Jump to content

Skoda Octavia 3 1.4 TSI DSG7


Omegaa

Postare recomandată

Salutare! Deschid si eu cel de al doilea jurnal de cand sunt membru vwforum. Primul fiind al unui golf 6 TDI care este inca in familie si o sa ii continui si acestuia jurnalul.

Short story, nu era in plan sa fie cumparata in 2021 si nu era in plan o masina sh, dar situatia actuala cu intarzierile foarte mari la masini noi m-a facut sa ma orientez spre ceva sh, cat de cat nou.

Am achizitionat-o in octombrie, dupa o saptamana in care ma tot uitasem pe anunturi dupa octavia 3 si 3 FL, pe benzina, neparat cu minim motor 1.4 si in jur de 50k km si sa ma si incadrez in buget. Numaram pe degete anunturile cu masinile care aveau motor pe benzina si motor de minim 1.4. Intr-un final, dupa ce am mai vizualizat inca 2 am hotarat sa raman la actuala masina, fabricata in 2017 si cu 66800km in bord, s-a incadrat si in criterii si am simtit acel feeling ca este pentru mine si asa a si fost.

 

Ca dotari are urmatoarele:

 

- Faruri cu xenon si stopuri led

- Climatronic cu incalzire in scaunele din fata

- Geamuri electrice fata spate - nu sunt cu impuls, lucrul asta m-a dezamagit putin

- Radio Bolero cu bluetooth

- Jante hawk de 17'', pastrate pentru vara

- Volan multifunctional din piele si interior sport, alaturi de dungile negre exterioare

- Senzori de parcare spate

- Selectarea modului de condus

- Senzori de ploaie si de lumina

- Cotiera fata si spate

- Oglinzi electrice, incalzite si rabatabile

- Cruise control

- Nu in ultimul rand motor 1.4 TSI 150CP si DSG7

 

Primul upgrade l-am facut la @sabinx la bolero. Am facut conversie la mib 2.5 de care sunt foarte multumit si merge foarte bine... sa nu mai spun de parametrizarea sunetului care e la cu totul alt nivel dupa ce a trecut prin mainile lui :).

 

Alte planuri de upgradeuri... poate o camera de marsarier, simt lipsa celei de la golf si folie de protectie pe faruri, stopuri si proiectoare (daca intra si asta tot la upgradeuri :))). Sunt deschis la sugestii.

 

spacer.png

spacer.png

spacer.pngspacer.png

 

 

spacer.png

 

 

 

 

 

 

 

Modificat de Omegaa
Link către comentariu

La mulți kilometri!!!

 

Foarte bună mașina. Identică cu a mea și la dotări interior, exterior, mai puțin jantele și dungile negre și a mea e din 2015 și 98000 km. Merge perfect, nu am schimbat decât bateria acum toamna și consumabilele clasice. Până și plăcuțele de frână sunt din fabrică. Săptămâna viitoare o scot și pe a mea la vânzare, fiindcă mi-e Superb-a în Curtici, după o așteptare de aproape 9 luni. :))

Modificat de vladp
Link către comentariu

Sa o stăpânești sănătos. 

 

Cum ți ai dat seama ca geamurile nu sunt cu impuls? 

Link către comentariu

E vorba de a doua treaptă a butonului ce comandă mișcarea automată, fără a mai ține butonul apăsat. Au fost perioade când nu aveau comutatoarele respective, ca și acum cu cipurile.

Mie îmi place foarte mult mașina, la un condus liniștit parcă este electrică și în oraș și în afară.

Modificat de vladp
Link către comentariu

Mulțumesc pentru urări! 

Ieri am schimbat flanșele, aveam un scârțâit la denivelări destul de enervant și era păcat la cat de liniște e in mașină. Chiar zici că e electrica până la 3000 rpm, are doar zgomotul de troleu :))

Link către comentariu
  • 4 months later...
Publicat (modificat)

Intre timp am ajuns la  ¬ 74.000km. Am schimbat bujiile la Brady si am montat o camera de marsarier aftermarket ce imita originalul. Pentru raportul pret calitate este excelenta. 

 

Singurul inconvenient este ca imaginea nu se poate calibra ca pe original, dar pentru pretul pe care l-am dat este mai mult decat ok.

 

Acel zgomot inca este prezent, in principal se aude cand sunt diferente de nivel ale soselei. Am cautat pe forum si la multi s-a rezolvat dupa ce au schimbat bara stabilizatoare. O sa trec pe la service intai sa greseze bucsele, daca dispare zgomotul o voi schimba.

 

Si ca la orice DSG, mi-a aparut si mie eroarea leave vehicle only when selector in position p. Dat fiind faptul ca am luat-o de la Brady Daswelt si ar avea garantie as incerca sa o duc la ei sa constate eroarea cu vcds si sa o repar pe garantie. Momentan imi apare o data pe luna pentru una, doua secunde, dar in timp probabil ca va aparea mai des. Daca nu rezolv nimic o sa cumpar kitul de reparatie.

 

 

Modificat de Omegaa
Link către comentariu

Poti lasa un link cu camera? Ai avut nevoie de altceva in afara de camera? Multumesc anticipat

 

Link către comentariu

Ți am lăsat link in mesaj privat. Este plug and play.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!