Jump to content

Cruise Control (tempomat)

alexrosiu
 Share

Postare recomandată

am montat si eu ieri tempomatul pe care l-am cumparat din germania.Toate bune si frumoase, dupa cateva ore am reusit sa finalizez lucrarea insa :

1. nu am reusit sa scot firul din tabloul de sigurante si sa montez firul de la tempomat ( probabil ma va ajuta fratele meu in zilele ce urmeaza )

2. imi da eroare de airbag ..se poate sterge cu vag com

3. cine poate sa ma ajute cu un vag com sa il activez ?

va multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 4 weeks later...

Am si eu o intrebare : cum se foloseste tempomatul? nu auzisem de asta pana acum cateva sapt tot aici pe forum pentru prima data. Am inteles ce este acum ,dar nu am inteles cum se foloseste nu am masina de noua si nu am nici cartea in lb romana ( e in germana)si nu stiu daca am tempomat sau nu. Cum sa aflu? . Despre ce maneta vb?

Link către comentariu

:D 1.9sdi?...hmmm ma indoiesc sa ai tempomat. Vezi totusi pe maneta semnalizatorului ca sa te convingi.

Link către comentariu

Multumesc pentru raspunsuri.Maine ma uit mai atent dar din cate imi aduc aminte nu cred ca are butonul ala cu on/of. De ce te indoiesti Makron ca ar putea sa existe pe 1.9 SDI tempomat? nu se poate?

Modificat de mutu109
Link către comentariu

La motoarele de putere mica nu figureaza ca optional tempomatul si singura sansa este sa fi fost montat "artizanal", dupa cumpararea masinii :lol:

Link către comentariu

comenzile tempomatului la mine se dau din butoanele de pe volan; nu-i obligatoriu sa fie pe maneta semnalizatorului :lol:

Link către comentariu

Faci te rog o poza a volanului, ca nu am vazut inca asa. Asta inseamna ca nu ai nimic pe maneta?, totul e pe volan sau ai doar on/off-ul pe volan?

Link către comentariu

Stie cineva de unde pot sa cumpar si eu CC pt vw Bora...si la ce pret ajunge...sa fie original...nu "imitatii"

am sa las doua poze pt cei interesati cum arata...pt Bora si Passat

Link către comentariu

In reprezentanta era in jur de 330Ron in primavara, nu cred sa fi schimbat pretul. Cu montat cu tot aprox 500Ron

Link către comentariu

• 3 weeks later...

imi cer scuze pt calitatea imaginii... Comutatorul "ON/OFF" se afla pe maneta semnalizatorului iar butoanele de comanda ale tempomatului se afla pe volan.

post-6925-1194786355_thumb.jpg

Link către comentariu

Vreau si eu tempomat la masina din semnatura.Ma ajuta cineva in Ploiesti sau Bucuresti ?

Platesc kitt+manopera.

Link către comentariu

Salut, In legatura cu tempomatu, O sa incerc sa revin cu detalii mai multe dar...orientativ, la mine , in Pitesti au spus ca ma va costa cam 4 mil cu manopera cu tot . Dar...au spus ca pe golf V trebuie sa ai computer de bord Plus(nu stiu cat de adevarat este). Eu am comandat masina de curand si mi-au spus ca nu are sens sa imi pun din fabrica ca imi pun ei. Probabil peste doua sau trei saptamani imi vine si o sa iti dau mai multe detalii atunci, pentru ca pe mine ma tot aburesc cu niste preturi.

O zi faina in continuare

Link către comentariu

Aprox. 330Ron+100-150Ron manopera

Link către comentariu

Faci te rog o poza a volanului, ca nu am vazut inca asa. Asta inseamna ca nu ai nimic pe maneta?, totul e pe volan sau ai doar on/off-ul pe volan?

Maneta de semnalizare este identica, numai ca la masinile ce au comenzi pe volan se poate actiona si de pe acesta.

Acestea sunt butoanele de pe volan:

143105539qi6.jpg

Link către comentariu

@WNS - imi pare rau ca te contrazic, pe maneta stergatorului se afla doar comutatorul ON/OFF al tempomatului, celelalte butoane se gasesc pe volan (se pot actiona doar de pe volan... nu si de pe maneta de semnalizare, cum precizezi tu) , deci maneta nu este identica. Scuze daca ma insel, ... cel putin asa e la mine.

Modificat de ciprian_68
Link către comentariu

imi cer scuze pt calitatea imaginii... Comutatorul "ON/OFF" se afla pe maneta semnalizatorului iar butoanele de comanda ale tempomatului se afla pe volan.

Te rog mai fa o poza dar cu volanul rotit sa se vada si capatul manetei din stanga sau mai din laterala, pls.

Link către comentariu

salut,stie cineva la audi a6 130cp tdi unde este mufa unde se insereaza instalatia pt cruise control

Link către comentariu

Am cumparat si eu un tempomat printr-un prieten iar el n-a observat ca avea o ureche de prindere rupta. Norocul meu a fost ca am primit mai demult cadou o maneta fara tempomat, asa ca dupa 2 ore de munca am reusit sa schimb carcasele intre ele ;)

In poze se vede urechea despre care vorbesc.

DSCF2599.jpg

DSCF2601.jpg

Intrebarea mea ar fi, stie cineva in Brasov unde as putea sa merg sa mi-l monteze ?

Link către comentariu

sunt 3 modele de manete semnalizare:

1 fara tempomat, deci simpla

2 cu tempomat complet (cu volan normal fara comenzi) cu cele 4 pozitii: on/off si +/-

3 cu tempomat pt volan multifunctional care are pe maneta numai on/off restul fiind pe volan.

Dan

Link către comentariu

Nu te supara, imi spui ceva ce stiam deja.

Diferenta intre o maneta cu tempomat si una fara tempomat este maneta propriu-zisa, care are o banda cu contacte la capatul careia se afla o mufa tata care se prinde pe carcasa. In rest sunt identice.

Mai degraba as vrea sa stiu daca asta e modelul vechi de tempomat sau cel nou.

Si revin cu intrebarea: Stie cineva in Brasov unde as putea sa merg sa mi-l monteze ?

Modificat de Inginerul
Link către comentariu

Salut,

Inginerule, am vorbit de aproape o luna de zile un baiat de la Tess (Brasov) sa faca montajul pentru maneta computer de bord si maneta tempomat. Se pricepe si zice ca nu e mare lucru. In acest moment nu are un garaj unde sa poata efectua operatiunea dar spune ca intr-o saptamana se rezolva. Eu nu ma grabesc asa ca, daca doresti iti cedez randul. (valabil si pentru Bogdan_N)

Raresica

Link către comentariu

Mersi Rares :) O sa te sun sa-mi dai numarul de telefon al respectivului.

Link către comentariu

• Aerofan locked şi pinned this topic
  • Aerofan unpinned this topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!