Jump to content

Scanarea cu VCDS - coduri de eroare

suzu
 Share

Postare recomandată

Te lasa broasca de la usa soferului. Se rezolva prin inlocuire.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va salut,

Astazi am observat ca in modulul 01- Engine nu am active tastele Measuring Blocks-08 si Coding II-11, dar ultima ma intereseaza mai putin. La alte module am observat ca tasta Measuring Blocks-08 este activa, nu stiu daca la toate fiindca nu le-am luat la rand. La scanarea erorilor nu a fost  gasita niciuna

Deoarece mi-a aparut avertizarea pentru upgrade, am facut upgrade la VCDS 14.10.1 (cu toate ca nu vad legatura) si tastele tot inactive sunt. Nu am probleme de conectare a interfetei (Port Test - ok.). Starea licentei este ,,valid/activated''.

Ma puteti ajuta va rog sa rezolv problema aceasta?

Multumesc.

Modificat de alex_
Link către comentariu

Vezi ca ai advanced measuring blocks , in care vezi ce ai nevoie

Link către comentariu

Address 08: Auto HVAC        Labels: 1K0-907-044.lbl
   Part No: 1K0 907 044 K
   Component: ClimatronicPQ35 061 0201  
   Shop #: WSC 00000 000 00000
   VCID: 2F670BFCBEE38D663D9-807A

5 Faults Found:
01299 - Diagnostic Interface for Data Bus (J533)
            004 - No Signal/Communication - Intermittent
01317 - Control Module in Instrument Cluster (J285)
00716 - Air recirculation Flap Positioning Motor (V113)
            000 - - - Intermittent
01316 - ABS Control Module
01314 - Engine Control Module

Link către comentariu

Sunt un novice in ce priveste VCDS. Va cred ca va puteti lipsi de sectiunea Meas. blocks, dar o multime de verificari a caror procedura am gasit-o aici sau in alta parte au ca punct de plecare aceasta sectiune-08; de ex. vizualizarea gradului de incarcare a DPF, log in mers, etc...Totusi, am anumite setari facute anapoda, am o problema cu interfata, am o versiune low a softului de nu pot accesa Meas. blocks-08 in Control module 01-Engine?

Modificat de alex_
Link către comentariu

Asa e default !

Pune pe o alta masina mai veche si o sa vezi ca ai si 08

Link către comentariu

Ce e cu ele? astea apar dupa update si trebuie sterse.  MAi putin 716.

Link către comentariu

problema ta vine de la faptul ca ai un protocol mai recent de comunicare intre calc masinii, UDS.

astfel, unele functii ale Vcds arata putin diferit.

deci cauta la Advanced meas ca tot alea le gasesti, si chiar mai usor ca e sub forma de lista

Link către comentariu

Mutumesc mult Ionel , multumesc mult Al Bundy pentru sfaturi. Am rezolvat problema am identificat cablul de + de la senzor care era intrerupt.

Nici un martor aprins in bord..   :D

Link către comentariu

Mi s-a aprins si mie martorul check engine...

Nu am facut scanarea cu vag com..am un cablu care nu suporta interfata.

Asta mi-a dat cu scanmaster:

Capture.png

Din ce am inteles de la fostul proprietar check-ul se mai aprindea si se stingea singur. Acum i-am dat clear, s-a stins dar eroarea a ramas in Pending. 

Care ar putea fi cauza? Gasisem undeva ca eroare ar aparea atunci cand senzorul nu s-ar incalzii suficient de repede sau nu ajunge la o anumita temperatura si daca intra apa pe acolo. 

Link către comentariu

Completeazati profilul calumea ca sa primesti si un raspuns pe masura (model masina, an fabricatie). Nu mai posta acelasi lucru in mai multe topic-uri.

Posibil sa iti fie intrerupta rezistenta care incalzeste lambda 2 (de la catalizator) si automat lambda nu mai functioneaza in parametri (temp de functionare este undeva pe la 300 grade)

Bafta

Modificat de ovidiu94
Link către comentariu

Am inteles, Multumesc! Am gasit ulterior topicul deschis pentru erori, in aria de la Golf 4 nu gasisem unul si acolo m-am gandit ca nu o sa primesc raspuns unde postasem. 

Am completat toate datele necesare. 

Fostul proprietar mi-a zis ca lui i se aprindea de la benzina de proasta calitate. Eu am bagat Petrom 95 si am mers 250 km pana s-a aprins. 

Daca-si revine ma gandesc ca rezistenta functioneaza si e intrerupta doar temporar cateodata dintr-o cauza anume.

Mai sunt si alte simptome in afara de martorul check? Consum mai mare sau alte probleme? 

Modificat de iAntonio
Link către comentariu

Din cauza benzinei nu este (daca ai timp sa-l asculti pe fostu e treaba ta). lambda 2 este o sonda care o verifica pe lambda 1 sa vada daca a facut amestecu ok . E spre binele tau daca vrei sa stingi martoru ca daca apar alte problem nu o sa le mai vezi . Bafta

Modificat de ovidiu94
Link către comentariu

Tocmai ca nu cred ca e de la benzina...deasta am zis ca am mers 250 km cu aceeasi benzina fara sa se aprinda. 

Am dat clear la eroare si s-a stins martorul dar eroarea apare in continuare in Pending.

In niciun caz nu o sa-l las daca se aprinde sa ramana asa si ma intereseaza sa rezolv si cu eroarea asta sa nu mai apara deloc. 

Link către comentariu

E o problema cu Sondele astea. Eu tocmai ce am schimbat S1 si acum am probleme cu S2 :))

Modificat de LMR
Link către comentariu

La a fel a fost si la mine, dupa ce am schimbat S1 am pus vcds , dupa aprox. 100 km si a aparut eroare pe S2 fara bec in bord. Dupa ce am sters, cred de 2 ori, nu a mai aparut nimic si cred ca am facut 6-7 mii km de atunci.

Modificat de alexm1
Link către comentariu

As vrea eu sa fiu in cazul tau fericit, dupa cum am spus mai sus, eu am avut probleme cu ambele sonde (aparea cu eroare si S1 si S2) iar la un moment dat, masina mergea foarte rau, rateuri etc, asa ca am schimbat S2. S1 aparand in continuare cu eroare, dar nu aveam nici un simptom, masina mergea normal, asa ca am schimbat S1 abea acum. Deci am mers cu el asa aproximativ 5 luni.

Acum mi se aprinde check engine, iar eroarea care o am este de la S2, sterg apare iar, am dat-o jos, i-am bagat spray in nas, ca valori la voltaj are 0.45 V valoare care am inteles ca e perfecta, dar ideea e ca parca nu merge tot timpul.

Se poate face ceva cu aceasta sonda? Avand in vedere ca e aproximativ noua? Ma gandesc ca mergand din prima cu S1 defect, si ea functioneaza in functie de S1, sa nu-si fi intrat in parametri. Avand in vedere ca am demontat-o, am curatat-o, erorile le-am tot sters.

Sau singura varianta e sa o schimb ?  :icon_bounce:

Link către comentariu

...i-am bagat spray in nas...

"spray in nas" la o sonda lambda = "frectie la un picior de lemn".

Recomand sa citesti topicul Sonda lambda  unde vei gasi toate informatiile necesare.

Link către comentariu

Dupa cum am spus si sus lambda 2 este o sonda decat de verificare a amestecului facut de lambda 1. Deci trebuia sa schimbi intai lambda 1 si dupa aceea 2 daca nu aveai bani pt ambele. Tu ai mers cu lambda 1 pe avarie si  lambda 2 verifica avaria nu amestecu standard. Nu cred ca se poate defecta din cauza asta. Depinde si ce eroare ai pe ea (intermittent- poate fi contact imperfect)

Link către comentariu

Ca erori am:

17526 - Oxygen (Lambda) Sensor Heating; B1 S2 
            P1118 - 35-10 - Open Circuit - Intermittent
16525 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S2; Heating Circuit 
            P0141 - 35-10 - Malfunction - Intermittent
Link către comentariu

Schimba sonda 2. Dar daca masina merge ok, las-o asa.

Link către comentariu

Buna ziua

Ma poate ajuta cineva

Am cumparat o interfata 12,12 vag nu am putut sa o instalez pe w8,1-am trimis-o la reparat la cineva de la Timisoara-a transformato in 11,11-si tot nu pot sa o instalez pe w8,1 pe 64-Cu sd-pe care l-am primit are xp,ft-clean,Nu pot instala porturile nu le vede.Merge numai pe xp-sau nu stiu eu ce sa fac

Va multumesc

Link către comentariu

• WooZie changed the title to Octavia 2 2011 motor CGGA
  • vdragos a închis acest topic
  • Aerofan pinned this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!