Jump to content

Pompă de apă - Cod motor BAC (Touareg 7L)

docalucian
 Share

Postare recomandată

Bună dimineața.

Cu permisiunea dv, am să încerc să aflu simptomele unei pompe de apă pe ducă. 

Am de făcut un drum mai lung și nu stiu istoricul pompei de apă, dacă a fost sau nu schimbată 

La ce să mai fiu atent în afară de ulei în vasul de expansiune, ulei în baie contaminat, sau scădere nivel antigel? 

As vrea sa previn, pentru că pe drum e exclus să o poți schimba, mai dă pompa vreun semn particular? 

Motor BAC 174cp

Mulțumesc 

Modificat de docalucian
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cati km are masina? Eu m-am chinuit 2 zile la un AXE cu doar 150TKM servisat doar la VW. Era practic "sudata" de rugina.

Link către comentariu

280mii de km, am achiziționat-o sh, fostul proprietar zicea că a avut o intervenție la motor, detalii nu știe 

În altă ordine de idei, schimbatul pompei de apă e dificil, chiar și cu dispozitive dedicate.. 

Modificat de docalucian
Link către comentariu

• Andrei_72 changed the title to Pompă de apă - Cod motor BAC (Touareg 7L)

Teoretic nu e dificil, dar mai costisitor e daca nu o faci. Cazul meu e mai rar intalnit, dar au mai fost inainte a mea cu aceeasi problema, chiar sub 100TKM. La tine, avand cutie automata(banui CA e automata), iti va trebui setul dedicate pentru a cala motorul. 

Link către comentariu

E cutie manuală 6+1,suspensii pe arc. Ms pentru părere. 

Link către comentariu

In cazul acesta nu e necesar sa calezi motorul, o lasi bagata in trapta a6-a, eu unul asa am facut. Daca ai intrebari, nu ezita.

Link către comentariu

Salut. Pompa scoate un sunet de tip UUUUUU... mai ales la rece. Apoi începe să piardă lichid antigel pe la presetupă.Are un furtun în ea care duce pînă în partea din față dreapta picuratul (cam 8 mm negru) . Obligatoriu schimbată la max 60 000 km. eu am schimbat de nevoie la 70k (s-a rupt axul pompei) 

Link către comentariu

Picura doar daca nu e infundata scurgerea. Eu a trebuit sa dau cu WD40 si cu o surubelnita subtire sa eliberez locasul de scurgere si furtunul. Foarte important sa se efectueze si schimbul de ulei odata cu schimbul pompei de apa.

Link către comentariu

O spălare sistem răcire +o reîntinerire a antigelului ar ajuta sau e doar placebo? 

Link către comentariu

Nu da nici un semn, decat cand e prea tarziu. Daca ai noroc canalul de drenaj nu e obturat si curge afara, daca nu baga apa in ulei distrugand motorul.

E bine de schimbat preventiv, dar mare atentie ce pui, au scazut calitatea la majoritea marcilor.

Link către comentariu

Bună idee, am să fac o reamprospatare antigel combinat cu curățarea drenului pompei 

Link către comentariu

O pompă SKF, cu rotor metalic? 

Link către comentariu

Asa am pus eu, dar deocamdata am abia 500 de km parcursi, deci nu ma pot pronunta in privinta calitatii. Cea originala avea paletii de plastic. 

Link către comentariu

• 1 year later...

Buna, unde as gasi un meserias zona Carans-Sebes, Lugoj, Deva etc pentru o schimbare a pompei de apa, Touareg 2.5 tdi?

Fiind o lucrare specifica si nu toti mecanicii sunt familiarizati cu operatiunea, m-am adresat aici.

Modificat de iulian_1976
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!