Jump to content

Anvelope de vara 2024

Bebeee
 Share

Postare recomandată

Eu personal, am ales Continental SportContact 7. Maine le montez, revin cu feedback.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am optat pt Pzero PZ4 235/35/19 cu AO1 gasit la un pret ok, noi.

Din fabrica au fost tot PZ4 AO1, iar pe 225/40/18 varianta mai confort. Bonus fabricate la Slatina.

IMG_3268.jpeg

Link către comentariu

Am revenit cu niste poze si impresii. Si eu am tot 235/35/19, pe jante 8J.

Inainte, si eu am avut Pirelli PZ4, varianta din dreapta, tot AO, echiparea originala. Pentru o anvelopa originala, aspectul pe jante era foarte ciudat, m-au intrebat multi daca anvelopele sunt montate "trase". Nu, asa erau ele. Asa si sunt si cele de iarna, tot Pirelli Sottozero 3 AO. Ambele seturi au ajuns la gunoi.

Din ce vad @The_Ego si la tine au acel aspect mai ciudat, dar parca nu chiar asa tare, cum erau la mine :)

In fine, Continental stau perfect drepte pe jante, calea de rulare as spune ca are cel putin 1 cm in plus utilizabil fata de Pirelli. Aderenta, cum e si cald afara, e wow. Parca am lipici pe roti. La fel si confortul, mult peste asteptari. Ma asteptam ca la schimbul de la iarna la vara, sa pierd la confort, din contra.

Pirelli de vara le simteam ca si de plastic. Lucru simtit si la fosta masina, Mustang, tot cu PZ. Era si o gluma pe grupul posesorilor de Mustang, ca de acolo vine Zero, de la Zero aderenta. La acelasi nivel de pret, eu nu as sta pe ganduri. :beerchug:

IMG_4233.JPG

IMG_4234.JPG

IMG-20220630-WA0001.JPG

IMG-20220630-WA0002.jpg

Link către comentariu

Au aceeasi protectie de janta, citisem undeva ca asta ar fi caracteristic pt cele pt audi. Experientele cu P zero am fost bune de 18”, de la siguranta la viteza pe carosabil cu standing water, la Autobahn cu 200+, trasee virajate vara unde nu le-am atins limita. A fost limita mea inaintea anvelopelor

insa zgomotul la rulare e sesizabil si celelalte la 25-27k km erau uzate destul.

Am luat Pzero si pt ca erau in stoc, AO si cu 100ron anvelopa sub CSC7 care era de la furnizor, deci livrarea nu se stia.

IMG_3271.jpeg
daca aveam timp de asteptat, probabil ca luam CSC7. 
oricum vad ca aproape toti oferi ceva oferte..Bridgestone cu carburant omv, goodyear voucher emag, michelin voucher emag, pirelli are acel tyre care care iti inlocuieste o anvelopa.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

2 hours ago, Bebeee said:

Pirelli de vara le simteam ca si de plastic. Lucru simtit si la fosta masina, Mustang, tot cu PZ. Era si o gluma pe grupul posesorilor de Mustang, ca de acolo vine Zero, de la Zero aderenta.

Din "pacate" tot Pirelli PZ4 am si eu pe masina actuala, ce e drept alte dimensiuni 245/45/20 cu 275/40/20, si runflat, si aceeasi parere o am si eu... anul trecut fiind noi au fost cat de cat mai ok, dar anul asta simt cum s au plastificat/intarit. Zgomotoase sunt oricum din cauza runflat ului. Pe uscat par ok ish, dar pe ud am ceva emotii mai spre limita, si nici macar aia extrema 🤣. Oricum si dupa uzura, mai duc anul asta si cam atat...

Link către comentariu

• 2 months later...

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Asadar, avem ceva impresii actualizate pentru modelele noi?

- SC 7

- PS 

- Asym 6

- evo 3

- etc

Ma intereseaza in mod deosebit confortul si zgomotul la rulare...

Modificat de cristi511
Link către comentariu

@cristi511 nu s-a schimbat nimic de anul trecut. 

Link către comentariu

Daca ar fi dupa mine as merge pe Michelin PS5 sau GY Assymetric 6.

Link către comentariu

GoodYear Asynm6, pare a fi potrivit, are zgomot redus.

Link către comentariu

• 1 month later...

Link către comentariu

• 3 weeks later...
  • Administrator

Salut baietii,

Pareri? La care sa ma opresc din cele 3 variante? Pretul e irelevant pentru fiecare, toate sunt cca. 500 lei per bucata.

Anvelope.jpg.22c66d1475e741689ae958f3e4477ceb.jpg

Link către comentariu

Eu votez pentru Evo3. De regula sunt cam primele sub top3/5, in teste.

Link către comentariu

Si eu zic tot Ventus S1 Evo3

Link către comentariu

Am avut Evo2. Sunt economice si destul de bune.

Link către comentariu

3 hours ago, R_a_z_v_a_n said:

Salut baietii,

Pareri? La care sa ma opresc din cele 3 variante? Pretul e irelevant pentru fiecare, toate sunt cca. 500 lei per bucata.

Anvelope.jpg.22c66d1475e741689ae958f3e4477ceb.jpg

Daca te hotarasti la Evo3, te rog sa revi cu un review pe partea de zgomot de rulare dar si confort. Astea sunt aspectele ce ma intereseaza in momentul actual la o anvelopa si niciun review de revista nu bate viata reala. 

Mersi.

Link către comentariu

• Administrator
51 minute în urmă, cristi511 a scris:

... un review pe partea de zgomot de rulare dar si confort. Astea sunt aspectele ce ma intereseaza in momentul actual la o anvelopa ...

Cam pe acelasi principiu sunt si eu, dar, din ce-am citit de vreo saptamana, Prime 4 K135 ar fi mult mai silentioase fata de Evo3 K127. Am doar un prieten care are Prime 4 luate vara asta pt un Nissan Qash. si e foarte multumit de ele la confort/silentiozitate.

Inca studiez... 

Link către comentariu

Daca Prime 4 reprezinta varianta touring, da, cel mai probabil sunt mai bune decat Evo3 la cele doua capitole anterior mentionate. Personal doar la tipul asta de anvelopa ma uit, la touringuri, sa si tina cateva zeci de mii... Am cu Latitude Sport 3 vreo 40k km(+-5k) dar sunt fix bune de aruncat in momentul de fata.

LE: pe dimensiunea care este de interes pentru mine nu exista K135.

Modificat de cristi511
Link către comentariu

• Administrator

Asa pare sa fie, Prime 4 ... touring si Evo3 ... sport, cel putin din gama Ventus de la Hankook.

Link către comentariu

Daca va ajuta, Evo2 m-au tinut 75000km, destul de tari si zgomotoase, erau cotate la 71db. Acum am trecut la Eagle F1 Assymetric 6, cotate cu 69db (225/45/R17). Sensibil mai silentioase si mult mai confortabile, dar trebuie tinut cont ca astea sunt noi iar Hankook aveau 5 ani.

Link către comentariu

• Administrator

Gata, a plecat comanda pentru Ventus Prime 4. Vedem zilele urmatoare cum se comporta, ca am ceva km de facut cu ele.

Multumesc baieti pentru ajutor.

2114819342_AnvelopePrime4.jpg.9352abe31a27f9c79acdbf6f75434e2e.jpg

Link către comentariu

Salut. Părerea mea e că nu o să fii dezamăgit. Asta e ceea ce am eu pe mașină din 2022 (anvelope vara HANKOOK VENTUS PRIME4 K135A 235/50R18 97V - 586 lei la vremea aceea). Rulați cam 40.000 km momentan și mai merg un an fără probleme (conduc mai „moșnegește”, mai niciodată agresiv). Totul foarte bine! Am mai avut și Michelin și Continental, Pirelli, dar și Debica. Bune, dar pt. diferența de preț și raportul calitate-preț aș merge oricând pe Hankook. Ca și zgomot, nu sunt mai prejos decât alte mărci mai scumpe. Ca aderență și comportament pe apă/ploaie... o să rămâi surprins!

Link către comentariu

• Administrator
56 minute în urmă, c_A_b a scris:

...Ca și zgomot,...Ca aderență și comportament pe apă/ploaie...

Cam asta ma intereseaza. Confort si zgomot. 

"Mosnegeste" 😁 nu pot spune ca conduc, dar nici Schumacher nu sunt, iar daca astea ma tin 40k km deja si-au scos banii. 

Sar'na pentru parere!

Link către comentariu

• 1 month later...
  • Administrator
On 10.09.2024 at 10:55, c_A_b a scris:

...Părerea mea e că nu o să fii dezamăgit.

...Ca aderență și comportament pe apă/ploaie... o să rămâi surprins!

Ca atare, chiar sunt placut suprins, dupa cca. 6k km!

Confort si zgomot rulare... PESTE ASTEPTARI!
Venind de pe Michelin 4, doamne, s-a facut liniste in masina, deci am momente cand opresc RNSu' sa aud linistea pe care o am in masina :D

Franare, de asemenea, pe uscat, o singura data a avut o situatie limita si efectiv nu am ce sa le reprosez. 

Din pacate, sau din fericire, nu am avut asfalt ud/apa/ploaie ca sa-mi fac o idee, dar cred ca, avand in vedere ca nu mai sunt incepator si preventia o am inainte de toate, nu au cum sa-mi creeaze probleme.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!