Jump to content

Cupra Formentor e-hybrid 2021


Flatbone

Postare recomandată

Foarte frumoasa. Sa o stapanesti fara evenimente ...

 

Ma gandesc si eu la aceasta varianta (sau Leon) ... din cauza faptului ca fac foarte des multe drumuri scurte (1-2 km pana la gradinita / 2 km pana supermarket / 3 4 km pana la munca). Poti sa o "obligi" sa stea doar in electric ?  (am senzatia ca imi chinui 1.8-ul tsi ... nici nu intra in temperatura uleiul, o opresc pornesc in 1 2 km.. meh)

 

Ma gandeam ca in weekend cand fac drumuri mai lungi .. incarc bateria (din mers / priza) - > in timpul saptamanii cei 50km imi ajung pentru toate drumurile scurte de care am nevoie :) .

Modificat de RazvR
Link către comentariu

Salut, 

 

Cum sta la capitolul zgomot de rulaj Cupra Formentor fata de Golf ( 5,6,7?) ?

 

Foarte frumoasa masina si dotata. 

Link către comentariu

@RazvR Da, poate merge doar electric. De fapt asa porneste cam intotdeauna si poate merge pana aproape de 0% baterie, in functie de diferiti factori.

Poti schimba pe modul hibrid manual din setari sau trecand in sport, sau poti apasa mai tare acceleratia si atunci va intra automat in mod hibrid pt maxim de putere.

Pentru drumurile scurte mi-am dorit si eu si acum cand deja e frig, imi place sa stiu ca pot merge 3-5 km la cumparaturi fara sa pornesc deloc motorul termic.

 

@smecs Este o imbunatatire insa nu semnificativa, cel putin la partea de zgomot motor. Pe PHEV ajuta desigur ca pot merge in mod EV :) dar cand intra motorul termic, as zice ca este comparabil cu Golful VI anterior, ceva mai bine insonorizat totusi. Legat de zgomotul de rulare si vant parca sta ceva mai bine, comparat cu acelasi Golf.. dpmdv e ok, nu ma asteptam nici la mai mult, sincer. Ma bucur totusi ca pe versiunea mea nu am acel sunet artificial, care e pus default pe versiunile VZ, in modul cupra

Link către comentariu

Mic info update:

 

pe 10 noiembrie am trecut la anvelopele de iarna, chiar in jurul cifrei de 10k km.

Si pentru ca aveam trecuta dimensiunea anvelopelor si pe 17" in cartea masinii, am ales:

Goodyear UltraGrip Performance XL 98V 215/55 R17 cu jante Anzio Split Matt Black 7.5x17 ET35 CB 70.1

 

rezultatul:

E17DDC91-DD40-4B0F-8562-A08AEF67C457_1_105_c.thumb.jpeg.ae25072c00dffcf4a721cc37540136c8.jpeg

 

Pentru confort, pot spune ca a meritat trecerea la 17" (de la 18" pentru vara). Looks-wise, se putea si mai bine, dar e ok si asa :)

 

Altfel, pe 11 noiembrie 2021, am fost la GTT pentru o actiune de recall legata de posibile probleme cu prinderile centurilor de siguranta fata.

Masina a fost doar verificata, nefiind necesara alta interventie.. am plecat relativ rapid din service.

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos! 

Eu zic ca ai nimerit chiar bine noile jante. Nu prea se vede diferenta de marime.

Link către comentariu

Hybrid....cred ca e tare...o combinatie de tehnologie super. Un adevarat gadget.

Pe baterie poti comanda incalzirea iarna? Adica are ptc??

Link către comentariu

Multumesc pentru urari! 😊

 

Da, overall sunt multumit de setul de roti de iarna.. mi-e putin frica de cum vor rezista in timp si ce culoare vor avea zgarieturile de la zapada, pe jante 🙈  dar ce o fi o fi

 

Si da, pot zice ca e un gadget.. prin tehnologia incorporata, totusi cred ca se putea muuult mai bine.. Nu e tocmai Tesla si se simte overall. Tot trebuie sa ai rabdare cu anumite functionalitati.

Da, pot comanda din app pre-conditionarea masinii, dar procesul este destul de greoi si poate dura undeva intre 2 si 5 minute, in functie de cum merge conexiunea pana la masina in momentul ala, asta daca merge.. In plus, pe android, mai nou, de fiecare data cand deschid aplicatia, trebuie sa ma loghez.. 😐 

Nu mi-e clar exact de ce este atat de slow comunicarea cu masina si e putin frustrant, fiind obisnuiti cu tehnologia si viteza de pe smartphones/tablete. Dar in general, face ce trebuie si ma bucur ca am ales o masina care e capabila sa faca asta, chiar si asa. Din ce am vazut, pe iOS tot procesul parca e ceva mai fluid/rapid, deci probabil tine si de cum e facuta aplicatia. Posibil sa fie si o problema si de semnal, in zona mea.. mai monitorizez situatia :) 

Oricum, e clar ca imbratisarea tehnologiei de ultima generatie, cu care suntem obisnuiti zi de zi prin diferite gadgeturi, este un proces foarte greoi cand vine vorba de marii producatori auto. Cred ca cei care vor accepta si imbratisa solutii software third party, cum a facut Polestar cu google, vor avea de castigat. Cred ca se intampla o mica revolutie si pe partea asta de software auto, nu doar pe drivetrains. Si asta tot datorita Tesla

Link către comentariu
  • 2 years later...

Salut,

 

Motorul electric te ajuta si daca faci o depasire de la 140km/h? Pana la cat poti merge doar electric?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!