Jump to content

Revizii (Golf VIII)

tzuicomicina
 Share

Postare recomandată

Cam ce preturi sunt pentru o revizie la 30k km in reprezentante?

Am inteles ca se sare foarte mult calul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 3 weeks later...
On 10/2/2024 at 6:19 PM, dnysterian said:

Cam ce preturi sunt pentru o revizie la 30k km in reprezentante?

Am inteles ca se sare foarte mult calul.

Eu am făcut recent schimbul de ulei la 25.000 km, 1018 Ron Procar Timișoara. Mi se pare o idee bună să împartă în 2 revizia de 30000 km, să plătești in rate :))

Screenshot_20241018-140808.png

Link către comentariu

• 1 month later...

On 4/24/2022 at 12:58 AM, tzuicomicina said:

Avem pe undeva o lista detaliata cu mentenanta necesara pentru Golf 8 din Europa? Ceva de genul asta: https://static.nhtsa.gov/odi/tsbs/2019/MC-10168645-0001.pdf. Oricum si datele din US sunt foarte utile dar sunt curios si de cele locale.

Am văzut că sunt trecute și reviziile prin documente, daca ai chef să cauți după codul  motorului.

https://cloud.orange.ro/share/f/ixJyQSvgSTCMlBPPL7kFUjQ2MDMwODk4

On 10/18/2024 at 2:10 PM, vasicri said:

A venit și timpul verificării la 30.000 km , m-a întrebat dacă vreau sa schimbe filtrul de particule, dar nu era cazul. 410 ron. Mă așteptam să schimbe filtrul de aer, de motorina, dar au zis pas.

PXL_20241121_142329285~2.jpg

Modificat de vasicri
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Pe la cati km ati schimbat primele plăcuțe de frână? Momentan am 29000 km, dar am in plan un traseu de 7000 km și nu prea as vrea sa le schimb prin afara... Eu am Golf Variant, posibil sa fie ceva diferente la frânare, că e mai grea mașina.

Modificat de vasicri
Link către comentariu

AndreiSergiu1991

Eu am 42.000 si mai am 7mm din 10mm. Mers preponderent in oras, franari dese.

Link către comentariu

eu am 48.000 si dupa ultima vizita la service acum o luna, mi-au zis ca pana la anul pe vremea asta nu mai am alta treaba (implicit nici cu placutele). Si eu ma intrebasem asta, dar se pare ca nu e o problema.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

La G8 placutele de frana pe spate le-am schimbat la 40k , iar pe fata la 45k.Circulat preponderent in oras.....

Link către comentariu

• 4 months later...
dnysterian

Salutare, a venit vremea sa ajung si eu la un schimb de ulei si filtre.

Oferta reprezentantei nu a intarziat sa apara.

Se pare ca toate reperele puse de ei sunt cel putin, poleite cu aur.

1468969639_DEVIZVW-Golf.thumb.jpg.385bd0190f83cad69e3af4412108af05.jpg

Link către comentariu

Kalikantaros

Pai schimba si tu la ei doar uleiul si filtrul de ulei, restul schimba-le singur ca nu e mare lucru....si mai economisesti ceva.

Link către comentariu

dnysterian

Stiu ca nu e mare lucru, dar in cazul unui defect pe admisie ii vezi ca vor spune ca nu mai face obiectul garantiei ca poate fi o problema de la interventia asupra masinii.

Ei cauta mereu orice kkt ca sa te scoata din garantie

Link către comentariu

Eu filtrul de polen l-am schimbat singur.

Link către comentariu

• 2 weeks later...
dnysterian

Am inlocuit si eu filtrul de polen.

Am optat ptr un filtru MANN antialergenic in detrimentul OE VW (Vale).

Era destul de murdar ptr 14k km.

IMG-20250519-WA0002.jpg

IMG-20250519-WA0001.jpg

Link către comentariu

• 4 months later...

orice masina de la orice brand auto, este lege. Atat timp cat masina este in garantie, intretinerea ei se poate efectua la orice service auto autorizat din Romania!!! 

Ce nu au toate service-urile pentru ca $$ mult, sunt programele pe care le folosesc cei de vag sa iti introduca datele, la nr de km x s-a facut y .. gen completarea istoricului digital. Dar orice service autorizat, poate emite factura bon fiscal ... 

La reprezentanta intradevar manopera costa mult si adaosul de comerciant. 

Pretul manoperei nu vine de la Sefu de reprezentanta, ci ii este impus de la VW din Germanica :D 

Dar cum mai toate service-urile au VCDS sau vre-un OBD 11 sau asemanator, va puteti schimba linistiti ulei-ul din motor la 10.000km sau 15.000km depinde cat si pe unde si cum conduceti, reseta intervalul de service de la 30.000 km la cat doriti, schimba placute de frana discuri etc ... fara probleme. Doar sa respectati normele, de exemplu daca ulei-ul e 0w20 puneti 0w20 nu 5w30, la masinile mai noi cam dupa 2019 incoa, au mai multi senzori, furtune mai subtiri in diametru, alte cote si alte tolerante si mai ales iarna daca e frig si "ingheata" uleiul in baie, pana se unge motor-ul se strica pompa :)) Doar la DSG avand cateva proceduri de facut e bine sa le faceti la reprezentanta, la DSG cam pe la 60.000-70.000 km, e bine sa schimbati uleiul, chiar daca in fisa de la VW e la 120.000km, cutia lucreaza mecanic si electronic mult mai mult in trafic bara la bara cum e des la noi, fata de tara din care vine masina.

Ea vine la 30.000km la schimb pentru ca in Germanica, ai plecat de acasa, te-ai urcat pe autostrada si 100km - 50km, nu te opresti pana la munca si faci 20 de minute de exemplu, dar la noi faci 2km in 3 ore in trafic :)) masina stand pe loc se uzeaza mai mult si mai repede decat daca ar rula si stiu ca suna a paradox dar e adevarat. 

N-ati vazut (fac putin off-topic) o masina cu 300.000km adusa din afara dar intretinuta cum se aude motorul si cum merge, fata de una rulata in Romania ... 

Eu am un G7.5 din 2017 cu 1.0TSI de 110 CP si ma uitam la un upgrade la G8 sau G8.5 de 1.5 eTSI de 150 CP ... Circul atat in oras cat si in afara dar as avea nevoie de mai multa putere, pentru depasiri si mers constant pe autostrada fara griji ... la 1.0 asta mie asa si asa chiar daca nu am probleme cu el si are 140k :D Ma asteptam sa gasesc mai multi posesori de G8 pentru ca in trafic vad dar pe forum ... putini. Eram curios daca au ceva problmele, rechemari ... Daca Admin-ul considera ca e offtopic il rog sa ma indrume daca e topic deschis. Nu sunt sigur ca acelasi 1.5 eTSI e pus identic fara modificari si pe Tiguan, T-Roc si ce mai e ... 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   1 membru

• kata133
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!