Jump to content

Jante Passat B6

PH3N0M3N
 Share

Postare recomandată

Salutare!
Pentru un Passat B6 dotat, in prezent cu:

• Jante: VW 7Jx16H2 ET45
  • Anvelope iarna: Pirelli SottoZero 205/55/R16
  • Anvelope vara: Michelin 205/55/R16

merge, pentru anvelopele de vara, un set de:

• Jante: VW 6.5Jx16H2 ET41

luate de pe un VW Passat B8?

Daca da, trebuie mers la RAR dupa aceea? Ce implica (acte si costuri) ? Daca nu, de ce?
Acele viitoare jante vin echipate si cu niste anvelope de vara 215/60/R16, de pe acelasi Passat B8. Pot fi folosite si acestea pe B6?
Pe mine ma intereseaza jantele in principal, nu neaparat anvelopele. Vreau sa se potriveasca cu ceea ce am deja.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Passat B6 nu are 215/60/R16 ca si dimensiune, teoretic si practic iti vor potrivi dar nu recomand.

Nu merita bataia de cap/drum la RAR pt omologare si alte dimensiuni cu care masina nu a venit din fabrica avand in vedere ca B6-le are deja suficiente dimensiuni omologate by default.

Teoretic pe 6.5J merg MAXIM 215 dar o sa ai efectul de "balon", bun pt protejat jantele de borduri dar vizual nu o sa arate bine si nu cred ca virajele sau tinuta de drum o sa fie decenta. Pe acele jante ce le ai deja: 7Jx16H2 iti merg cauciucuri 205 si 215, maxim 225 dar e overkill.

Sfatul meu: cauta jante aliaj/tabla pe 16 cu ET mai mic, adica 35-38 maxim, vor da mai bine la linia masinii si mergi pe standard-ul 205/55/R16 6.5J sau 7J, 5x112 distanta prezoane.

Sunt si jante AM pe 16 cu ET si J bun care vor da bine pe masina dar aici depinde de buget (Genul asta)

Link către comentariu

@cxr2test multumesc pentru interes si informatii. Deci, practic, cauciucurile cu care vin dotate viitoarele jante sunt inutile. Bun. Oricum nu erau decat un bonus.

Raman jantele. Deci, pe jantele viitoare ( 6.5Jx16H2 ET41 ) merg cauciucurile pe care le am acum ( 205/55/R16 ), doar ca o sa fie un pic bombate din cauza diferentei 7J > 6.5J, nu? Pentru aceasta diferenta, tot trebuie sa merg la RAR pentru adaugare in CIV ? Vorbesc strict pentru jante.

Link către comentariu

RAR nu iti verifica neaparat J-ul, se uita la dimensiunile dp cauciuc/dot si daca par a fi "de acolo"

De la 6.5 la 7J o sa fie in primul rand diferenta vizuala, 6.5J vor avea un mic balon peste janta pe cand 7J vor fi mai in linie cu janta.

Cand e vorba de jante eu personal as recomanda sa se mearga pe OEM cf.anului, dar sunt si jante mai noi dp alte modele care dau bine, tine de gust si buget.

Incearca sa ramai pe OEM si specificatiile din carte/capac rezervor.

Am jonglat destule jante AM si OEM pe diferite dimensiuni si personal am ajuns in final la jante OEM cu care masina putea sa vina din farbica pe anul respectiv.

Daca banii nu sunt o problema sunt jante AM mult mai bune/calitative decat OEM evident, dar vb de B6, nu merita jante mai scumpe decat masina..

Modificat de cxr2test
Link către comentariu

• 4 months later...

Va salut cu respect o scurta întrebare am jante de 18 pe Passatul meu din 2009 1.4 TSI pe care urmează sa îl înmatriculeze întrebarea e dacă voi avea probleme la rar sau e in regula? Pe capacul de la rezervor apare și dimensiunea asta 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!