Jump to content

Sfaturi achizitie Kodiaq 2

Dingo68
 Share

Postare recomandată

Tocmai am primit confirmarea ca masina este fabricata si este pe drum spre Romania. O surpriza binevenita.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 weeks later...

A venit masina? Cum este? Oricum, drumuri bune cu ea!

Link către comentariu

A ajuns aseara, vineri dimineata o ridic. Bine ca am mai prins Rabla Plus.

A fost fabricata pe 09.11.2024, mult mai repede decat ne asteptam, cred ca vor sa isi faca norma de emisii pe 2024. Comanda a fost data pe 09.09.2024, modificata pe 14.10 si avea termen initial week 09/25 pe 16.10.

Multumesc!

Link către comentariu

On 10/27/2024 at 11:49 AM, florin.23mai said:

A aparut in configurator pe site-urile Skoda din Germania si din Cehia motorul 2.0 TSI. Asa cum ma asteptam, este mai ieftin decat 2.0 TDI, cel 4x4.

Cred ca in curand va apărea si la noi..

Disponibil acum și la noi în configurator. 2430 euro mai ieftin decât 2.0 TDI 4x4. 

Link către comentariu

Dap, saptamana viitoare dau si eu o comanda..

Link către comentariu

Dintre cei care au achiziționat noul Kodiaq, a întâmpinat cineva probleme cu softul aferent sistemelor de asistență? Care se manifestă nu doar în cazul unor autovehicule din gama Kodiaq, dar și în cazul altor autovehicule construite pe aceeași platformă (MQB Evo): Tiguan, Passat, Superb?

Link către comentariu

Am ridicat ieri masina, Kodiaq PHEV si nu am avut nici o problema. Mersul full electric este o placere.

IMG_0342.jpeg

Link către comentariu

Link către comentariu

Felicitari pentru masina! Drumuri bune cu ea! Ceva poze poate atasezi.. :)

Link către comentariu

Voi adauga mai multe impresii/poze aici.

@Michael am avut ieri o eroare de SOS Call, dar era din cauza semnalului 4G slab din zona unde ma aflam. Pe langa asta, nu reuseam nici sa accessez cu userul meu MySkoda masina. Masina a putut fi condusa cu profil guest fara probleme, doar ca accesul la functii este intarziat pana reincearca logarea si renunta intr-un final, ~2 minute.
Dupa ce am condus intr-o zona cu acoperire mai buna, eroarea a disparut si mi-am putut folosi contul pentru login.

Modificat de razvan.ac
Link către comentariu

Felicitari Razvan, arata bine pe alb cu grila față si cu rotile acelea!

Am lansat si eu astazi o comanda pentru un Sportline.. sper sa vina la fel de repede ca si la tine..

🫠

Link către comentariu

Felicitari Razvan, cati mai multi km fara probleme!

Si eu sunt in curs de a comanda un Kodiaq 2.O TSI. 

Florin.23mai ce termen de livrare ti-au acordat? Au aplicat discountul CleverBonus?

Ai reusit sa faci un drive test cu aceasta motorizare?

Multumesc.

Link către comentariu

Salutare, mi-au dat termen de livrare 22-26 saptamani pe hartie, dar mi-a spus ca a avut multe cazuri in care masina a venit mult mai repede, 2-3 luni. Mi-a mai spus ca pe motorizarea aceasta 2.0 tsi, abia aparuta, se asteapta sa fie cerinta mai mare si e posibil ca fabrica sa le produca in intervale mai mari de livrare. Dar acu, fiind la inceput, sper sa mearga mai repede..

Da, au aplicat discountul Clever Bonus de 3000 e si inca un anumit procent din suma rămasă. Apropo de asta, spunea ca e posibil ca pana la sfarsitul anului sa se scoata clever bonus, si ca deja parca pe 1.5 tsi s-a scos acest discount.

Cred ca in tara inca nu a aparut vreun model cu aceasta motorizare, si vad ca nici pe youtube nu este.

Succes pe mai departe!

Link către comentariu

Nu reusesc sa gasesc date despre performante ale motorului 2.0 TSI de 204cp pe masina asta, acceleratie, raport greutate/ putere.. A gasit cineva? Mulțumesc!

Link către comentariu

florin.23mai

1. Dintre cei care sunteti deja posesori (oricum, vad ca inca nu e prea multa lume pe topicul acesta..) cu ce marca de anvelope a venit masina?

Banuiesc ca vine doar cu anvelope de vară. Vad ca pe sportline vine cu Hankook (cred)

2. Ati solicitat cumva vreo oferta de roti de iarna, sau cum ati procedat? Eu personal as lua jante pe 18 de la ei si as lua anvelope separat, doar daca nu cumva este vreo oferta buna de roti complete..

3. La configurator, dealerul mi-a aratat de ce recomanda roti doar de la 18 inch in sus, pentru ca cele de 18, 19 si 20 au lățimea de 235 iar cele de 17 au latimea de 215, deci mai înguste. 

Link către comentariu

La 2.0 TSI 204 CP 4x4 (5 locuri), 1765 kg (inclusiv șofer 75 kg) și 7.3 sec. 0-100 km/h (treapta a 6-a).

La roți de iarnă cred că s-ar putea merge și pe varianta 215/60 R18, deși nu există în configurator. Au practic același diametru cu cele OEM. Iarna sunt de preferat roți mai înguste.

Modificat de Michael
Link către comentariu

Vineri primesc CIV, a fost o pauza fortata la RAR (foc 🙃), si va pot confirma ce variante de anvelope sunt trecute acolo. 

Cele 215/60 R18 nu cred ca pot fi folosite.

@florin.23mai , de teama poleiului, eu am schimbat in aceeasi zi anvelopele cu care a venit echipat ursul polar: Continental EcoContact 6 235/55 R18 100V cu aceste anvelope de iarna, fara jante separate, cumparate de la Alcar: KUMHO WP52 235/55R18 104V XL.

Poti cere dealerului oferta, eu asta am primit atunci:

IMG_0413.jpeg

973272cb-780b-4004-af41-8a5161dae538.jpeg

Modificat de razvan.ac
Link către comentariu

Va stric surpriza pe care o veti avea la livrare: “buretelul” de curatat “tableta” este simplu, fara spray.

Se poate comanda cel “full-option”, din reclame si prezentari, de aici:

https://www.kopacek.com/interior/other/superb-iv-original-skoda-2-in-1-display-cleaner

Link către comentariu

8 hours ago, Michael said:

7.3 sec. 0-100 km/h (treapta a 6-a)

Poti fi te rog putin mai clar?

Eu, din ce ai scris, inteleg ca atunci cand incerci un 0-100 se ajunge deja in treapta 6...

Cand faci 0-100 schimbi la rosu deci nu ajungi in treapta 6 (teoretic)

de ex. La Mazda am 110km/h in a 2a

Modificat de vvede
Link către comentariu

Nu e rău deloc 7.3 sec pt ditamai mașina.  Cam la fel, probabil, se simte și pe Superb.

Consumuri decente pt benzină, cu avantajele aferente față de diesel.

Link către comentariu

9 hours ago, vvede said:

Poti fi te rog putin mai clar?

Eu, din ce ai scris, inteleg ca atunci cand incerci un 0-100 se ajunge deja in treapta 6...

Cand faci 0-100 schimbi la rosu deci nu ajungi in treapta 6 (teoretic)

de ex. La Mazda am 110km/h in a 2a

Scuze, greșeala mea. Era vorba de viteza maximă: 226 km/h, în treapta a 6-a. Manualul era în... ebraică 😏

Modificat de Michael
Link către comentariu

@Michael, atat s-a putut, ebraica si araba. 🫣

@vvede manualele sunt adaugate pe forum.

Legat de anvelope/jante, asta am eu in COC:
image.thumb.png.77289b889b9a5326ec50ab7fb8404451.png

image.thumb.png.4b1cb3d978cbfa7dbf6c6d42ab85e179.png

Modificat de razvan.ac
Link către comentariu

Stie cineva ce reprezinta elementele suplimentare protectie sasiu?

Care este diferenta la rulare cu sistemul DCC plus? merita suma suplimentara?

Multumesc.

Link către comentariu

florin.23mai

Probabil un scut motor din plastic.

DCC plus are avantajele lui, pe sport sta mai bine in curbe si la mers sportiv, iar pe comfort e mai lin la drum intins la mici denivelari, cu toate ca unii spun ca este mai zgomotos mai ales in modul comfort. Are niste bocaneli care se aud in masina. Si pe forumul din Anglia (briskoda) se plang posesori de acest lucru si chiar se vorbeste de o eventuala rechemare in service pentru o remediere. Eu nu am pus acest optional. Pentru stilul meu "normal de mers, suspensia standard este suficienta. Acu' eu spun astea din citite, nu am facut nici macar un drive test..

Modificat de florin.23mai
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!