Jump to content

Anvelope de vara 2024

Bebeee
 Share

Postare recomandată

Salut, eu am conti SC7 235/35/19.. Fata de Pirelli P Zero, echiparea originala (putini km dar mai multi ani) sunt la ani lumina.

Anvelopele sunt foarte aderente pe caldura. Nu am prins ploi puternice sa imi dau seama cum se comporta.

Ca si confort, anvelopele sunt destul de moi, le simt mai moi ca si Hankook de iarna pe aceasi dimensiune.

Ca si zgomot nu ma pot pronunta obiectiv, masina mea nu e prea silentioasa si din ce am observat difera foarte mult zgomotul de la tipurile de asfalt. Pe unele nu se aude nimic, pe altele huruie.

Chiar acum le-am schimbat dar nu am masurat uzura, o sa revin cu aceasta info (am facut aprox. 10.000 km cu ele)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mersi Bebe. Chiar ieri, pe un drum pe A1, am observat la masina condusa care era echipata cu Primacy 4 (cel mai probabil) ca pe la 140+20kmh intra intr-un fel de rezonanta dubioasa. Pe mine m-ar deranja asta destul de tare.

Modificat de cristi511
Link către comentariu

Eu pe BMW am 245/45/20 fata si 275/40/20 spate, iar setul de Pirelli Pzero PZ4 m-a tinut 2 veri si fix 60.000km. Pe uscat nu am avut ce sa le reprosez, au fost foarte ok, mici emotii pe ud, dar poate mai mult senzatie si placebo. Oricum pe ud/ploaie nasoala se merge mai precaut :D 

Despre zgomot nu ma pronunt ca ale mele sunt runflat si zgomotul e mai intens decat la cele normale.

Daca nu ar fi fost necesara steluta BMW si runflat ( care imi limiteaza grav optiunile ), sigur as fi mers pe gama de top de la Michelin Pilot Sport ceva sau Good Year Assymetric.

Link către comentariu

Am avut Michelin Pilot Super Sport XL 245/35 ZR20 95Y, le am aruncat la 10k. km.

Am suspensie DCC, anvelopele au fost SSR (run flat), execrabile.

Pe ploaie un dezastru, rigide ceva de speriat... in 10k.km uzura precum altele la 60k.km...

Am schimbat cu Falken Azenis FK520, sunt exceptionale.

Link către comentariu

Falken e o marca subapreciata in Romania.

Sunt cam cele mai ieftine  anvelope cu A pe umed (Azenis, Sincera).

Link către comentariu

Da, nu sunt la prima experienta cu aceasta marca de anvelope.

Dpmdv, sunt in gama Premium Tyres, nu in gama Mid-Range Tyres.

Odata cu varsta, vin si deciziile intelepte, si mi asum ce spun.

PS stilul meu de condus, este mult sub varsta mea, ce sa i faci, pe interior, ramanem forever young....😀

Modificat de theo
Link către comentariu

32 minutes ago, halamadrid said:

Sunt cam cele mai ieftine  anvelope cu A pe umed (Azenis, Sincera).

Landsail cam la toate dimensiunile au A pe umed 😁

Curiozitate, inscrisurile de pe etichete sunt datele producatorului sau ?

Modificat de akon
Link către comentariu

La Continental SportContact 7, dupa aprox. 10.000 km am ajuns la un profil de aprox 5,5 mm, de la 7,4 mm cat aveau noi.

Link către comentariu

La anul trebuie sa imi schimb si eu anvelopele, vor face 5 ani de zile si cam ar fi trebuit sa le schimb din acest an dar am mai tras de ele..

Pana atunci pun optiunile pe lista. Sigur voi avea acolo Asymmetric 6, ma gandesc la Conti Premium Contact 7 si probabil adaug si Falken Azenis FK520 si sa vad ce mai pun acolo. Deci capitolul asta cu zgomot rulare/silentiozitate si confort devine important si pentru mine :)

Link către comentariu

On 11/11/2024 at 11:26 AM, cristi511 said:

Mersi Bebe. Chiar ieri, pe un drum pe A1, am observat la masina condusa care era echipata cu Primacy 4 (cel mai probabil) ca pe la 140+20kmh intra intr-un fel de rezonanta dubioasa. Pe mine m-ar deranja asta destul de tare.

nu este de la anvelope. Din acestea am si eu, si nu au nicio rezonanta, indiferent de viteza. Probabil rezonanta era din cauza jantelor. Michelin Primacy 4 sunt foarte bune ca si functionalitate, dar  zgomotoase. Dupa ce se vor uza, nu le mai tin pe masina, voi cauta ceva mai silentios. 

Link către comentariu

Desigur ca este de la anvelope. Nu intru in detalii dar nu e primul set la care intampin problema asta, considerand ca variabile dimensiunea, brandul si producatorul masinii. 

O sa dau un feedback pentru Michelin Latitude Sport 3, 255/45/20, care m-au tinut undeva la 45k km sau 3 ani. Multitudinea de situatii prin care au trecut se intinde de la mers pe autostrada la viteze mari pana la trackday si mers extrem de sustinut pe drumuri de munte. Pentru o anvelopa touring nu pot decat sa zic "chapeau", neintampinand vreodata vreo problema, in nicio situatie. 

In anul 3, am sesizat o scadere semnificativa a performantelor care s-a tradus in zgomot mai ridicat la rulare, confort scazut, scartait in nspe mii de situatii (in primii 2 ani nu au zis nici fas), au inceput sa crape pe lateral, a inceput sa se rupa bucati din banda de rulare (poate si pentru ca le-am dus dincolo de intervalul lor de performanta), o crestere a consumului cu aprox 0.5l/100km. Practic, a imbatranit cauciucul mai repede decat m-as fi asteptat. 

Pentru un utilizator normal, sunt exceptionale. 

Link către comentariu

@cristi511 ms mult de feedback. Exact aceleasi anvelope le voi pune si eu pe BMW, dar cu runflat, in primavara anului viitor. Noroc ca pe mine ma tin doar 2 ani, deci evit anul 3 cu probleme ( <- joke :lol: ). La mine in afara de viteza mai mare pe autostrazi, in rest stilul de mers va fi normal, fara circuit sau exagerari pe drumuri de munte. Cateodata un stil mai alert pe curbe dar in limitele bunului simt.

Link către comentariu

Tot incerc sa gasesc o varianta echivalenta dar nu reusesc. Cel mai probabil tot d'astea voi lua la primavara, pana acum nu m-a convins altceva. Pe locul 2 sunt Asym6. 

Pt Bmw, cei din grupul de apropiati folosesc Conti (cu steluta si ce mai trebuie) fara sa aud plangeri deci poti lua si asta in considerare. Oricum X3-ul tau e ceva mai insonorizat decat aro al meu asa ca nu stiu cat conteaza pentru tine partea asta.

Edit: sunt aproape sigur ca problemele raportate sunt "datorate" modului de utilizare si nicicum modelului in sine. Problema e la mine, ca ma mai apuca din cand in cand. Rar, dar ma apuca...si atunci parca un UHP sau UUHP ar fi mai indicate. Dar NU sunt dispus sa fac concesii in privinta confortului si a longevitatii pentru 5 minute de placere...

Chiar nu am ce sa le reprosez dar si 1100e setul...

Modificat de cristi511
Link către comentariu

Eu as pune Assym 6 fara sa stau pe ganduri, in locul tau, daca ai optiunea asta.

Eu sunt limitat din prisma omologarii BMW cu * (steluta) si Runflat. Pentru dimensiunile mele nu am optiuni de cat Michelin Latitude Sport 3, Pirelli Pzero PZ4 si Bridgestone Alenza... Pirelli am avut si au fost ok, sa vad si cu Michelin la primavara.

Cat despre zgomot... fiind RFT, nici nu mai conteaza, ca sunt sesizabil mai zgomotoase decat alea normale. c'est la vie.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!