Jump to content

Uzura cauciucuri, ipotetic masina nu are nimic


adrian_mm89
 Share

Postare recomandată

adrian_mm89

Hello,

Am urmatoarea situatie, am facut o pana acum 2 saptamani si cand am dat jos roata surpriza, cauciucul Bridgstone Turanza T005 era uzat pe interior, asa cam ca in poza, prima patratica din interior, nu numa aia, toata buza interioara, nu rau dar nici bine.

image.thumb.png.715700d070e53854a456393c6aa36c23.png

Cauciucul DOT 2021, maxim 30k km facuti cu el. Buun, ma uit si in dreapta fata (vorbim de cauciucurile pe fata), cam aceeasi uzura. Ma duc la cauciucurile de iarna date jos in martie, nimic pe ele, uzate egal. Sigur cand le-am pus pe astea nu mi-o sarit nimic in ochi in martie deci uzura e din martie pana acum, am facut maxim 5k km de atunci. 

Pana facuta pe stanga fata era dauna totala (mi-o iesit sarma din interior spre exterior - alta poveste), comand doua anvelope Hankook Ventus Prime 4, Bridgestone-urile pe spate arata foarte bine si mai trag de ele pana in toamna, si ma duc la service pentru montaj, echilibrare si o geometrie cel putin, asta daca nu o fi si altceva stricat, masina are totusi 205k km reali. 

Acum, aia la service-ul de cauciucuri, oameni destul de profi aici in Timisoara nu vreo ghereta imi zic, ala la schimb, pare ca ii de la presiune proasta dar poate fi si de la geometrie.

Apoi ma duc la geometrie, stau langa mecanic, totul in tolerante, si asta imi zice ca e de la faptul ca am avut presiune mica in ele, da de unde, eu am mers cu 2.4. Imi regleaza totusi asta un pic, aduce mai spre mijloc deviatia. Acum ce am vazut eu pe monitor, aveam cred ca la camber +0.07 (pe scara soft-ului era la capatul tolerantei dar pe verde) la ambele roti si le-o adus la -0.05, -0.06 care erau cam pe la mijlocul graficului. Nu cred ca o invartit mai mult de 30 grade la piulita bieletelor de directie, ceea ce mie imi pare putin (sunt habarnist cand vine vorba de geometrie deci poate doar imi pare mie)

Si acum, cauciucuri noi pe fata dar eu nu is convins ca totul e ok. S-o uitat mecanicul la bucse, brate, o tras de ele, o zis ca totul pare ok. Am un telescop pe spate umed dar ala nu poate fi cauza uzurii pe fata. 

 

Astia mai experimentati, chiar se poate uza doar de le presiune proasta? Sa zicem ca poate manometrul meu e rau si n-am 2.4 dar mai jos de 2.3 nu cred sa fie (am uitat sa mentionez am roti 215/60/16 jante Sepang  originale). 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, se poate uza de la presiune scazuta, dar ar trebui uzata si cealalta parte a anvelopei. Mai e ceva: soselele sunt inclinate spre dreapta si asta poate determina uzura neuniforma, e bine sa rotesti rotile in X (stanga fata pe dreapta spate), la mine erau ceva mai uzate pe partea stanga cele din fata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bineînțeles ca o presiune mai mică sau mai mare uzează anvelopa neuniform. 
 

Mai e și factorul calitate. Chiar dacă sunt de marca, sunt făcute pt prostii din est. Și nu o zic din auzite sau să mă aflu în treabă. Trăiesc de 27 de ani în altă țară. 
Totul, de la mâncare la detergentul de rufe, ce se comercializează la noi e cu dublu standard față de ce e în vest. 
 

Cat privește inversarea în X nu e posibilă la unele anvelope ce au impusă direcție de rulare și lat extern. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!