Jump to content

Comportament ciudat la franare


Alex Pascu
 Share

Postare recomandată

Va salut! Vineri seara am fost cu masina la spalatorie, insistand si pe jante cu jetul. Cand m-am urcat in masina sa plec, am vazut ca aveam martor ESP aprins. Dupa cativa metri, la franare simteam in peda acele contre, ca de abs, dar nu erau foarte puternice si nu afectau mersul masinii. La un momentdat s-a stins martorul apoi dupa alte cateva sute de metri a inceput sa licare si deja aveam franarile ceva mai lungi ca de obicei (din nou cu contre in peda), plus ca o simteam instabila chiar si in linie dreapta (probabil esp-ul frana rotile aiurea). Am franat mai tare, martorul in continuare licarind, apoi s-a stins si s-a aprins iar, moment in care ajunsesem in parcare deja. Am pus OBDEleven si am sters eroarea. Cu martorul nu mai am probleme si nici abs-ul/esp-ul nu mai intervin aiurea.

 

"Problema" e alta: de cand s-a intamplat faza asta, tot am impresia ca pedala de frana tine mai de sus decat inainte. De franat franeaza bine, insa am scos-o si ieri la o tura prin Bucuresti si sunt 100% sigur ca nu asa simteam pedala de frana inainte. De cand o am (2014) la masina asta pedala incepea sa se intareasca aproape de jumate. Acum se intareste mai sus si parca la putin peste jumatate din cursa deja nu prea mai e loc de apasat ca ma da cu nasu de volan...

 

Mentionez ca acum o luna am schimbat senzor abs stanga-spate.

 

Asta e de fapt comportamentul normal la franare sau "am stricat" eu ceva?

 

Pe sistemul de vacuum nu am intervenit in afara de a pune un mic filtru improvizat pe furtunul de vacuum care iesea din filtrul de aer al masinii. Zic "iesea" pentru ca a fost inlocuit cu unul conic, si sa nu traga praf sau alte minunatii prin acel furtunas pentru ca a ramas cumva in aer, am improvizat un burete pe post de filtru (dar asta acum aproape doua luni, timp in care n-am avut probleme cu franele).

 

Are vreo legatura cu jeturile de la spalatorie?

Multumesc anticipat!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!