Jump to content

Deblocare capota vw golf 7

theoane
 Share

Postare recomandată

Salut. 

Am patit-o si eu cu capota care nu se mai deschidea. 

Las aici acest clip unde am explicat ce si cum.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Foarte bun tutorialul si util. Insa mai este o posibilitate/varianta, in situatia in care nu se rupe cablul ci doar se dezbina cele 2 "bile" din capele cablurilor, din acea "capsula" de plastic unde se intalnesc.

Eu am patit treaba asta in vara. Acea "capsula" are un capac negru de plastic, care practic tine cele 2 bilute in prinderea lor.

Probabil din tensiune, am vrut sa deshid capota si am ramas cu maneta in mana. Initial am crezut ca s-a rupt cablu si am pus-o.

Am dat roata jos, am dat carenajul jos, si prin spatele farului am luminat cu o lanterna si am vazut ca acea "capsula" era deschisa, si implicit cablurile (bilutele) sarite.

Am bagat mana prin spatele farului, am potrivit bilutele inapoi in "legatura" aia a lor si am rugat pe un amic sa vina la masina si sa deschida capota in timp ce eu tineam bilutele alea. E spatiu cam stramt, dar daca aveti mana mai subtire functioneaza.

Descoperisem ca practic urechiusele de prindere/blocare ale acelui capac negru al "capsulei" cedasera. Probabil din tensiune, plastic ce a lucrat in timp, rece/cald, calitate mai casanta, cine stie.

Am pus tot la loc, inchis acel capacel negru si legat cu 2-3 coliere de plastic mici. Problema rezolvata.

Ca si o concluzie, cei care mai patiti, incercati prima data sa verificati cumva, asa cum am procedat si eu, sa nu fi cedat acea "capsula" de plastic, mai exact capacelul ei negru. E posibil sa scapati mai usor si nu va apucati sa desfaceti din fata toate componentele.

Daca aveti ghinionul sa se fi rupt cablul, atunci da, e nasol rau. Sunt destule tutoriale cu ce e de facut si cum trebuie incercat a se interveni prin partea din fata. 

PS: Solutia asta cu verificarea in prima faza prin zona carenajului cu ce e pe acolo o descoperisem pe un forum strain. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!