Jump to content

Feedback Proprietari Kodiaq


Doc Morelli
 Share

Postare recomandată

Cred ca ar fi util un topic dedicat pentru feedback-ul proprietarilor de Ursi Skoda: impresii de condus, feedback pe termen lung si alte subiecte care nu sunt deja prinse in topicurile de probleme sau achizitie. Util si in cazurile in care nu avem timp sa tinem un jurnal in aria de Masini personale.

Modificat de Doc Morelli
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ursii sunt in Kodiak, nu Kodiaq :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Hai sa incep eu cu singurele lucruri care ma deranjeaza la al meu Style MY2023:

 

1. A disparut Blind Spot (mai degreaba Side Assist) de pe lista de dotari, era disponibil pana la FL, desi eu tin minte ca l-am vazut si anul trecut prin configurator. Aici este clar problema cu penuria de cipuri, cam dezamagitor dar mai bine asa decat sa stea masina luni de zile pe campuri asteptand componentele.

 

2. Lane Assist are acum doua variante, una de saraci care nu face absolut nimic desi ii spune clar "Sistem de asistenta pentru mentinerea benzii de rulare" si varianta de bogati care costa 500 Euro - Lane Assist cu functie Adaptive Lane. Intrucat cea ieftina este standard intr-unul din pachetele Cleverpack am ales sa nu dau 500 Euro in plus pentru cea cu Adaptive (eu am crezut ca Adaptive schimba banda singura si cea standard tine banda). Dupa vreo 2 luni de covrigarit cu ursul am constatat ca nu face mare lucru LA-ul. Nici nu tine banda nici nu ma avertizeaza, nimic. Doar ca vad in bord cand LA-ul detecteaza benzile trasate corect.

 

Cam pungasi la faza asta. Pana la urma am marcat 100 credite la Obdeleven si am reusit sa activez si LA-ul Adaptive, adica sa te tina pe banda corect.

 

3. Torpedoul mare nu mai are cimatizare. Absolut cretina aceasta faza, chiar imi era utila aceasta functie si ma obisnuisem cu ea de la Octavia. Nu inteleg de ce au procedat asa. Ce cipuri controlau aerisirea torpodoului ? Mno..

 

4. Sistemul multimedia nu mai vine cu slot pentru card SD (eu l-am folosit in permanenta pentru stocare de muzica ). Daca socotesti ca nu mai exista porturi USB A, asta inseamna alte cabluri, adaptoare, etc.

 

5. Protectia activa la deschiderea portierelor te cam forteaza sa fii mai energic la inchiderea lor si necesita obisnuinta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si cateva lucruri bune despre Kodiaq 2023:

 

1. Se simte foarte stabil la condus, de fapt, trecand de la Octavia la Kodiaq masina este mai ferma si mai predictibila in dinamica. AWD-ul, suspensia mai bine calibrata, nu stiu exact, dar imi da mai multa siguranta la condus.

 

2. Mult spatiu pentru o masina doar o idee mai lunga decat Octavia. Bancheta culisanta este foarte practica, spatiu destul, te simti relaxat in masina.

 

3. A disparut sistemul de amplificare a sunetelor intre fata si spate.

 

4. Este bine dotata si ai optionale utile la un pret corect pentru anul 2023. Care pret este oricum exagerat fata de vremurile de dinainte de C19 si WW dar acestea sunt timpurile.

 

5. Fiind cea mai veche masina din gama Skoda ai cateva avantaje asociate:

 

- se produce destul de repede si cu siguranta nu stai 1 an dupa ea. De fapt, este posibil sa dureze mai mult transportul catre dealer decat alocarea productiei.

- in teorie este si destul de fiabila fiind si ultimul an de producere a acestei generatii.

- controale fizice pe climatizare si pe sistemul multimedia.

- exista reduceri de pret, atat de la uzina prin pachetele Clever cat si la dealer. Cum noua generatie este la cateva luni de inceperea productiei, va dura ceva timp pana sa cumperi un Kodiaq II la un pret apropiat de ce gasesti acum, din cate am vazut pachetele de reduceri apar dupa 6-12 luni pe la noi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O3 FL MY2017, Style, 1.4 TSI 150 CP, M6.

Modificat de Doc Morelli
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Kodiaq Style 2.0 TSI, livrat în mai 2021 - acum are 56k km.

 

@Doc Morelli 

1. are blind/ side assist - m-a salvat de câteva ori când manevram cu spatele (pune frână de zici că te oprești în zid)

2. are lane assist, nu știu care versiune, dar chițăie dacă te apropii de una din linii, sau volanul opune rezistență dacă vrei să schimbi banda/ depășești și nu semnalizezi

3. torpedoul mare are climatizare, dar nu am folosit-o

4. nici în 2021 nu se mai livra cu slot card SD

5. nu am sezizat această problemă - chiar cu acest sistem, portierele de la Kodiaq se închid mai fin decât cele de la T-Cross

 

Spațiul mare și sistemul 4x4 au fost principalele avantaje cu care Kodiaq a ieșit pe primul loc în momentul alegerii unei noi mașini.

 

Eu am avut probleme cu sistemul SOS și a fost schimbat pe garanție. Tot pe garanție au fost schimbate discurile de frână de pe spate.

 

Ce problemă am și nu i-am dat de capăt: mașina de încuie singură (fără să plieze oglinzile) când are ea chef, chiar și cu cheia înăuntru. M-am învățat și nu cobor din mașină fără să iau cheia sau telefonul.

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Foarte dubioasa faza cu incuiatul cu cheia in masina. Nu am patit pana acum la vreo masina cu sistem Kessy.

 

De la lansare, Kodiaq a fost printre cele mai accesibile SUV-uri family (raportat la competitori), mare la spatiu util dar decent cu dimensiunile exterioare. Ramane de vazut cum se prezinta Kodi II, mare stim sigur ca va fi, dar la ce preturi ?

Modificat de Doc Morelli
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...
On 8/22/2023 at 9:16 AM, drign said:

 

Ce problemă am și nu i-am dat de capăt: mașina de încuie singură (fără să plieze oglinzile) când are ea chef, chiar și cu cheia înăuntru. M-am învățat și nu cobor din mașină fără să iau cheia sau telefonul.

 

 

 

La fel am patit de cateva ori la Ateca, dar inainte de asta am tot avut probleme cu inchiderea centralizata (se descuia/ incuia in mers). Dupa ce am inlocuit pe rand broastele de la usile fata nu am mai avut problema cu incuiatul cu cheia in masina

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!