Jump to content

Frana moale

gorishor
 Share

Postare recomandată

Salut!

De o saptamana sunt fericitul (deocamdata) posesor al unei Octavia Tour.

Dupa 600km, am sesizat ca la o apasare mai puternica, si sustinuta, pedala de frana incepe sa se lase incet.

Nu este senzatia de aer in instalatie, nu este elastica. Frana tine bine,servo functioneaza, ABS-ul intra normal. Este acea senzatie ca scapa lichid pe la un etrier. Am verificat nivelul dupa mai multe apasari de acest gen (pana se inmoaie) si nu a scazut absolut deloc.Am verificat vizual rotile, pe interior si nu sunt ude de lichid. Mentionez ca am discuri de frana si pe spate.

Am fost cu msina la un mecanic si mi-a spus ca este un comportament normal, ca supapele de la ABS lasa lichidul sa ajunga pe retur inapoi in borcan.

La alte Octavii 1 sau Tour se simte la fel? Eu am impresia ca in primele zile, pedala ramanea tare la apasare.

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se pare ca toate fac la fel; de asemeni, "se pare" ca este de la ABS.

Mai stiu cel putin un A4 care se manifesta asa.

Link către comentariu

DA se pare ca la tour este asa cu ai sesizat tu si la mine pana 3500 parca era mai tare frana insa acum la 11000km e mai moale sincer parca e mai bine asa lucreaza mai usor ,fata de megan care are o pedala foarte sensibila .Am ghinionul ca la servici sa mai folosesc meganul de firma si are franele sensibile insa la acelas nr de km am observat ca discurile de la megan sunt mai muscate fata de octavia , masinile au acelas nr de km . Si mai ales ca pe megan persoana care il foloseste cel mai des este incepatoare si merge cu viteza destul de mica .

Insa daca ai observat la skoda atunci cand ai nevioe de o frana de urgenta adevarata tine f bine . Spun asta dupa am scapat de cosmarul franelor de pe dacie .

ps: discurile de frana si placutele se pasuiesc dupa 600 km si abia atunci incep sa aiba efect bun.

Link către comentariu

La mine este la fel, la o apasare lunga pe frina, chiar in stationare, pedala se duce incet la fund. Nu am ABS, am 50k km, dar a facut asa cred ca de la inceput, nu am avut probleme cu frana!

Link către comentariu

Buun

Multumesc pentru raspunsuri. Ma simt mai bine asa, fara morcov ;)

Link către comentariu

Asta am observat si eu odata sau de 2 ori dar nu i-am dat atentie. Face ca frana de Dacie care pierde lichid :Driver:

Daca pui frana chiar si constant sta la acelasi nivel.

Link către comentariu

• 1 month later...

garniturile in pompa de frana sunt problema nu din abs sau altceva...nu e pe forum nici un mecanic? sa explice mai bine... :)

Link către comentariu

in momentul in care ramai cu piciorul apasat o perioada mai lunga pe frana diferentele de presiune sau depresiune din cele doua camere ale servofranei tind sa se egaleze , practic nu mai esti asistat 100% de efectul de servofrana .....se intareste pedala....parererea mea , sper ca m-am exprimat corect. problema asta a fost inlaturata la O2.

Link către comentariu

Nu este o problema asta. Este ceva foarte normal. Efectul este mai pregnant la cele fara servofrana, decat la cele cu servofrana.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!