Jump to content

Agata in treapta I

SeaDog
 Share

Postare recomandată

A mai patit cineva asa ceva la Noul Passat?

Imi agata ceva de speriat in treapta I. Am crezut ca nu e rodata cutia insa nu cred ca se mai pune problema de asa ceva ca am ajuns deja la 7000 de km. Uneori ca sa pot sa plec de pe loc trebuie sa introduc maneta in treapta a II-a si abia apoi in treapta I, uneori cand e pe loc nu vrea nici macar in a II-a sa intre. Are cineva idee ce ar putea fi? Ca sa stiu sa ii bat la cap pe cei de la Cardinal Motors ca altfel o sa imi zica : "Asa face toate, dom'le"

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da, si mie mi s-a intamplat dar foarte rar...de vreo 5-6 ori pana acu de cand o am, si am 10000km deja.

oricum faza e ca daca o bag in a treia si apoi iar in a intaia merge.

Modificat de pantagruel
Link către comentariu

Zorro Classic

Pe forum a mai fost tratata problema si pentru alte modele. In afara de solutii empirice (eu personal bag intr-a doua si apoi revin cu prima treapta), unii au mai reglat sau au uns timoneria.

Link către comentariu

Multumesc tuturor pt raspunsuri. Daca e posibil rog un moderator sa inchida acest topic. Se pare ca problema nu e neaparat o problema si doar daca o sa raman in intersectie vreodata o sa merg sa imi regleze timoneria.

Link către comentariu

Eu sunt unul din moderatorii acestei arii insa nu consider ca aceasta nu e o problema. La "harbul" meu vechi de 12 ani nu mi se intampla NICIODATA asa ceva. Cel putin dupa ce am reglat timoneria, gresat patina samd.

Eu zic ca cei in garantie ar trebui sa mearga la dealer si sa le expuna problema si sa le ceara expres sa o solutioneze. Nu e normal :D

Link către comentariu

Atunci am si eu o intrebare: reglarea timoneriei si gresatul patinei se pot face fara ca meseriasul roman sa isi bage nasul prea tare? Adica, implica desfacutul cutiei sau operatiuni de finete? Pt ca in cazul asta prefer sa ma chinui cu ea. Am o experienta nefericita cu mecanici (probabil fosti medici :rolleyes: ) si sper sa apelez la ei cat mai rar.

Link către comentariu

nu stiu cum puteti spune toti ca e normal sa agate. tinand cont ca masina e noua si are garantie, ar trebui sa te duci la reprezentanta si "sa dai cu ei de pamant", daca iti spun ca e "normal" sa agate. asa ceva nu e normal la o masina de 23.000 euro cip (clasa medie-premium) si mi se pare logic sa schimbe si cu cutia de viteze daca e necesar. credeti ca in germania se intampla la fel ????

Link către comentariu

Adica, implica desfacutul cutiei sau operatiuni de finete?

NU. Reglatul timoneriei se face fara sa desfaci nimic la cutie sau alte componente delicate. E o treaba de 30-45 minute maxim.

Link către comentariu

• 6 years later...

cablul de la maneta agata eu am patit cand cablul se useaza iese camasa din capat si agata nu e normal trebuie schimbat unu din cabluri cel mai des la prima treapta  se intampla ca doar unul din cabluri face probleme cand cablul va iesi de tot din capatul ala de metal se va pune cap in cap si va bloca maneta :)

la mine camasa o  iesit la 170.000 si maneta o ramas pe liber nu mai misca era ca sudata, deci sa stiti la ce sa va asteptati sa nu va speriati ca mine :d

Link către comentariu

• 1 year later...

Salut!  Nu intra sau ramane blocat in treaptele R,1,2 Pareri???

Am un passat din 2006 2.0 tdi cod motor bmp 140cp in 6 trepte manuala.

In mod normal ea se comporta ok intra bine in trepte nu agata ,acceleratie este promta trage ff bine, DAR uneori are niste momente in trafic bara la bara cand calci si lasi pedala de ambreiaj de multe ori la rand.... ba nu imi intra in viteza treapta 1 si nici 2 ba,ramane blocata in treptele astea ..Daca nu vrea sa intre am obs ca: ori calc pedala de 2-3 ori si dupaia intra,ori raman cu pedala in podea,bag in a 3-a si dupai in a1-a si intra fara nici o problema. Acum mai este si varianta cand ramane blocat in a 1-a si nu pot sa o scot... si mai mult de atat masina se misca usor inainte chiar cu pedala de ambreiaj in podea. in cazul asta ori inaintez aprox 10m si pot sa o scot din viteza ori stau cu picioru pe frana pana pot sa plec. Aceleasi simtome le prezinta si in marsarier. Mai mentionez ca : uneori mai am prostul obicei de a sta cu picioru deasupra pedalei de ambreiaj dar nu il calc...si am observat ca atunci cand accelerez pedala de ambreiaj se ridica ff putin iar cand dau drumul la acceleratie pedala paraca coboara ff putin. Ambreajul prinde undeva la mijloc si nu e brusca plecarea dar uneori cand dau drumu la ambreiaj paraca pedala revine in 2 trepte pana in pozitia innitiala. Si ultima chestie: masina la relanti nu trepideaza deloc dar are un zgomot de fundal foarte enervant se aude numai din interior . Masina o am de 2 luni are 164 000 km si carte service si repet trage fff bine si acceleratia e promta .Pareri va rog !!! nu stiu de unde sa incep aerisire, reglaj ,ulei , ambreiaj , volant...........????  

Link către comentariu

Parerea mea este ca trebuie verificat pompa de ambreiaj si cilindrul receptor daca sint ok teoretic trebuie data cutia jos si sa vezi starea kit-ului de ambreiaj

Verificari aditionale- tampoanele de motor/cutie/antibalans,lichid frina nivel eventual inlocuire si aerisire

Link către comentariu

Kit ambreiaj, posibil si volant, cu probleme. 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!