Jump to content

Zgomot ciudat Polo 1.0 MPI


R.A.V.E.N
 Share

Postare recomandată

Salutare tuturor,

Am achizitionat de curand ( doua luni ) in leasing un vw polo 1.0 MPi benzina ( motor in 3 cilindri) , anul de fabricatie 2021, inscrisa prima data in 2022, si am luat.o la 26500 km, acum are 28500 km

motorul ma relanti nu prezinta vibratii puternice asa cum am mai auzit despre aceste motoare in 3 cilindri, dar in mers, undeva intre 2000 si 4000 turatii, intre viteza a doua si a treia, am un zgomot ca de o tabla care bate pe ceva, sau mai bine spus ca o teava de fier care atinge de caroserie, este un zgomot enervant,o vibratie ca de o tabla care ii lipseste un surub undeva, dar nu tot timpul.

Am masina in service acum pentru inspectie ( se schimba filtrul de polen si lichidul de frana) si am spus despre acest zgomot, au verificat-o si nu au gasit nimic, nici un surub lipsa, nici o teava care sa atinga de ceva, mi-au spus ca este un zgomot normal pentru un motor in 3 cilindri.

Dar de ce acest zgomot este doar uneori, si doar la anumite turatii, o sa incerc sa fac o filmare sa o atasez aici cu acest zgomot.

Cine mai are motor la VW 1.0 MPI in 3 cilindri ,imi poate spune cum este la el cu zgomotul??

Am inteles ca pe seat ibitza au mai fost pus astfel de motor.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

un scurt video aici :

 

 

 

In secundele 9 , 11 si de la 19 la 21 se poate auzi aceea vibratie care vine si pleaca

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Scuze de filmarea inversa, eram atent la condus, dar important este sonorul.

Aici este filmat la distanta de cateva minute de videoclipul anterior unde se aude acel zgomot, insa in aceasta filmare nu avem acel zgomot, ci doar un mers frumos de motor.

Eu nu inteleg, daca cei de la service spun ca acel zgomot ( vibratie tabla sau teava) este un sunet specific acestui tip de motor, de ce se aude doar cateodata si nu tot timpul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mie imi suna a barait pe/de evacuare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am devenit paranoic,m-am bagat pe sub masina si am luat la ciocanit cu degetul tablele de pe acolo, in zona esapamentului este aceea protectie de tabla subtire de aluminiu care dupa parerea mea, de acolo vine acel zgomot in mers , se suprapun doua table dastea subtiri de aluminiu si nu cred ca sunt prinse intre ele si creaza un zgomot "anormal" dupa parerea mea.

Ascultati si voi:

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!