Jump to content

Jetta - 1.6 TDI 2013

dangerjo

Postare recomandată

Salutare! Luna trecuta s-au facut 2 ani de cand detin un VW Jetta 1.6 tdi, achizitionata din Franta/Rennes. Ea a avut 234.000km, putine zgarieturi si cam atat. Am avut la dispozitie o carte service care a corespuns cu ceea ce am gasit. La prima revizie, cu parere de rau, am descoperit cum au ‘grija’ strainii de masinile lor. Mecanicul meu mi-a spus ca asta inseamna revizii mici ce fac ei, si anume schimb doar ulei si filtru ulei. Eu am schimbat la prima revizie placutele, lichidul de frana, un tampon motor, antigel, calorifer caldura, distributia cu accesoriile si curea pompa ulei si am schimbat ulei si toate filtrele. Descoperisem pilitura ft multa in filtrul de motorina si in recipient. A fost sa zic o perioada de panica, insa nu aveam nici un simptom de vreo defectiune la sistemul de injectie. Am schimbat la 5.000km filtrul de motorina pana cand am ajuns la 2 revizii consecutive de 10.000km fara gram de pilitura in filtru si carcasa. Intre timp m-a lasat ambreiajul, schimbat pe luk, doar el, fiind cu masa simpla. Am demontat baia de ulei ca am vazut joja putin pilita in cap si am vrut sa vad ce este. Nimic, in schimb sorbul si ce se mai vedea pareau ok. A urmat acum 2 luni EGR-ul, l-am schimbat si pe el, piesa originala, auzind ca cele after pot fi probleme cu ele. Acum are 273.000km, de consum nu ma pot plange, este o masina ce ‘tine cu casa’ la consum. Am mai facut ceva mici modificari exterioare si codari insa cred ca de cand am luat masina, ma tot bantuie o problema si nu ii dau de cap. Stiu ca nu este thread-ul potrivit pentru a-mi expune problema dar este singurul loc unde pot scrie. Revenind la problema am sa incerc sa explic cat mai pe romaneste sa pot descrie bine situatia. In oras in trafic cat si extraurban unde sunt nevoit sa merg in coloana unde de multe ori abia mergi, sunt situatii cand treapta 2 este prea mult iar treapta 1 este indeajuns creeand spatii, singura optiune este de a accelera cel putin 1000-1100 turatii sa ma pastrez in coloana. Cuplez cu ambreiajul treapta 1, apoi accelerez, la fiecare accelerare sau decelerare (iau piciorul de pe acceleratie) masina efectiv se zgaltaie, are un smucitura in directia inainte/inapoi. Pedala la turatia si treapta de viteza aceea mi-se pare foarte sensibila, adica este foarte greu sa mentin +/-1000 de turati. Daca reusesc sa o mentin, incepe sa se zgaltaie sa fac ca intr-o masina de spalat si turometrul oscileaza, daca apas pe pedala putin mai mult, turatia incepe sa urce ca nebuna, ajunge pe la 2000 de turatii si asteapta sa mai apas pe acceleratie sa urce. Singurele mele banuieli ce au mai ramas neverificate sunt pedala de acceleratie sau clapeta acceleratie sau vreo codare vcds facuta de fostul proprietar de a fi pedala sensibila la trepte mici de viteza. 
Daca cineva a patit sau are vreo informatie care m-ar putea ajuta, deja a devenit enervanta si incerc sa caut din oricare parte informatii. 
O seara buna si drumuri bune! 

IMG_1288.jpeg

IMG_1289.jpeg

IMG_1290.jpeg

Modificat de dangerjo
Link către comentariu

PS - tin sa mentionez ca inainte de a schimba distributia la reprezentanta, masina tragea mult, parca ar fi avut soft la 140cai. Acum ii are pe toti 105 🤣

Am inteles ca o data ce la reprez. ti-o conecteaza pe tester se sterge stage 1 si ei resofteaza la softul original. Sa fie ramase anumite modificari sau sa aiba vreo legatura? Nu stiu cu certitudine daca avea stage sau nu, dar diferenta de putere a fost. 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!