Jump to content

Cand se schimba uleiul la Passat GTE


catalontz
 Share

Postare recomandată

Salutare,

 

Incerc sa aflu parerea detinatorilor de Passat GTE sau a service-urilor din Romania.

Locuiesc in Olanda si am un Pasat GTE cumparat de mine la 30k km. Acum are 45k si am primit mesaj in bord ca trebuie sa schimb uleiul. Anterior a fost schimbat la 30k km.

Am sunat la o reprezentanta si mi-au comunicat un pret de 550 Euro pentru schimb ulei si schimb lichid frana. Ca idee, un schimb de ulei conform google costa intre 75 si 120 Euro. Nu comentez de ce mi-au cerut atatia bani (stim cu totii) sau de ce vor sa schimbe si lichidul de frana. Asta mi-au comunicat, le-am multumit si nu am dezbatut prea mult cu ei.

Am sunat si la o a doua reprezentanta care m-a surprins si mai mult. Mi-au zis ca la numarul asta de km, trebuie doar sa completez cu ulei, daca e nevoie, si pot sa fac si eu asta, dar sa folosesc ulei original. Cu toate astea, ca sa scap si de mesajul de revizie din bord m-au invitat la ei sa faca ei asta si daca tot ma duc, completeaza ei cu ulei daca e nevoie si ma costa 27 Euro si orice altceva in afara de asta nu mai este nevoie. 

 

Ambele experiente mi se par in felul lor de necrezut si sunt curios ce experienta sau ce cunostinta aveti voi despre revizia/mentenanta unui Pasat GTE la 45k km care luna asta face si 3 ani.

 

Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Lichidul de frana se schimba la fiecare doi ani. Poti sa refuzi daca tu consideri ca nu este necesar si masina nu mai este in garantie. Faci doar schimbul de ulei sa ramana in istoric

Pretul dat de reprezentanta din Olanda este dublu fata de Romania dar banuiesc ca si salariul din Olanda este cel putin dublu fata de Romania

Nu o spun cu rautate dar cred ca ar trebui sa sprijiniti si voi economia tarilor care v-au adoptat si care va platesc salariile

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La astea hibride se schimba mai des uleiul pe logica de probabilitate mai mare de contaminare.

Daca la 500 iti face service complet esti chiar bine, tot pe acolo costa si in Ro.

image.thumb.png.4f795c034fd463f9c351c2a39bb20c16.png

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

 

Quote

Lichidul de frana se schimba la fiecare doi ani.

Ai cumva o sursa oficiala pentru informatia asta? Sau vine din experienta? Este o recomandare a productorului sau o conditie?

 

Iar apoi, ce treaba au salariile, cand eu am mentionat ca pe piata locala un schimb de ulei poate costa de 5 ori mai putin? Asa se sustine economia unei tari, prin a plati un smecher atat cat cere?

34 minutes ago, akon said:

La astea hibride se schimba mai des uleiul pe logica de probabilitate mai mare de contaminare.

Daca la 500 iti face service complet esti chiar bine, tot pe acolo costa si in Ro.

image.thumb.png.4f795c034fd463f9c351c2a39bb20c16.png

 

Deci se schimba, nu se completeaza.

 

Nu stiu ce intelegi tu prin service complet, dar mie mi-a zis ca e "revizie mica" - asa au numit-o si ca implica schimb ulei, filtru (dupa ce am inteebat eu daca schimba si filtrul a zis: ah, da, si filtrul) si schimb lichid frana. Atat. Eu nu inteleg ca asta e revizie completa, am dreptate?

 

De unde ai snipul? Ai cumva manualul in engleza? Poti sa mi-l trimiti si mie, te rog? Sau si mai bine, daca esti de acord, cere sa il puna la aria de manuale, sa il aiba toata lumea. Merci!

Modificat de catalontz
sters quote
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Lichidul se frana se schimba prima data la 3 ani, apoi la fiecare 2 ani.

Uleiul la   15.000 km probabil ca a optat fostul proprietar  sa fie setat intervalul, probabil ca prima revizie avea setat intervalul din fabrica la 30.000 km.

 

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pe scurt, lichidul de frana este prevazut in carnetul de service a fi schimbat la 3 ani prima data, apoi la fiecare 2 ani. 

Incepand cu MY 2021, se schimba la fiecare 2 ani, inclusiv prima data

asa zice fabrica, asa iti comunica si reprezentantele

 

Uleiul se inlocuieste la MAX 30.000 km sau MAX 2 ani, depinde care intervine prima data. 

In functie de stilul de mers, imprejurari, etc calculatorul masinii poate sa te trimita mai devreme la service, dar nu mai devreme de 15.000 km sau nu mai repede de 1 an.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!