Jump to content

Probleme ABS senzor G85 [Passat CC]

Allexander90
 Share

Postare recomandată

Salut colegi, revin si eu cu o problema ciudata care nu pot sai dau de cap, de curand am luat un passat cc cu abs aprins in bord, problema era cu G85 nu putea sa faca setarile de baza, am schimbat pompa de abs cu una identica la cod am adaptat toata pompa pana la g85 care face lafel, am schimbat si coloana de directie si senzorul cu unu de pe o masina care merge acelas cod nu scap de problema. Senzorul g85 pe caseta de directie merge perfect in schimb pe pompa de ABS merge dar in orice directie dau si se schimba valoarea cu + sau cu - ajunge la valoare corecta sta in valoarea care trebuie dar pentru o secunda doua apoi se face valoarea 0.0 apoi revine cum trebuie si tot asa se repeta, din cauza la problema asta de fiecare data cand se schimba pe zero valoarea se aprinde ESP si Presunea roti apoi se stinge si iar se aprinde clipeste in continu.

Am verificat in ElsaWin si conectarea pompa ABS si senzorul G85 se face prin can, asa ca am tras fire direct de la pompa la can si nu se schimba nimic, erori pe pompa de abs cand este stins in bord esp si presiunea roti nu am erori, cand le prind aprinse am eroarea ( 00778 - Steering Angle Sensor (G85): 005 - No or Incorrect Basic Setting / Adaptation ) nu mai stiu unde sa mai ma uit ca sa scap de problema cu pierderea de semnal la g85 in pompa de abs... ambele pompe fac lafel si module de coloana si senzori g85.

Atasez si un video incarcat de mine pe youtube cum citeste caseta si pompa abs senzorul g85 si cum clipeste ESP si presiunea roti... sper sai gasesc o rezolvare. o seara buna colegi!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Calculatorul de coloama l-ai schimbat? Posibil de acolo sa fie problema..

Link către comentariu

Pune un autoscan complet, sa ne uitam peste el

Link către comentariu

Salut Florin, am revenit cu full scan, dar eroare pe abs nu a vazut-o ca la prins stins becul de ESP si presiune in tipul cand scana, am pus si o poza cu eroarea cand se aprinde esp si presiune roti, de fiecare data cand dau scan coduri si este stins nu apare erori pe abs sau daca il prind apins am decat eroarea din poza, daca te uiti in video la final o sa vezi cum face ESP si presiuna roti.

Astazi o sa verific pompa abs veche pe un alt passat sa vad daca tot asa face cu semnalu la g85, problema cred ca este in comunicarea powertrain can sau un modul care il incurca sal citeasca... este o situatie ciudata rau care nu am mai fazut-o pana acum. multumesc pentru raspuns iti urez o zi buna!

On 7/22/2022 at 5:31 AM, spido said:

Calculatorul de coloama l-ai schimbat? Posibil de acolo sa fie problema..

salut, am luat o coloana completa cu senzor g85 de pe o masina care merge perfect si face lafel eu cred ca este tot din comunicarea dintre abs si g85, pe caseta de directie merge perfect g85. mersi de raspuns

295019930_359216846386188_1826401168250509974_n (1).jpg

Log-WVWZZZ3CZ9E522487-293620km-182447mi.txt

Modificat de Edy_77
Quote la postul anterior e interzis prin regulament. Poti folosi @
Link către comentariu

00466 - Control Module for Steering Column Electronics (J527)  
            004 - No Signal/Communication - Intermittent

Cand vei rezolva asta,se va potoli si G85. Calculator coloana-can gateway. Cablaje,conectori,alimentare/masa calc coloana.

Link către comentariu

cu al doilea modul nu mai am eroarea asta si tot asa face masina cu senzorul g85

Modificat de Edy_77
Quote la postul anterior e interzis prin regulament. Poti folosi @
Link către comentariu

Nu mai da quote postului anterior.

Refa BS cu calc coloana cu care nu mai ai eroarea.

Ce alte modificari s-au facut recent?

Link către comentariu

masina o am de curand, din ce cred ca poate sa fie masina are o navigatie aftermarket cu camera am vazut ca mergea si cu can-ul si cu g85, ma gandesc ca poate este legat ceva aftermarket pe reteaua de can powertrain si de acolo sa fie si problema de pierdere de semnal la g85, ma apuc sa o fac bucati sa vad daca este ceva pus pe firele can.

Link către comentariu

salut, revin cu problema cu g85, am verificat pompa ABS alimantari si firele can totul este ok si sigurantele, am vazut ca primesc mereu o eroare pe VCDS de conectare pe orice modul stau si se inchide fereastra si revine in meniu VCDS mai mereu face eroarea asta si numai pe passatul asta interfata este originala vcds , sa fie de la firele can powertrain 

Am observat ca eroarea o da cu comunicarea numai cand stau pe valori reale, daca stau in interfata principala a modului nu se deconecteaza... am schimbat si modulu can getaway cu 2 bucati si nu schimba nimic

received_1506185453172018.jpeg

Modificat de Allexander90
Link către comentariu

Ceva blocheaza comunicatia. Incearca pe rand sa scoti cate un modul de pe magistrala PT pina nu te mai da afara diagnoza.

Link către comentariu

Am observat ca eroarea o da cu comunicarea numai cand stau pe valori reale, daca stau in interfata principala a modului nu se deconecteaza... am schimbat si modulu can getaway cu 2 bucati si nu schimba nimic

Link către comentariu

am scos cam tot ce este pe PT si nu schimba nimic problema cu g85 face lafel, am stat toata ziua pe masina si tot nu i-am dat de cap zici ca este posedata... mai am o intrebare semnaul de unde vine la g85 din caseta sau volan? am scos volanul si am miscat senzorul g85 si nu schimba nimic la valori nici in caseta nici in abs numai cu volanul pus merge senzorul, ma gandeam ca daca caseta ofera tot semnalu sa nu fie din caseta problema cu semnalu intrerupt in pompa de abs...

Link către comentariu

La modelul tau, g85 este pe coloana volan, vine in calculator coloana si mai departe pleaca pe can.

Link către comentariu

Salut colegi, revin cu rezolvarea la problema, trebuie neaparat sa fie volanul drept si sa nu ai probleme cu unghiu la roti asta este importanta sa faca sincronizarea la G85 pompa abs, problema cu becurile esp si presiune nu este asa de grav daca se stinge dupa ce pleci cu masina, sper ca o sa mai ajute si pe alcineva, va multumesc mult pentru sfaturi! 

Link către comentariu

PAi asta se stia de mult.

Link către comentariu

15 hours ago, Allexander90 said:

Salut colegi, revin cu rezolvarea la problema, trebuie neaparat sa fie volanul drept si sa nu ai probleme cu unghiu la roti asta este importanta sa faca sincronizarea la G85 pompa abs, problema cu becurile esp si presiune nu este asa de grav daca se stinge dupa ce pleci cu masina, sper ca o sa mai ajute si pe alcineva, va multumesc mult pentru sfaturi! 

+- 4 grade maxim abatere fata de 0 grade, ca sa poti face calibrarea

Link către comentariu

• Edy_77 changed the title to Probleme ABS senzor G85 [Passat CC]

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!