Jump to content

Cruise Control (tempomat)

alexrosiu
 Share

Postare recomandată

sub plasticul ala de sub capota unde e si motorasul de la stergatori ? acolo e calculatorul ? la o mufa de la calculator trebuie ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

13 minutes ago, olymanta said:

sub plasticul ala de sub capota unde e si motorasul de la stergatori ? acolo e calculatorul ? la o mufa de la calculator trebuie ?

sub acel plastic, scoti motorasul de la stergatoare cu tot cu bratele acestuia si pe partea soferului o sa vezi un capac/cutie - deschizi si o sa gasesti mufa neagra de care vb - T10.

La diesel nu ai treaba cu mufa ECU - acesta este pe mijlocul masinii, o sa il vezi dupa ce desfaci cele de mai sus

Link către comentariu

multumesc si mai am o nelamurire exista ceva gaura pe unde as putea sa scot cablaju de la mufa de la tempomat ? si as dori daca se poate sa ma ajutati si cu ordinea pinilor sau culorile cum vin la motorul asta ALH. la firele de la mufa de la tempomat am niste pini la capete mai putin unul care nu are , nu am numerotat ordinea la culori ce culoare la ce pin merge ar trebui sa desfac iara acolo sa scot mufa sa vad sau merge si pe culori ? Va multumesc inca o data

Modificat de olymanta
Link către comentariu

ti-am dat mai sus diagrama - scrie nr pinului in mufa si culoarea firului.

Ai loc o gramada sa tragi firul, vei vedea cand desfaci

cel care nu are pin, vine in tabloul cu sigurante, la sig nr. 5

Link către comentariu

Golf 6, 2012 vine cu cablurile pentru tempomat montate din fabrica?

Link către comentariu

cablul este tras, la modelul tau

Link către comentariu

Multumesc. Daca montez tempomat imi mai trebuie ceva ca sa se accelereze din 10-10 sau functioneaza pur si simplu?

Link către comentariu

o pasare pe + dupa ce ai viteza setata inseamna o crestere de 2-3kmh.

Link către comentariu

Am inteles, multam! In viitorul apropiat apelez la unul din dvs. sa-l montez.

Link către comentariu

Salutare. Avand o fisura in radiatorul de habitaclu si stiind la ce ma bag, m-am decis daca tot desfac jumate din masina sa cumpar si o maneta cu tempomat,  Link aici cumparata, am vorbit cu chinezu sa puna pe colet ca a costat doar 9 dolari pentu a scapa de taxe vamale, ajunsa in aproximativ 30 de zile, montat dupa instructiunile din fisierul atasat. Dupa activare toate bune si frumoase, tempomatul functioneaza mai putin martorul care nu se aprinde. Am scos mufele din casetofon, am dat set, am dat on...nimic. Posibil sa fie din cauza clusterului?

schema tempomat .pdf

Modificat de slyminaiter
Link către comentariu

la anul tau de fabricatie, nu va aprinde.

Link către comentariu

Bora mea e din 2000, tot diesel, si aprinde martorul cand dai tempomatul pe "on".

Link către comentariu

da, cele care au de fabrica - aprind, deoarece ecu motor este programat in acest sens - toata treaba este din ECU - cu modificarea hartilor acestuia, se poate face.

Tot asa, sunt masini din 2000 care aprind, chiar daca a fost montat ulterior.

Daca nu-l aprinde, nu ai ce sa ii faci, nu e gresit montajul - totusi, cine vrea poate sa faca modificarea in ECU, o poate realiza.

Tot asa, trebuie vazut ce ECU are masina - daca suporta scrierea/modificarea hartilor ECU via OBD sau numai desfacut, schimbat memorie, etc .... cred ca nu merita bataia de cap, pentru un led care confirma ceea ce poti vedea pe maneta - ca e pe ON.

P.S. - Octavia 1, Superb 1, etc - nu au martor pentru tempomat

Link către comentariu

• 2 months later...

Salutare,

Am rugamintea unei schite detaliate, poze ce se poate sau un nr de telefon pt un eventual ajutor pt montarea manetei tempomat pt VW Bora 2001 Axp  1.4 16v, detin maneta si cablul cu fire si Vcds

Multumesc aticipat, 

Link către comentariu

Acum na, in cele 67 pagini chiar nu ai gasit o schema ?

Link către comentariu

On 9/26/2017 at 10:43 PM, marius_priti said:

Salutare,

Am rugamintea unei schite detaliate, poze ce se poate sau un nr de telefon pt un eventual ajutor pt montarea manetei tempomat pt VW Bora 2001 Axp  1.4 16v, detin maneta si cablul cu fire si Vcds

Multumesc aticipat, 

poftim diagrama pentru AXP

AXP tempomat.jpg

Link către comentariu

• 2 weeks later...
On ‎27‎.‎09‎.‎2017 at 19:00, Al Bundy a scris:

Acum na, in cele 67 pagini chiar nu ai gasit o schema ?

Sincer nu am gasit sa inteleg exact unde si cum sa cablez, pt acest model, multumesc de intelegere

Link către comentariu

in ECU motor - ai pinii acolo, in diagrama.

De la T10 - mufa maneta....urmareste circuitul pana in ECU - care apare sus, in diagrama

Link către comentariu

Vin și eu cu o întrebare.

La mașina din semnătura, cam cat cablu ar mai trebui in plus pentru a ajunge la ecu și dacă în mufa de la ecu sunt pini acolo sau trebuie sa ii pun eu ( in cazul in care trebuie sa ii pun ce fel de pini am nevoie) 

Și care ar fi culorile aferente?  Eu am rosu, alb, albastru, 2 fire negre prinse impreuna și unul albastru cu negru ( asta știu că vine pe siguranță)

Modificat de evok3r
Link către comentariu

1m-1.20m de la caseta de sub stergatoare pina in ecu.Ai pinii in mufa ecu.Vezi ca sunt postate scheme,diagrame de multe ori.Cauta un pic..

Link către comentariu

Just now, spido said:

1m-1.20m de la caseta de sub stergatoare pina in ecu.Ai pinii in mufa ecu.Vezi ca sunt postate scheme,diagrame de multe ori.Cauta un pic..

Știu cam ce am de făcut dar am întrebat ca sa știu dacă daca am culorile corecte

Link către comentariu

In functie de cablaj-pot diferi culorile.Urmaresti diagrama pin la pin.

Link către comentariu

On 10/13/2017 at 12:29 PM, evok3r said:

Știu cam ce am de făcut dar am întrebat ca sa știu dacă daca am culorile corecte

On 10/13/2017 at 12:25 PM, evok3r said:

Vin și eu cu o întrebare.

La mașina din semnătura, cam cat cablu ar mai trebui in plus pentru a ajunge la ecu și dacă în mufa de la ecu sunt pini acolo sau trebuie sa ii pun eu ( in cazul in care trebuie sa ii pun ce fel de pini am nevoie) 

Și care ar fi culorile aferente?  Eu am rosu, alb, albastru, 2 fire negre prinse impreuna și unul albastru cu negru ( asta știu că vine pe siguranță)

On 10/13/2017 at 12:29 PM, evok3r said:

culorile sunt similare.

Link către comentariu

• 4 weeks later...
alex_alexandru207

Salut, vin si eu cu o intrebare, am achizitonat o maneta tempomat din dezmembrari, dar culorile din mufa manetei am impresia ca nu corespund cu culorile pe care am vazut ca le au si alti colegi asa ca le-am identificat cu un multimetru. As dori sa o montez pe un golf 4 1.4 16 v APE si din ce am citit pe forum, nu am cablajul de la mufa intermediara pana in ecu, dar am vazut ca pot sari peste mufa intermediara si sa merg cu firele din maneta direct la ecu. intrebarea mea este, am inteles bine pana acum? schema de conectare in mufa cred ca este aceasta, daca nu ma insel:

mufa maneta                                mufa ECU

pilot

pin 2 ----------------------------------------pin 75

pin 3-----------------------------------------pin 57

pin 4+7 -------------------------------------pin 38

pin 5 ----------------------------------------pin 76

pin 6-----la siguranta nr.5

Mufa de la ecu este cea din poza pe care am atasat-o?(am inteles ca se desaface in doua si am nevoie de cea alba)

23416100_10156889801694546_627572913_n.jpg

23435550_10156889803019546_203394073_n.jpg

Link către comentariu

poti taia acel colier de plastic alb si scoti carcasa mufei, vezi exact pinii.

Link către comentariu

• Aerofan locked şi pinned this topic
  • Aerofan unpinned this topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!