Jump to content

Ștergătoare si instalații de spălare a parbrizului si lunetei - Probleme & discuții (Touareg 7P)

tavitara
 Share

Postare recomandată

Daca fumezi, probabil ai depuneri de diverse substante chimice pe interior. Ia un spray de geamuri si niste hartie de bucatarie si sterge-l, dar cand ai o lumina puternica in parbriz (soare la unghi mai mic sau iluminat stradal). Orice spray banal de geamuri din casa (Ajax, Clin samd) si orice rola hartie, toate fac acelasi lucru. Daca nu rezolvi nimic, atunci ai un parbriz cu ciobituri, posibil sa nu le vezi noaptea, dar sa te deranjeze ziua.

Modificat de dercos
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am incercat atat solutii clasice (Ajax, Sano), cat si de detailing (Sonax) sau artizanale (apa in amestec slab cu otet si/sau alcool izopropilic), pe diverse lavete de microfibra si la Ateca tot nu reuseam sa scot un fel de pelicula de grasime. Am imbibat un burete de vase cu solutie diluata de detergent de vase si in sfarsit am scapat de problema, acum continui normal cu stersul geamului

Deci nu omite posibilitatea sa fie necesara o degresare a sticlei, mai ales pe interior

Modificat de andrei0241
Link către comentariu

Multu all , o sa-mi fac vreme sa curat migalos , parbrizul sa vedem daca rezultatul va fi pozitiv .

@ tavitara ,buna idee cu servetelele respective , parca am utilizat o data la alt parbriz , niste servetele de astea dar erau pt ochelari si mi-aduc aminte ca au functionat bine ( merci ca le-ai sugerat , asa mi-am adus aminte )

Lichid de parbriz folosesc numai de iarna indiferent ca e vara sau nu, ( asa m-am obisnuit de multi ani pt ca am patit odata ca mi-a ramas de vara si a inghetat si s-a stricat pompita din rezervor ).

în urmă cu 17 ore, andrei0241 a scris:

Eu am incercat atat solutii clasice (Ajax, Sano), cat si de detailing (Sonax) sau artizanale (apa in amestec slab cu otet si/sau alcool izopropilic), pe diverse lavete de microfibra si la Ateca tot nu reuseam sa scot un fel de pelicula de grasime. Am imbibat un burete de vase cu solutie diluata de detergent de vase si in sfarsit am scapat de problema, acum continui normal cu stersul geamului

Deci nu omite posibilitatea sa fie necesara o degresare a sticlei, mai ales pe interior

No asta cu grasimea , asa e la EV-ul iubitei , am frecat la parbrizul ala de am facut bataturi , pana am scapat de pelicula aia , oribila situatie .

în urmă cu 18 ore, dercos a scris:

Daca fumezi, probabil ai depuneri de diverse substante chimice pe interior. Ia un spray de geamuri si niste hartie de bucatarie si sterge-l, dar cand ai o lumina puternica in parbriz (soare la unghi mai mic sau iluminat stradal). Orice spray banal de geamuri din casa (Ajax, Clin samd) si orice rola hartie, toate fac acelasi lucru. Daca nu rezolvi nimic, atunci ai un parbriz cu ciobituri, posibil sa nu le vezi noaptea, dar sa te deranjeze ziua.

Vapez din greu 😁 recunosc .

Link către comentariu

On 9/29/2023 at 8:54 PM, Nenciu Victor said:

Legat de polish la geam, e marketing ... orice ar folosi pentru a polisha geamul va cade. Suprafata geamului nu e ca lacul, moale sa poata intra pasta si adera in lac.

Informația este greșita.

Se poate polisha sticla cu oxid de cerium CeO2. Sunt firme in București care oferă acest serviciu. 

Rezultatele sunt spectaculoase, putându-se îndepărta zgârieturi foarte adânci.

Procesul este foarte laborios si din acest motiv este si costisitor, fiind nerentabil in cazul in care întreaga suprafața necesita corecție.

Link către comentariu

Noroc,

deci am curatat parbrizul si pe exterior si pe interior , bine de tot ( zic eu ) cu alcool denaturat 90 grade si azi , cand am urcat la munte , cu soarele in fata am observat o diferenta uriasa fata de pana acum. Adica se vede perfect fara punctulete stralucitoare .

Un sul jumate de hartie prosop de bucatarie am consumat , am frecat si am sters pana nu s-a mai murdarit hartia . Deci era murdar ca porcu 😂.

Pe exterior am remarcat ceva punctulete albe foarte fine , le-am observat dupa o inspectie atenta cu parbrizul uscat , eu cred ca era ceva vopsea praf - cine stie pe unde a fost parcata la un moment dat , le-am razuit cu o spatula de plastic , altfel puteam sa frec in nestire ca nu le puteam inlatura.

Link către comentariu

Pe interior era murdar ca porcu dar nu iti dadeai seama ?

De la fumat ?

Link către comentariu

De la fumat in special dar si de la praf, se depune o pacla uniforma de nici nu-ti dai seama ca e murdar. De la fumul de tigara se depune si un soi de grasime pe geam.

Link către comentariu

Naiba stie de la ce , probabil de la a/c combinat cu praf + vapat , mai gafaie si cainele (  vine aproape peste tot, cu mine ) ..... cert ii ca acum e curat , dar cat va tine ???? Oi vedea 😁

1 minut în urmă, adidas00 a scris:

De la fumat in special dar si de la praf, se depune o pacla uniforma de nici nu-ti dai seama ca e murdar. De la fumul de tigara se depune si un soi de grasime pe geam.

Nu fumez , doar vapez .

Si-ti dai seama ca aburii din plamani se depun exat pe sticla , suprafata rece .

Link către comentariu

Interesant ca au disparut punctuletele care se vad in soare

Poate la tine erau de la ce spui tu , la mine erau de la bombardamentul parbrizului pe drumuri , a fost spalat serios de cateva ori si tot au ramas o gramada

Nu s-a fumat niciodata in masina ( vapat / fumat ptr mine tot aia e cand bagi o chestie in gura si tragi in plamani , doar denumirea procesului difera )

Poate e mai recent schimbat la tine , al meu pana cand l-am schimbat anul asta a avut 10 ani

Cel nou nu l-am spalat serios inca , doar asa cu laveta usor dupa ce am spalat masina , cand imi fac timp incerc si eu sa il curat bine sa vad daca dispar punctuletele care au aparut intre timp

Link către comentariu

Masina mea are 7 ani deci clar e mai nou parbrizul insa nu stiu daca a fost schimbat sau nu in acest timp. Cert este ca are cateva zgarieturi insa nu in campul meu ( sofer ) vizual . Are si 2 ciobituri micute.

Ma mira faptul ca ai avea deja punctulete la un parbriz nou, ce parbriz ai montat ? Original sau altceva ? Si cat te-a costat ? 

Multu

P.S. Daca stiti cumva pe unde as gasi ( in cazul in care as schimba parbrizul ), un parbriz cu " degradeu " in partea de sus ceva gen cum erau o data de mult la unele masini ?!

Link către comentariu

Nu am gasit la masina asta parbriz cum spui tu , ideea asta am avut-o si eu

1100 lei - Saint-Gobain , aprox 800 lei era Pilkington

Cel vechi era sita , noroc cu piatra care mi l-a spart altfel era inca pe masina

Asta nou e incomparabil dar deja au aparut puctuletele in soare

Eu iau non stop pietricele de la tiruri mai ales pe Dealul Negru pe zonele de viteza

Si tu ar trebui sa iei daca mergi spre Zalau pe drumul Clujului cum i se spune , unde se construieste autostrada spre Zimbor , e mizerabil drumul pe multe portiuni

Acolo nu circula tiruri ci rabe , zboara pietricele la greu iar in rest se merge ca la curse , e plin de salajeni de pe sate , deveniti clujeni , care au un comportament ca atare ...

Link către comentariu

Stiu zona aia dar nu am treburi pe acolo 😁 , eu bantui in zonele Marcesti, Rasca, Belis, Marisel (cat mai rar in cj-n ca orasul e mizerabil si pute ) si in rest vacante prin Europa...

Deci ce ai montat exact , Pilk... sau Saint... ? Ca sa stiu ,

multu

Link către comentariu

Saint-Gobain ptr ca diferenta de pret nu era mare iar calitatea e net superioara

Link către comentariu

La ce te referi la calitate net superioara ? Grosime sau sticla mai rezistenta ? Le-ai testat pe amandoua si Saint... e mai bun ? Sau doar ca e mai scump ar insemna mai calitativ ( desi daca deja ai punctulete , aia numa calitate nu e ) ...

Link către comentariu

Ca idee, Saint-Gobain il zgarii si daca il freci cu o bucatica de plastic,  prima piatra mai serioasa lasa semn sau chiar il  crapa.

Extrem de slab brandul, chit ca e echipare originala.

Modificat de halamadrid
Link către comentariu

Posibil sa fie si fake-uri pe piata , eu nu am observat ca are tendinte sa se zgarie

Mie chiar cei de la Pilkington mi-au spus ca e mai bun Saint-Gobain dar la ce pietre sunt prin aer pe drumuri mai bine pui Pilkington mai des ca e mai ieftin

Am fost de acord , odata pun Saint Gobain dar daca iau piatra repede pun doar Pilkington in viitor

Ambele branduri sunt de top cu calitatea de rigoare ( slaba ) a tot ce se fabrica in ziua de azi

8 hours ago, Baxxon said:

( desi daca deja ai punctulete , aia numa calitate nu e ) ...

Daca mergi ca omul linistit si cand trece tirul pe contrasens poc in parbriz ?

Ce sa pui ? Cat sa reziste ?

Modificat de tavitara
Link către comentariu

Parbrizele astea sunt atermice sau nu ?

Multu

Link către comentariu

La pretul asta ma indoiesc

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare colegi, in caz ca aveti motorasul de la stergatorul din spate defect, gripat sau curge din el (cum era al meu), nu dati banii pe unul cu acelasi cod, deobicei este scump si se gaseste greu cel de Touareg sau A6 C7. 
Eu l-am schimbat ieftin si bine cu un produs aproape nou din dezmembrari si anume cu unul de Audi A1, Q3.... ultima generatie cu cod 4G9 955 711 C

WhatsApp Image 2023-11-13 at 10.13.44 (1).jpeg

WhatsApp Image 2023-11-13 at 10.13.44.jpeg

WhatsApp Image 2023-11-13 at 10.13.43 (1).jpeg

WhatsApp Image 2023-11-13 at 10.13.43.jpeg

Modificat de Sebastyan. G
Link către comentariu

Deci practic e aceeași componentă doar că o variantă mai nouă a sa?

Cât timp se potrivește și comunică cu mașina corect, n-ar trebui să aibă treabă, măcar poate au mai rezolvat din probleme.

Link către comentariu

desfa-l pe cel vechi, eu am rezolvat problema curatand angrenajul (era plin de vaselina cu rugina si apa) si reparand teava care duce apa la stropitoare.

Link către comentariu

l-am desfacut de 2 ori... 😆 Se umplea cu apa cand actionam maneta si curgea in portbagaj, cred ca teava din interior era stricata, dar nu am reusit sa o repar. Am pus silicon pe marginile capacului pe interior si tot degeaba. Motorasul nou l-am gasit la 200 lei din dezmembrari aici local la mine si e din 2022.

Link către comentariu

da, teava face probleme (imbinarea sau ea in sine, rugineste)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!