Jump to content

Probleme altreilea stop de frana(led)


crocodill
 Share

Postare recomandată

Va salut. 

Astazi cand am inhis haionul am contatat ca s-a aprins al treilea stop de frana. Indiferend daca este incuiat sau nu sta aprins pana deschid haionul. Cu siguranta are legatura cu swiciul de la incuietoarea haionului, l-am anclansat manual cu o surubelnita si ce sa vezi, se aprinde cum il ating. Masina nu are modificari electrice , nu s-a umblat la ea pe partea electrica de 2 ani de cand o am eu. Nu palpaie nini un bec, are un singur bec ars de la jumar, este ars de 1 an.Nu sunt modificari ale intensitatii becurilor din triple(nu fura curent nici unul) Nici nu stiu de unde sa ma apuc sau ce sa caut, nu vad legatura electrica intre swiciul de la haion sau de la motorul de inchidere a haionului si circuitul electric de la stopurile de frana. 

Am pus mana si am miscat de mansonul de fire care trec intre caroserie si manson, acel burduf, nici o schimbare. 

    S-a mai comfruntat cineva cu aceasta situatie? De unde ar trebui sa incep sa caut? Pe vag nu da nici o eroare electrica. Stopurile din triple se aprind corect. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Verifica firele din manson si conectorii de pe stalpul din stg spate. Desfa mansonul...nu pe pipaite.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut. 

Am revenit, dupa ce am demontat tot ce se numeste instalatie electrica de pe haion, nu am gasit nimic in neregula la cablaje. Din masuratori a reiesit ca in momentul in care swiciul de la haion se inchide pe prima pozitie(are 2 pozitii, inhis pe jumatate haion si inchis toatal) la lampa stop de pe haion ajunge 11,3 V. 

 Urmarind firele de la swiciul de inchidere haion si cel de (+) de la lampa de frana amandoua pleaca spre fata.  Singurul loc in care s-ar putea intalnii cele 2 trasee banuiesc (sper sa imi comfirmati daca este asa) ca este in centrala de comfort. Spun aceste lucruri deoarece am "auzit ca cel de al treilea stop de frana lumineaza intermitent si cu rapiditate crescuta in cazul franarii violente. Tot in acelsi loc banuiesc ca ajunge si semnalul de la swiciul haionului deoarece il vedem in bord si deschiderea este comandata si din telecomanda. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu prea se duc in acelasi loc. Luminile sunt comandate de Bcm, switch inchidere portbagaj de modul confort. Confort in dreapta bordului,sub torpedou, Bcm in stinga bordului.

Ps. Despre ce masina vorbim? Ai postat in Octavia,in semnatura avem Sharan...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am sa modific profilul. Octavia 2 2006. Atunci de unde poate sa "fure" un semnal de "+" avand in vedere ca swiciul de la haion merge pe"-" si la lampa vine un"+" de 11,3V . Sincer nu vad unde cele 2 circuite sa-se intalneasca . O sa caut o schema electrica a masinii, daca oi gasi pe undeva. Nici nu stiu de unde sa incep. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

ai probleme cu minusul este roasa izolatia firului si atinge la caroseriesi asa se apride stopul pe frana.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!