Jump to content

Consum de 12,4 la suta, benzina. POLO

Clasicul
 Share

Postare recomandată

AM cumparat de putin timp masina din semnatura. Veni si momentul aflarii adevarului, saptamana trecuta.

Am facut plinul la MOL, cu 95 fara plumb, dat contor la zero.

Am parcurs 150km in Bucuresti si 450km in afara, mers cam intre 120-150 km/h

In total cam 610 km, cand am facut plinul din nou, au intrat cam 49-50 de litri.

Asta imi rezulta in consum de 12,2-12,4 la suta de km.

Mie mi se pare foarte mare.

Voi ce parere aveti si de unde poate fi asa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu stiu ce sa zic sincer.Depinde si cat de incarcata a fost masina ,cum ai mers cu ea in Bucuresti.

E cam mare totusi..Filtre ai schimbat la masina ,bujii,fise,etc?O diagnosticare electronica va spune daca ai probl cu injectoarele sau cu altele..

Link către comentariu

Diagnosticare ca sa fi sigur - vezi si sonda lambda ( am vazut si consum de 60l / 100 km instant :huh: din cauza asta tot la motor 1.6)

Link către comentariu

Ai facut corect plinul? Cei de la benzinarie iti mai baga cativa litri de benzina dupa prima oprire a pompei.

Incearca sa fii consecvent la ambele plinuri: ori pui pana da afara ori pana la prima oprire a pompei. Incearca sa faci plinul de la aceeasi pompa, deoarece benzina face spuma in rezervor si pompa se opreste cand da de spuma. Spun sa folosesti aceeasi pompa ca sa aiba acelasi debit si sa faca aceeasi spuma :huh:

Ai folosit climatizarea sau AC-ul cat timp ai mers?

Link către comentariu

Plus ca te mai fura si la pompa... :huh:

Link către comentariu

Am schimbat filtreele si uleiul. Bujjile nu. Am curata clapeta de aer.

Masina a fost diagnosticata pt ca mergea cu oscilatii la relanti.

Acum tot mai are oscilatii dar cand dau drumu la consumatori.

Daca dau drumu la aer cand e la semafor, moare motorul.

In bucuresti am mers normal, nu subturata nici supraturata.

Link către comentariu

Dupa cum zicea si maxu:vezi sonda lambda,verifica daca catalizatoprul nu este infundat,etc.

Schimba si bujiile si fisele!!!!

Link către comentariu

Ce benzina folosesti? Spre exemplu la Golful meu vrea benzina de 98. Prin urmare i-am pus Super 100. Cu benzina de 95 face figuri la relanti, cateodata.

Problema ca motorul moare ma duce cu gandul la niste bujii care nu functioneaza bine sau niste injectoare infundate.

Link către comentariu

o "mica " precizare...daca ai facut 610km cu 50 de litri, si ti-a dat 12,4 %...ceva e putred...cu 12,4% in 600km ai consumat vreo 74,4 litri...muult mai mare 74,4 decat 50, cat ai alimentat...:huh:

Regula de trei simpla...daca la 610 km ai consumat 50l, atunci la 100 km ai consumat 50/610X100=8,19...sau sunt eu foarte obosit??:huh:

Link către comentariu

AI MARE DREPTATE MARIUSC. AM GRESIT.

STIU REGULA DE 3 SIMPLA. CRED CA EU ERAM OBOSIT DE PE DRUM.

deci cred ca e ok 8,2 la suta, mixt. nu?

Link către comentariu

Da.exact ...consum de aproape 8.2.

Se pare ca toti dormim numai mariusc si-a baut cafeaua de dimineata!!! :huh:

Link către comentariu

Si eu care eram sigur ca-i sonda lambda hihihihi.

La unii ii mai greu la ora asta, mea culpa, si pe deasupra mai am si incredere in membrii forumului :huh:

Link către comentariu

nu mai spuneti la nimeni, da acu' vreo 3-4 ani tocmai pusesem mana pentru un drum mai lung, pe o masina mai...acatari (un rover 25), si i-am dat sa aibe...tot motor de 1,6 benzina...si am facut aceeasi greseala la calculul consumului (am impartit nr de km la nr de litri..:huh: )...si mi-am furat-o si eu...

amuzant ca toti sareau cu sfaturi...:huh:. Altfel, felicitari pentru consum...la motoru' asta peste 120 cam papa...pana in 120 scoti consum de 6-7...

Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!