Jump to content

Instalatie GPL - Retrofit & discutii (Tiguan AD1)

exmember.
 Share

Postare recomandată

Prins VSI-3 DI.

Modificat de cascadoru
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 4/23/2023 at 8:23 PM, cascadoru said:

...

Singurul inconvenient este ca intalatia GPL nu este deloc ieftina (deci, nu din lipsa banilor ptr combustibil am optat ptr GPL :))

Și care ar fi adevăratul motiv? De dragul protejării mediului? 

Link către comentariu

As putea spune ca, un moft de al meu!

Instalatia a costat 9500lei. Daca socotesti cata benzina bagam de banii astia, nu cred ca o sa tin eu masina atata vreme.

Sunt o persoana ambitoasa defel asa ca, esecurile nu fac altceva decat sa ma motiveze si mai mult - in urma cu un an 

am mai incercat odata sa pun gpl si dupa 3 luni am scos instalatia. Cum parerile n piata erau cam 90% contra, am inceput documentarea:

corespondenta directa cu Prins NL, cautat dealer responsabil in RO si rezultatul final.

Cam asta este "epopeea" mea cu gpl ul.

Ca o concluzie finala, DA, se poate monta GPL Prins pe 2.0 Tsi. Gen.3 cu dual injection.

WhatsApp Image 2023-04-07 at 15.49.35 (1).jpeg

WhatsApp Image 2023-04-07 at 15.49.35 (2).jpeg

WhatsApp Image 2023-04-07 at 15.49.35 (3).jpeg

WhatsApp Image 2023-04-07 at 15.49.35 (4).jpeg

WhatsApp Image 2023-04-07 at 15.49.35.jpeg

Modificat de cascadoru
Link către comentariu

Cum cred ca sunt singurul de pe forum cu motor 2.0Tsi +GPL de la Prins NL,

deschid acest topic pentru discutii cu cei interesati (si nu numai) de acest ... sa-i zicem Upgrade. :).

Link către comentariu

• Doomy changed the title to Instalatie GPL Retrofit si discutii (Tiguan AD1)

@cascadoru daca tot esti singurul care a montat si mers cu aceasta instalatie pe 2.0 tsi te rog sa lasi cateva impresii impartite in urmatoarele categorii : 

Ce imi place la instalatia GPL (Pro) : 

Ce nu imi place la instalatia GPL(Contra) : 

Ce mi-a dat bataie de cap in procesul de instalare : 

Multumesc

Link către comentariu

• Doomy changed the title to Instalatie GPL - Retrofit & discutii (Tiguan AD1)

@cascadoru sunt geana pe acel Prins dinainte sa iau masina (tot cu EA888 rev3B).

Prin iarna imi amintesc ca ai zis sa stau departe de ea pentru ca nu e (inca) ce trebuie si ca ai dat-o jos.

Acum vad ca ai revenit la setup. 

Poti detalia mai mult?

De la documentare, dealer competent - cu nume ( @Doomy - a nu se considera reclama - tot intreb pe langa B despre nebunia asta si... m-a luat capu), instalare, functionare, economie - am inceput sa merg destul de mult in Bucuresti si chiar si cu ciclu B devine complicat ;)) 

Cum se comporta in afara orasului? 

Link către comentariu

Pe partea de montaj ii pot recomanda pe cei de la buzau progaz care au la activ destul tsi/tfsi cu montaje facute, iar pe partea de profesionalism oamenii sunt super ok fata de ce am auzit prin bucuresti. 
De evitat in Bucuresti sunt cei de pe centura pe langa Chitila parca supergaz le zice, am vazut cateva montaje facute acolo si aratau groaznica plus probleme din cauza instalatiei de gpl si mai precis a setarii acesteia cred. 

Chiar sunt curios de mai multe detalii de la colegul cu 2.0 tsi ce consum are fata de mersul pe benzina si cata benzina mai consuma masina extra. 
Eu am gpl pe un arhaic 1.6mpi bse si acolo consumul la mersul sotiei este cam 8.5 gpl iar benzina undeva la 0.5l/100km ca si medie. 
La preturile actuale scoate echivalent la un consum de 5%.

Link către comentariu

Ce imi place la instalatia GPL (Pro) : 

Comportamentul in timpul utilizarii: nu stii ca esti pe gpl sau benzina daca nu te uiti la butonul on/off.

Motorul se aude parca mai linistit in turatii.

A sarit de 5500 rot/min si mai aveam inca pedala pe acceleratie, pe gpl - e de vina DOP aici :)

Nu se simte/aude nimic la cuplare - decuplare instalatie.

Procentul de benzina in amestec cand se merge pe gpl este nesemnificativ (mie mi a iesit 5.5%) - vorbim totusi 

de un motor 2.0 TSI Gen.3.

Ce nu imi place la instalatia GPL(Contra) : 

Momentan imi place aproape tot la condusul pe gpl. Am totusi o mica chestie pe care trebuie s o rezolv:

la mers constant in coloana, daca accelerez dar nu in forta, nu se accelereaza-trebuie ori sa fac 2 pedale de acceleratie ori sa accelerez cu schimbare de treapta ( spre kick).

am incercat si pe benzina si este o oarecare diferenta intre gpl si benzina dar, e un lag semnificativ in cazul asta si pe benzina.

Am programare la doctor s o verificam pe benzina prima data, dupa care schimb furnizorul de gpl - incerc cu Moll (pana acum am bagat de la Luk, Rompetrol, TSV).

Daca nu e de pe aici, o sa refacem calirarea - am discutat deja cu montatorul instalatiei. Momentan n as vrea sa umblu la ceva care merge bine ( asa cum am facut de nenumarate ori pana acum 🙉).

Ce mi-a dat bataie de cap in procesul de instalare : 

Aici este aici:  Neprofesionalismul unor GPListi din piata altfel, destul de titrati.

Au aruncat neputinta lor pe masina, ca ar fi avut piese defecte si pe producatorul instalatiei, Prins - nimic adevarat  - asta la prima incercare.

Am aflat dupa aceea ca Prins nu i a despagubit deloc dupa ce au dat jos instalatia si mi au refacut masina cu piese noi si OE

si ca a pus toata vina pe seama montatorului din RO.

Mici chichite de RO si acum: cand am luat masina, la primul drum sarea de pe gaz, L am sunat pe montator si incepuse si asta cu : e de la gaz, ca sa merg asa comutand de la buton...

pana la urma le am dus imediat masina inapoi, le am zis sa investigheze ca nu admit solutia lor - fiind la primul plin de GPL facut si de la Rompetrol.

In final, au inlocuit electrovana si toroidalul, tot ansamblul si este totul ok acum. Mia zis caeste studiu de caz si pentru ei - n au mai avut asa defect din fabrica pana acum -ii cred.

@gabriel88 Cu scuzele de rigoare .... daca nu ai montat tu la progaz gpl pe motorizarea care face subiectul topicului, nu da informatii eronate. 

Progaz nu a montat pe niciun motor de tipul asta gpl.

Au pus pe un Range Rover instalatie VSI-2 DI tot de la Prins, care nu mai este in productie. 

Plus ca, ei nu sunt dealeri Prins, le cumpara de la AGR, SUpergaz sau ROCAR si au si preturi foarte mari la tipul asta de instalatie.

Modificat de cascadoru
Link către comentariu

• 3 weeks later...

Update:

Aseara am avut placerea sa iau masa la un hotel cu 2 tehnicieni Prins NL, gratie montatorului care m a invitat.

Cu acest prilej am facut si un update la instalatia GPL - am "reclamat" o lipsa de putere intre 1000-2000rot/min 

fata de rularea pe benzina. 

Reglarea s a facut in mers de catre unul dintre cei 2 tehnicieni ai Prins NL, s a mai plusat cu putina benzina pe acea plaja.de turatii

pana cand boostul a juns la fel ca pe benzina ( asa mi au spus) - se simte diferenta. 

Instalatia lor vine calibrata pe codul de motor iar eu am soft pe masina - de aici aceasta mica necorelare.

A fost verificata functionarea si in ralanti si la turatii mari- totul ok.

Au fost foarte curiosi sa afle "povestea" mea vis a vis de prima incercare nereusita si ce m a determinat sa revin asupra deciziei de a monta GPL. :)

Modificat de cascadoru
Link către comentariu

• 3 months later...

@Ursu82_kiki  - este ok instalatia cu GPL.

fac cca 400 km cu cca 45 litri gpl (nu stiu exact ca n am stat niciodata pana se termina de tot) si am un 

consum de benzina in amestec de cca 1Litru la 100 km in medie.

Cred ca variaza intre 0.8 si 1.2 litri consum de benzina in amestec GPL + benzina.

am sarit de 10 mii km parcursi in noul setap de gpl+benzina.

Masina mea este reglata direct de cei de la Prins cand au venit prin Bucuresti la un curs ca eu am si soft cam un fel de stg 2.

In concluzie, indiferent de cine ce mai zice, eu recomand GPL pe 2.0 tsi.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!