Jump to content

Functionare intermitenta climatronic seat alhambra 2012 cffb


drflorinel
 Share

Postare recomandată

drflorinel

Buna ziua! Intrucat nu am gasit niciun topic specific modelelor dupa 2010, seat alhambra 2, identic sharan 2 (7N, 3 zone), iar pe site/forum clubseat.eu nu reusesc sa fac un cont, incerc sa scriu aici problema mea legata de climatronic: la scanare pe modulul climatronic nu am nicio eroare stocata, uneori apare doar o eroare de senzor de umiditate interioara, care umiditate apare cand nu funcționează efectiv clima. Din 5 porniri ale motorului 2 porniri vor comanda functionare ok climatronic. Pe grupurile de masura cand e funcționala clima, presiunea e buna si nu sunt probleme la racire. Insa, daca dau cu spatele sau se oprește motorul (fie start stop fie il opresc manual, de cele mai multe ori nu va mai reporni). Cea mai neplacuta situatie e atunci cand ploua torential si clima nu porneste. Daca fac un drum de 800-1000km clima va functiona ireproșabil, chiar si in stationare si la +40C. Ce am verificat si inlocuit: inlocuit senzor presiune, verificare cantitate gaz/freon, nu sunt scurgeri, verificat electrovalva compresor (rezistenta ei si tensiunea in mufa acesteia). Daca cineva are o problema asemanatoare sau o solutie rog sa scrie aici... Mulțumesc! 

Screenshot_20240619_120646_com.android.gallery3d.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

care e starea de shut off compresor atunci cand nu functioneaza ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

drflorinel

Mulțumesc mult pt raspuns! Am postat in varianta cand funcționează si cand nu. Ieri am facut si un test in miscare, in mers dar nu am apucat sa fac poze. In mers, am intre 13-15bari aproape constant, cu 5-7 grade la evaporator, cu 2

38C afara. Viteza si turatie constante, 60kmph, 2200rpm. La început am omis sa mentionez un aspect important: daca nu pornește clima o data cu motorul si plec de pe loc, doar înainte, in maxim 30m, totul e ok. Daca o turez pe loc, nu pornește.

Screenshot_20240621_102659_com.android.gallery3d.jpg

Screenshot_20240621_102703_com.android.gallery3d.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

drflorinel

*Completare: masina avand aprox. 320.000km, radiatorul de clima fiind cel din foto, e posibil ca simtomele de mai sus sa fie legate de starea acestuia? (am observat si ca la viteze mici, dupa un drum scurt, ventilatoarele raman functionale si dupa oprire motor vreo 3-4 minute, rezultand deci o slaba racire, in mers a motorului, tot datorită celui de Ac care e in fața acestuia). 

Screenshot_20240621_185500_com.android.gallery3d.jpg

Screenshot_20240621_185507_com.android.gallery3d.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!