Jump to content

Anulare airbag scaun sofer si pasager Skoda Octavia 1

tao13
 Share

Postare recomandată

Salutare.

Am avut niste scaune cu airbag in ele. Am eroare pe airbag acum. Daca incerc cu adaption , nu pot sa mai intru pe "scaune". Am vreo sansa sa sterg erorile prin codare sau singura solutie este sa pun rezistente pe mufa de airbag la ambele scaune?

Am incercat sa citesc eepromul de la airbag pe masina dar nu comunica. E vreo limitare daca controlerul de airbag se afla pe masina? sa il citesc pe 'masa"?

Multumesc anticipat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La modelul acesta, nu. Nu ai treaba cu adaptation....trebuia sa poti sterge erorile. Ce erori ai stocate pe modul, la scanare?

Link către comentariu

01217 - side airbag igniter driver side n199 - 32-00 - resistence too low

01218 - side airbag igniter passanger side n200 - 32-00 - resistence too low

Link către comentariu

MAi ai airbagurile in scaune ?

Link către comentariu

Da, am scaunele, dar.....ca sa le pun inapoi.....trebuie sa dau scoicile jos.

O sa o fac si pe asta daca e necesar.

Daca vede airbagurile de la scaune pot apoi din adaption sa le dezactivez?

Link către comentariu

NU, nu le poti dezactiva.

Link către comentariu

1 hour ago, tao13 said:

Da, am scaunele, dar.....ca sa le pun inapoi.....trebuie sa dau scoicile jos.

O sa o fac si pe asta daca e necesar.

Daca vede airbagurile de la scaune pot apoi din adaption sa le dezactivez?

Nu  o sa clipeasca martor de cateva ori si ramane aprins. Daca renunti la airbaguri (poate montezi scaune sport, etc) atunci rezistente si aia este.

Daca scaunele sunt normale, pune airbag-urile pe ele....sau conectează-le

Link către comentariu

Va multumesc.

Am niste scaune FK-uri scoica.

Am dat jos scaunele de octavia 1 rs care aveau airbaguri. O sa pun rezistente. 2-4 OHM?

Cu riscurile ca o sa fiu banat, Va multumesc domn Florin si Al Bundy (de ce m-ai intrebat daca mai am scaunele /airbagurile vechi?).

Am modulul de airbag de pe vechea masina, care era codat doar cu airbag volan si airbag pasager, dar la accident cred ca si-a luat erroare de accident. Am inteles ca merge citit pe k-line si sters din eeprom accidentul si rescris. am vreo sansa?

Seara buna.

Link către comentariu

Da, daca ai cu ce si te pricepi, poti sterge data crash, din eeprom... un modul sh bun e 50....100 lei, la modelul tau

Link către comentariu

Am modulul vechi de pe masina, o sa incerc "ingineria"! Va tin la curent! Am incercat sa citesc cu un kkl direct pe masina eepromul airbagului, dar nu comunica, cred ca ceva intervine intre mufa si cablu. O sa incerc pe "masa".

Dar inca o nelamurire, daca pun alt controler de airbag, nu are treaba cu ingiterele, sau senzorii de accident, ceva gen "imperechere"?

Intrebarea esentiala, daca eroarea este pe airbaguri, la accident, celelalte airbaguri raspund?

Modificat de tao13
Link către comentariu

Da,  raspund.

Trebuie sa montezi aceelasi cod de modul, masina donatoare sa fie tot cu volan pe stanga

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Buna ziua din nou. Am pus rezidstente pe cele doua fire (pe care pe scaun imi dadea 2ohm) si acum in loc de eroare pe igniter "signal too high" am "short to ground". Trebuie facuta vreo inginerie si cu al 3-lea fir din mufa"?

Link către comentariu

Nu. In cele doua fire. Cel maro, masa, ramane deconectat

Link către comentariu

Pe mufa masinii pentru scaunul din dreapta pe care am facut testul (ce am scris mai sus, am pus rezistenta intre maro si albastru) am 1-maro, 2-(mijloc)-albastru , 3- alb , Pe acest scaun aveam 2ohm intre maro si albastru (unde are strapul).

Pe mufa din stanga pentru scaun sofer am alte culori la fire  si alta ordine 1.- maro 2-(mijloc) alb 3 - verde. Acum am vazut diferenta dintre culori. Nu am studiat pe scaune cand le aveam date jos si am dat scaunele, dar cred ca mufele pe scaune aveau aceleasi culori ca pe cablajul de pe masina!

O sa incerc sa pun pe mufa de la sofer rezistenta intre verde si alb, iar pe mufa de la pasager intre alb si albastru. Cam asa spune si schema atasata. Corect?

Untitled.jpg

Modificat de Bebeee
Fara quote la postul anterior!
Link către comentariu

Corect....

Link către comentariu

On 4/2/2022 at 8:00 PM, tao13 said:

A mers , conform spuselor dlui Florin si schemei de mai sus, Nu mai am eroare pe airbaguri scaune.

Link către comentariu

Bine ca ai rezolvat. 

Link către comentariu

• Bebeee changed the title to Anulare airbag scaun sofer si pasager Skoda Octavia 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!