Jump to content

Porsche 911 Carrera 4S 997.2


catalinmiti

Postare recomandată

Salut,

 

Si eu sunt in cautare de 997.2 si m-ar ajuta sa stiu la ce ma inham :)
Imi poti spune, te rog, care a fost pretul total pentru dif, PDK, cuplaj AWB? piese si manopera.
Si la ce service ai facut operatiunile?  Sunt dedicati Porsche?

 

In mare, am facut un research, stiu un pic preturile, dar nu prea stiu service-uri serioase, in afara de unul dinspre Giurgiu...care e mereu full.

 

Mersi!

 

Link către comentariu

Referitor la preturi, a fost 2800lei manopera la schimbul celor 4 uleiuri plus baia de ulei, si ulei original pt PDK. Am mai luat eu separat 5 litri de ulei original a cate aprox 30€ per litru, pt diferentiale si cuplajul AWD. Facute la reviziecutie.ro, de care am fost multumit. 
Preturile pt mentenanta sunt normale, ca si la alte masini. Preturi mari sunt pt elemente de caroserie gen ornamentul dintre stopurile spate sau orice element dedicat 911. Multe piese originale de 997 au durata mare de livrare, insa eu le iau pe toate de pe teile.com. Poti arunca acolo o privire sa te informezi. 
Probleme des intalnite sunt cu stopurile spate, motoras trapa, plasticul de sub stergatoare de decoloreaza, actuatorul sau bucsa lui de la capacul de benzina, vopseaua similara Golf 4 din interior daca nu ai pachet extins de piele, burdufe planerare, incuietori sau switch-uri din usi… sunt masini cu o varsta deja. 

Link către comentariu

Voiam sa schimb si eu uleiul din dif, dar la a mea vine doar la bidon de 20l, care are un pret de 600€ la porsche tm, imi trebuie doar 3litri si ceva. Restul stau si ma uit la el inca 6 ani, cand expira. Cam frustrant. Nici nu pot sa imi dea separat 4 litri. O sa vad cat cer pe manopera. Insa e cam enervant ca nu pot sa vad ce fac in servis.

Cu inlocuirea lichidului de frana au cam ametito. Nu au deschis clar ambele aerisitoare per etrier si au lasat curs pe etrier lichid. Deci cam lasa de dorit reprezentanta. Dar hey, am in istoric ca a fost schimbat. Doh!

Link către comentariu

Se gaseste si la litru, dar are alt cod. Intr-adevar in catalogul de piese doar asa apare la bidon de 20l. Eu am gasit acel cod pentru bidonul de 1l pe toate forumurile si tutorialele de pe net.

Link către comentariu

Exact codul ala l-am gasit si eu la litru. Chestia e ca sincer nu stiu daca e acelasi lichid. E undeva scris pe bidon ca ar fi Mobil 1 mobilube PTX? Daca eram sigur, demult il schimbam pt linistea mea. Daca il au asa, de ce nu l-au pus in catalog?

Modificat de marius1982.11
Link către comentariu

Nu scrie pe bidon. In catalog apar codurile initiale, apoi cand cauti pe siteuri, unele au fost inlocuite cu alte coduri. Dar parca acela nu apare ca fiind inlocuit.

Link către comentariu
  • Administrator
On 8/17/2023 at 4:47 PM, catalinmiti said:

Prezint si eu noua jucarie, luata doar pentru suflet, contrar criticilor multor apropiati.

Sincere felicitări și cât mai mulți km împreună! 

Link către comentariu

Multumesc mult! Voi incerca sa tin topicul cat mai actual. Inca mai am lucrari de mentenanta de facut. Problema este ca aproape toate piesele le comand de pe site-uri din alte tari, unde sunt preturi mai bune decat la noi, insa dureaza de multe ori spre doua saptamani pana ajung. Azi primesc un carenaj de la roata stanga, care avea o ureche crapata si era prinsa cu un soricel ( Made in Germany ). Cumva m-a intristat acest aspect, dar avand in vedere pretul de 120euro al acelui carenaj, sa zicem ca ii inteleg, carpeala fiind facuta sub bara, unde mai poti atinge la denivelari. Totodata imi ajunge si motorasul trapei, care are ceva probleme la modulul electronic, nelucrand perfect trapa. Si acel reflectorizant foarte scump dintre stopuri, dupa 2-3 spalari se aburea puternic inauntru, asa ca am trimis poze si mi-au trimis altul nou, cu conditia sa il trimit pe cel defect.

Link către comentariu
  • 1 month later...

Face bine, am tot mers cu masina. Am mai comandat piese. Deocamdata a ajuns plasticul de la baza parbrizului care era putin decolorat de la soare si spuma activa. L-am si montat, cam o ora a durat. Totodata am comandat si multe piese pt o revizie pe care o vad normala. Bujii, bobine, garnituri pt tobele care se demonteaza pt acces la bujii, tampoane motor pe care desi nu le simt slabite, imi doresc sa fie noi, toate suruburile de fixare noi, vas de expansiune, buson vas de expansiune, antigel, curea de accesorii, placute frana spate impreuna cu niste cleme autoadezive care lipesc placutele de pistonasele de frana...toate originale, in valoare de putin peste 2000euro. Cand vor ajunge, le fac poza si le postez. Totodata se pare ca importatorii nu mai pot aduce piese de caroserie originale Porsche. Peste tot am intrebat si le da ca sunt nelivrabile. Oricum eu iau totul de pe doua site-uri straine si ies mai bine ca suma finala, doar ca dureaza 3-5 zile de cand dau comanda pana le strang ei si livreaza si inca 5-7 zile pana imi ajung acasa.

1.jpg

Link către comentariu

Foarte bine ca schimbi si alte chestii pe langa ce ai strict nevoie, pe la noi nu prea procedeaza lumea asa.
Schimba stricul necesar si atat....bine cei care schimba....ca multi nu schimba nici uleiul :)))

 

Eu tot urmaresc piata de 997.2 dar la cum sunt preturile acum, ma cam bate gandul la 991.1 - sunt apropiate preturile.

 

Mai urmaresc si vad cum ma incadrez cu banutii....cu toate ca parca tot 997.2 ma atrage mai mult...caroserie mica si e un pic mai clasic.

 

Am citit ceva pe net de genu ca daca tragi frana de mana 1 dinte devine tractiune spate. Ai auzit de asta? Ai incercat?

 

Link către comentariu

Nu ti mila sa dai cu spuma activa pe ea? Vad ca iti pasa de masina :). As recomanda sampon cu pH neutru.

Asta cu bobinele nu am inteles-o, trebuie schimbate preventiv? Am vazut si pe rennlist ca le schimba unii ca pe acadele. Eu aveam impresia ca astea se schimba doar cand se defecteaza.

In rest multe smiles/gallon 🤩

Link către comentariu

@Iani_ la mine este o obsesie aceasta, sa tot schimb piese, orice este putin uzat, indiferent de masina pe care am avut-o, am schimbat. Este o dependenta devenita viciu.

991.1 este considerabil mai scump, cu acelasi numar de km si versiune ( C4S ) decat 997.2

Am citit si eu faza cu dezactivarea tractiunii fata cu frana de mana. A mea avea frana de mana slabita considerabil, nu stiu daca pt a nu freca sabotii cand vrei sa decuplezi puntea fata. Sincer, am incercat de cateva ori dar nu am putut sa imi dau seama, pt ca masina by default este foarte mult setata sa traga spatele mult si sa fie foarte jucausa, comparativ cu Golful 7 R pe care il am si merge ca pe sine. Tot zic ca merg la un stand ITP sa incerc acest trick. 
@marius1982.11 : nu am dat niciodata cu spuma activa, eu am sampoane auto de la magazine de detailing, cat mai cuminti, am manusi diverse, sealanturi…ma refeream la proprietarul anterior… si decolorarea a fost facuta si de soare. Dar la mine sta in subteran continuu, o spal foarte atent, uneori numai cu apa si atat. Bobinele am citit ca se schimba doar daca au fisuri. Dar la cat de greu este accesul acolo si la cat de maniac sunt, am peferat sa dau 400€ in plus pt liniste suplimentara 

 

Link către comentariu

Am incercat ceva de genul, dar tot se vedea dupa ce o spalam parca :) era o obsesie de care am scapat...nu am nimic rational in alegerile astea. In plus, daca am o zi mai trista, imi revin cu o comanda de piese 

Link către comentariu

Hahaha, tare asta! ma regasesc si eu in acest scenariu din cand in cand (comandat piese, scule, solutii de detailing, etc).

 

PS: si la Golf e mai copt acel plastic de sub stergatoare, eu il mai "palmuiesc" din cand in cand cu CarPro Perl, care il folsesc pe toate trim-urile de plastic negru si anvelope.

Link către comentariu

@catalinmiti am inteles. Deci nu e asa legata de sosea, nu? Mai poti sa i tragi un lat daca te mananca un pic? :)))

 

 

Link către comentariu

Da, este destul de jucausa. Roti de iarna nu ii voi pune din multe motive. Insa asta seara am facut un drum prin oras si cand acceleram violent de la viteze mici, intra controlul tractiunii. Ceea ce ma nelinisteste putin pt ca la Golf nu intra niciodata. Si ma tem cumva sa nu am probleme la sistemul de AWD...desi ma gandesc ca imi dadea o eroare la diagnoza. Sau poate pur si simplu asa functioneaza AWD la generatia asta mai preistorica

Link către comentariu

Bridgestone alea trebuie sa fie incalzite si pe asfalt relativ cald ca sa fie cat de cat in ferestra lor de functionare optima, dar clar iarna nu-i ca vara :).

Link către comentariu

Scap prin ianuarie-februarie si de Bridgestone-urile astea care au varsta de a fi duse la scoala deja...DOT 2017 parca au. Inca sper sa apara Michelin Pilot Sport 5 S. Dar nu gasesc informatii pe niciunde, asa ca 99% voi pune PilotSport 4S 

Link către comentariu

Depinde ce cauti, ai directia putin mai ascutita cu Pzero dar grip si comfort mai bun cu PS4S. Eu am schimbat PZero aproape noi pentru ca ...pitici (singura masina pe care nu am avut ps4(s) de ceva ani incoace a fost GTR-ul :)) )

Link către comentariu

Cu siguranta s-au intarit bine de tot (vechime plus frig), de acolo si ruperea aderentei.  Au tinut atatia ani? :)

Link către comentariu
  • Administrator
12 hours ago, catalinmiti said:

Inca sper sa apara Michelin Pilot Sport 5 S.

 

Buna decizie cu Michelin PS 5S. Am tocat ~4 seturi de PS4S din 2018 pana azi. Daca nu apar la primavara am sa cumpar tot PS4s  255 fata/275spate. Dar tare mult mi-ar placea sa vad si eu PS5s lansat. 
 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!