Jump to content

Afisare gresit temperatura motorului

siadam
 Share

Postare recomandată

Salut colegi.

am constatat ca ceasul din bord nu afiseaza corect temperatura motorului: are o intarziere de aprox 15 grade, si cand ajunge la 90 de acolo nu se misca. Am un modul prin care vad cu cifre temperatura, am avut probleme cu pompa de apa, am avut termeraturi peste 100 de grade, dar ceasul mi-a aratat doar 90.

Stit cumva daca se poate adapta, sau e defect ceasul pur si simplu?

Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E normal ce se intampla ! Acel ceas e doar informativ, nu sa iti indice temperatua exact

Link către comentariu

Intre 60 si 110 grade parca, ceasul indica 90 de grade. Deci e ok.

Link către comentariu

Chiar 60 nu  :)) de pe la 80 și ceva. Tristă fază oricum, plictisitor. La Alfa 156 era real-time, palpitant vara :)) (mai puțin iarna când puține JTD-uri ajungeau la 90)

Modificat de sneaker
Link către comentariu

Te-ai lovit de ingineria germana, unde e mai bine sa minti decat sa spui adevarul - cam asa e si cu temperatura lichidului de racire afisata. Stiu ca pe vremuri erau unii care credeau ca faptul ca temperatura sta fix la 90 de grade este un exemplu de cat de bine fac nemtii masinile - deci strategia lor chiar a avut efect. Legat de valorea efectiva, initiatorul zice bine, afiseaza 90 de grade daca temperatura reala variaza aprox. +/- 15 grade fata de valoarea asta. 

Link către comentariu

@adrian001 are legatura cu SSP 222 - Electronically Mapped Cooling System. 

Recomand cu caldura sa il frunzaresti.

Link către comentariu

nu are legatura cu termostatele electronice.

Asa este cum a zis colegul mai sus. Pentru a nu stresa inutil soferul cu informatii in timp real despre temperatura motorului , s-a reglat din soft ca acul sa stea la 90 grade , in intervalul 75-110 grade, temperaturi care corespund functionarii normale a motorului intre fazele functionarii termostatului (deschis - scade brusc temperatura  si inchis, creste temperatura)

Link către comentariu

Stiu foarte bine explicatia oficiala in legatura cu "problema" asta. Efectul oricum e ala de mai sus. Cred ca se obisnuiau repede utilizatorii daca chiar afisa temp. reala, cum este afisata de ex. temp uleiului. In schimb, nu stiu istoria si cine a venit primul cu gaselnita asta, dar odata adoptata e greu sa inoti impotriva curentului chiar daca vrei sa fii mai catolic decat Papa. Si am impresia ca nu e nimic specificat in manualul de utilizare (desi in ultimul timp nu mai citeste nimeni nonsensuri de genul 😀) legat de asta. 

E o chestie mai mult mult de cultura si de directia in care se indreapta lucrurile in general de mai mult timp, cat mai fake si cat mai frumos ambalate, exact pe zicala sa iti ia ochii.  

Link către comentariu

Tocmai de aceea un indicator cu zone de culori ar fi fost mai grijuliu cu mentalul utilizatorului :). Nu ai nevoie sa sti o valoare, ai nevoie sa vezi acul se afla in zona verde ( de ex 75-110 grade). Intradevar, fake e la moda, e posibil ca in viitor sa fie asfiata doar o poza  ( sau mai ieftin , un abtibild lipit pe display) ) cu 90 de grade :), si toata lumea e cat se poate de linistita. 

Modificat de razvancc
Link către comentariu

Sincer nu credeam, ca din cauza ca sa fiu eu linistit se intampla asta. Chiar impotriva, vreu sa se modifice cuiul, ca am patit... in fine mersi mult!

Eventual puteti sa mi ziceti, ca din cauza temperaturii ridicate a uleiului ( 116 grade ) sau a motorinei ( asta nu am vazut in bord ), poate sa se opreasca motorul? Martorul check si spirala a fost aprinsa.

Multumesc !

Link către comentariu

Nu ar trebui sa aiba legatura ... fa o scanare si vezi ce erori ai stocate.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare.

La motor a fost stocat cele 2 erori:

05635 - Internal Control Module 
               P1603 - 000 - Failed Self-Test - Intermittent
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 00100000
                    Fault Priority: 0
                    Fault Frequency: 2
                    Reset counter: 255
                    Time Indication: 0

Freeze Frame:
                    RPM: 2394 /min
                    Speed: 128.0 km/h
                    Load: 0.0 %
                    Bin. Bits: 00000000
                    Bin. Bits: 00101000
                    Torque: 180.6 Nm
                    Torque: 0.0 Nm

005488 - Engine Start Blocked by Immobilizer 
               P1570 - 000 -  - Intermittent
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 00100000
                    Fault Priority: 0
                    Fault Frequency: 1
                    Reset counter: 255
                    Time Indication: 0

Freeze Frame:
                    RPM: 0 /min
                    Speed: 0.0 km/h
                    Load: 0.0 %
                    Voltage: 11.93 V
                    Bin. Bits: 00001100
                    Bin. Bits: 11000000
                    (no units): 1.0

Readiness: 0 0 0 0 0 

Nu stiu daca are relevanta la problema mea. Ca nici acuma nu siu de ce s-a oprit motorul. De atunci nu am avut problema cu ea, intradevar nici nam fortat o si nici nu a fost asa mare caldura...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!