriel

Unde se pot verifica acele coduri cu probleme? 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 8/23/2025 at 3:25 PM, tetea said:

Din ce am observat, și în afară sunt multe plângeri legate de consumul de ulei la 2.0 TDI, deci nu sunteți singurii cu problema asta. La următorul schimb de ulei ar fi bine să încerci alt brand, uneori face diferența.
De exemplu, poți încerca Mobil1,  găsești la Avia Pantelimon.

La 15.000 km am pus Mobil 1 (Midocar Otopeni). La fel si la 30.000 km. Nu sunt schimbari - consumul de ulei este acelasi.

Link către comentariu

On 9/2/2025 at 4:31 AM, Alexandru Gabriel said:

Unde se pot verifica acele coduri cu probleme? 

parca era la codul DTUA

Link către comentariu

• 6 months later...

Cum spuneam in topicul Întreținere, revizii & costuri , am ajuns la 29.000 km. În ultimele luni nu am mai făcut foarte mulți kilometri.

Cu ocazia vizitei la Avia Pantelimon pentru revizie, am reclamat și câteva probleme. Prima problemă este legată de chederele de la cele patru uși. În partea superioară, spre spate, a început să se cojească ușor stratul catifelat, iar pe alocuri au apărut și mici crăpături. Dacă nu te uiți atent și nu este lumină bună, nu se observă foarte ușor. Am atașat și o poză.
Verificați și la voi dacă apare ceva similar. Eu am observat problema încă din toamna anului trecut.

A doua problemă este cea legată de autonomia afișată în bord, care uneori pare să fie cu 200–300 km mai mare decât ar trebui. Am detaliat situația mai sus anul trecut.

Pentru că între timp au apărut mai multe update-uri de software care rezolvă diverse probleme, iar la service update-ul se face de obicei doar dacă reclami anumite probleme/buguri, am menționat și câteva dintre ele.

Eu aveam versiunea 2460, iar cea mai nouă pentru H10 este 2630, pentru care există și campania PV4 pentru anumite mașini. A mea nu era pe listă, așa că am reclamat câteva probleme de infotainment. De exemplu, ecran negru când ești conectat la CarPlay / Android Auto și modifici anumite setari de la butoane (climatizare, DMS etc),

camera care uneori nu se activează, frânarea destul de agresivă la manevrele de parcare, chiar și fără obstacole evidente.

Inițial, cei de la Avia au făcut doar resetări de module, spunând că pentru seria mea de șasiu nu există update disponibil și că am deja ultima versiune. Le-am explicat că resetarea nu rezolvă bugurile cunoscute încă din 2024 și că ultima versiune pentru H10 este 2630.

După câteva discuții, au făcut o solicitare către importator pentru update-ul PV4 și au spus că mă vor contacta când primesc răspuns. Am discutat atunci și despre problema cu chederele.

A doua zi m-au sunat iar chederele nu au fost acceptate pe garanție, motivul fiind că nu ar fi defect de fabricație,pe scurt, ar fi vina utilizatorului… în schimb, update-ul PV4 a fost aprobat.

Am făcut programare pentru update, am lăsat mașina la 7:30 dimineața, iar a doua zi la 10:00 era gata.

Update-ul a decurs fără probleme. Singurul lucru pe care l-am observat după ce am plecat din service a fost că nu mai funcționa conexiunea la internet a mașinii, iar simbolul cu globul din dreapta sus dispăruse. În rest, bugurile reclamate (ecran negru, camera etc.)au fost rezolvate.

După aproximativ o săptămână am trecut pe la Porsche Vest 1, unde au făcut un reset al conexiunii online, iar internetul a revenit la viață.🤩 Am încercat din nou și cu reclamația pentru chedere, dar răspunsul a fost același.

Sincer, nu am mai găsit pe nimeni cu exact aceeași problemă la chedere, deci este posibil să fie un caz izolat.

Referitor la problema cu autonomia, rămâne să văd cum se comportă după update. Din ce observ momentan, nu pare să se fi schimbat mare lucru. Probabil va trebui să fac o filmare ca dovadă pentru service. Varianta „hardcore” ar fi să merg până când rezervorul e aproape gol, iar în bord încă scrie 200–300 km autonomie… și să vedem cine are dreptate, calculatorul mașinii sau pompa de benzină. 😂

Per total mașina merge foarte bine, motorul și cutia sunt o combinație excelentă, iar la drum lung este extrem de plăcută. În afară de micile buguri de software (care par să se rezolve treptat prin update-uri), experiența cu Superb-ul rămâne una foarte bună și încă mă bucur de fiecare drum cu ea.

chedere.jpeg

Link către comentariu

Hmm , mhh 

Cum e vina ta ca s-au tocit chederele ? ca doar nu isi ascute pisica ghearele pe ele ?

Nu ai tinut masina nemiscata in garaj pana trece garantia ?

Ai deschis / inchis din greseala usile si in manual scrie sa nu se umble la ele ?

Nu inteleg argumentarea aviatorilor din Pantelimom

Link către comentariu

Cei de la Avia au făcut poze și le-au trimis mai departe pentru analiză. A doua zi am fost sunat de un angajat Avia, care mi-a spus că, cel mai probabil, din cauza temperaturilor scăzute chederele au înghețat, iar eu aș fi tras prea tare de uși și astfel s-ar fi deteriorat.

Le-am arătat că am fotografii cu problema încă din august–septembrie anul trecut, deci într-o perioadă în care nu erau temperaturi scăzute. După asta mi-au spus că nu pot face mai mult și mi-au sugerat să încerc și la Porsche, lucru pe care l-am și făcut.

La Porsche au făcut din nou poze și le-au trimis mai departe. A doua zi am primit același răspuns, refuz pe garanție, motivând că este posibil să fi aplicat eu ceva pe chedere.

Le-am cerut să îmi trimită refuzul în scris, iar între timp mai investighez și eu situația...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!