Jump to content

Torque Steer

dixy2k
 Share

Postare recomandată

A avut careva cu asa ceva la noul motor V6 3.6 cu tractiune pe fata? Se simte la acceleratii sau mai ales in curbe?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mai omule, vezi ca aici e romania, nu iunaited states. nu tin minte sa fii vazut asa ceva pe forum.

Link către comentariu

Exista motorizarea asta pe Noul Passat?

Eu am vazut in oferta decat 3.2 V6 care bine numai 4Motion (apropo, ati vazut ce sigla urata au facut la 4Motion pe Passat?), care nu cred sa aiba astfel de probleme.

Chiar si cu tractiune fata si un motor mare, masina este destul de grea si fiind un motor aspirat, poti avea torque steer cel mult sus in ture. Cu niste jante mai mari si cauciucuri mai late se elimina destul de mult efectul lui.

Link către comentariu

Publicat (modificat)

nu ma prea prind la faza asta cu continentele.

are u n motor de 3.6 V6 la 280 de cai si 359Nm de cuplu. Acelasi motor care o sa fie pus si pe Golf R36.

ma gindeam ca pe puntea din fata e un pic cam mult la plecarile in forta sau in curbe.

La unele masini ajuta LSD sa amelioreze acest efect dar totusi nu e perfect.

Cei de la GM se tot lauda cu o masina de 300 de cai pe fata ca nu are de loc Torque Steer, dar imi vine greu de crezut asta.

Modificat de dixy2k
Link către comentariu

Nu ai torque steer sensibil la cuplul asta.. cred eu.

Uita-te la http://www.vw.ro/ la Noul Passat cu motorul 2.0TDI de 170CP care are 350Nm intre 1750 pana la 2500rpm. Crezi ca ii trage volanu' :D :) ?

Link către comentariu

se comporta diferit un motor diesel fata de unu pe benzina. are cuplu mic la plecare cel diesel, din cauza ca nu i se invirte turbina. se atenueaza fenomenul "natural".

Link către comentariu

Cuplu mic la plecare? 350 Nm la 1750 rpm ti se pare mic? Ca oricum nu cred ca te refereai sub turatia de 1750.. Cred ca ai incurcat motoarele intre ele :) Sunt curios ce cuplu are V6-le acela la 1750rpm dar sunt convins ca are sub 300Nm

Link către comentariu

A propos de “cuplu mic la plecare”, eu … plec de catava vreme foarte frecvent cu 390 Nm, care se simt foarte bine si … nici urma de torque steer. Rotile sunt de 17" cu anvelope 225/45 R17.

Stiu ca la masinile cu suspensie McPherson pe fata, asa cum este cazul la platformele PQ 35 si PQ 46, fenomenul ar putea apare cu predilectie.

Cred insa ca proiectantii au facut o treaba foarte buna reusind probabil sa apropie destul de mult “punctul Dave”de mijlocul petei de contact si / sau sa compenseze prin alte masuri constructive fenomenul “torque steer”.

Indiferent de solutia constructiva aleasa este cert faptul ca acest fenomen nu este sesizabil pentru conducator, cel putin in cazul platformei PQ 35.

Link către comentariu

Eu inca nu m-am lamurit ce e motorul asta ... va aparea in viitor sau ce?

In orice el nu va fi disponibil decat cu 4Motion, garantat! Deci nu ai de sa-ti faci prea mari probleme.

Link către comentariu

Mda, dar uitandu-ma pe http://www.globalautoindex.com/model.plt?no=4863&ass= tot mi se pare ceva ciudat cu motorul asta. Conform GAI se livreza numai cu Tiptronic (nici macar DSG) si este disponibil si FWD, ceea ce nu prea sta in stilul VW care la masinile peste 250cp cam trecea la tractiune integrala.

Link către comentariu

acum am vazut ca are diferential blocabil. deci se rezolva in felul asta problema. ambele roti tragind in mod egal.

Link către comentariu

Ce e ala Torque Steer ? Sau cum se manifesta.?

Intreb asta pt ca odata am fost nevoit sa plec mai puternic si fiind in treapta 2 la 2500 de ture am apasat pedala puternic si am simtit volanul cum a tras dreapta fara voia mea. Si apoi mi-am continuat drumul si am mai incercat faza din nou dar nu mi s-a mai intamplat.

Mentionez ca daca sunt la 2500 de ture si apas pedala agresiv(exact cum am facut ) ..ma lasa in scaun de numa' numa'

Modificat de andrein
Link către comentariu

Ok am inteles. Deci este exact ce mi s-a intamplat mie.

Acum intreb de ce nu mi s-a mai repetat ? Posibil ca o fi fost favorizat de ceva anume(inclinare drum...) in momentul cand mi s-a intamplat si din aceasta cauza nu s-a mai repetat ?

Posibil sa am ceva neinregula la directie (sau brate) ?

Link către comentariu

Intamplarea la care te referi a avut loc cu ASR (ESP) decuplat ?

Daca da, orice inegalitate a aderentei la nivelul rotilor motrice poate provoca relativ usor aceasta deviere de la directie.

Din cate am vazut, si cu ASR (ESP) cuplat, pe asfalt cu reparatii, mult praf sau murdarie (coeficienti de frecare diferiti) si denivelari poate apare o mica deviere brusca de la directie la accelerare violenta, mai ales pe ud, dar se manifesta in ambele directii (in cazuri diferite, evident).

Oricum, ultima oara mi s-a intamplat pe ud, pe partea stanga a unei sosele cu reparatii denivelate, si devierea a fost pe stanga.

Nu am considerat-o torque steer ci o deviere datorata aderentei net diferite a rotilor motrice si, consecutiv ruperii aderentei la una din roti.

Link către comentariu

ESP era cuplat.

Acuma ma gandesc sa nu fi fost doar o impresie (senzatie).

Pt ca mergeam in spatele unuia care abia se misca si mergem in spatele lui cu treapta a II-a si cand am avut spatiu l-am depasit in metoda descrisa mai sus si ma gandesc ca posibil sa sa fi avut doar senzatia de tras dreapta, dat fiind faptul ca am facut 2 manevre destul de in scurt cu valunul : una in stanga pt a ma angaja in depasire si a doua pt a reveni la directia de mers .

Link către comentariu

Daca ai LSD nu ar trebui sa simti nimic. Dar in cazul in care a fost o banala patinare a unei roti pe praf sau sosea umeda poate a durat un pic mai mult pina a intervenit LSD, cu toate ca aproape instant ar trebui sa intre.

Ma mir ca a intervenit in viteza a doua. De obicei se intimpla in viteza 1 la plecare nu peste 2000 rpm in viteza 2.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!