Jump to content

Zgomot ambreiaj


Alex Pascu
 Share

Postare recomandată

Salutare! De vreo 2 luni aud la Bora mea AJM niste zgomote din zona cutiei (cred eu ca ar fi de la ambreiaj). Se manifesta in felul urmator: imediat cum pornesc masina la vreo doua secunde se aude un huruit ca de rulment de roata dus, dar scurt. Maxim o secunda dureaza, dupa nu se mai aude nimic. Si pe turometru se manifesta ca atunci cand pornesc clima (scade foarte putin turatia si revine), dar aceasta fiind oprita cand pornesc masina nu vad legatura, sau de ce s-ar auzi din partea stanga de la picioare, adica de unde e cutia. Se intampla asta indiferent daca pornesc masina cu ambreiajul apasat sau nu. Se mai aude si in mers in trepte mari si turatii mici, aproape de zona de ralanti. De exemplu in oras daca ma apropii de semafor, se face verde si am 5-10km/h, ii dau direct cu a doua si pana ajunge de la 800 la 1000 si putin de ture, se aude acel huruit. Deci se manifesta in zona aia de 800-1000rpm. Nu este deranjant dar nici insesizabil, si parca se si simte in pedala.

 

Ambreiajul inca n-am observat ca ar patina in nicio treapta si oricat de incarcata ar fi masina, chiar daca a trecut vara asta prin cateva sedinte grele de stat in coada pe serpentine :)). Tine la jumatatea cursei, unde cred eu ca ar fi normal. Lichidul de frana a fost schimbat anul trecut in vara dar nu mi-a zis nimeni de la service ca ar fi aerisit si circuitul de la ambreiaj. Oare o fi de la asta?

Aveti vreo idee?

 

Multumesc anticipat!

Modificat de Alex Pascu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!