Jump to content

Skoda Octavia 1 smucește când iau piciorul de pe accelerație

bogdan12345678
 Share

Postare recomandată

Salut, am următoarea problema la mașină (o Skoda Octavia 1 din 2004, 1.6 benzina+gpl), când iau piciorul de pe accelerație și intră în frana de motor, mașina smucește de 4-5 ori (ca și cum ai ciupi frana), in treptele inferioare (a2-a și a3-a) smucește mai puternic, iar în a 4-a și a 5-a mai slab. Am observat că dacă apăs pe ambreiaj imediat ce iau piciorul de pe accelerație, mașina nu mai smucește deloc. Eu mă gândeam că este problema de la placa de presiune de la ambreiaj, este posibil așa ceva sau mă înșel? Orice ajutor și părere sunt bine venite.

Dacă am gresit categoria, va rog sa mutați unde trebuie... Doar aici am avut permisiunea să postez!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O scanare de erori ai făcut?

Link către comentariu

Am făcut la service, a spus că nu este nimic în neregula

Link către comentariu

Nu mai da quote postării anterioare, nu este util și nici regulamentar.

2 hours ago, bogdan12345678 said:

Eu mă gândeam că este problema de la placa de presiune de la ambreiaj, este posibil așa ceva sau mă înșel?

Este posibil, dar parca m-aș gândi și la suporții motorului. La accelerare bruscă nu se simte nimic?

Link către comentariu

Nu, doar la decelerare, iar dacă apăs pe ambreiaj imediat nu face deloc. Daia spuneam că poate o fi placa de presiune

Link către comentariu

Nu neapărat. Practic atunci când apeși ambreiajul motorul se decuplează de la cutie și prin urmare dispare frana de motor. In frana de motor mișcarea nu se mai transmite de la motor către toți ci invers și aici intra în ecuație toate elementele dintre roata și motor. Totodată asta provoacă balansarea destul de puternica a motorului daca sunt suporții slabi și asta poate provoca simptomele de care zici. Bineînțeles și dacă sunt rupte/slăbite ceva arcuri pe la ambreiaj pot apărea problemele alea.

Mai citisem undeva că și defectarea switch-ului de la pedala ambreiajului poate provoca asta, dar nu toate modele au acel switch, iar la cele care au se poate vedea in vcds funcționarea lui.

Deci trebuie investigate pe rand problemele lăsând la urmă pe cele mai scumpe. Și ar trebui să îți amintești daca problema a apărut din senin sau coincide cu vreo intervenție la mașina.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!