Jump to content

Intretinerea si costurile de service

Florin56
 Share

Postare recomandată

@IMarianI De curiozitate te întreb, ce ulei ți-au pus?

Mie acum un an ni-au pus Castrol. Eram curios dacă l-au păstrat sau l-au schimbat.

Eu prefer să-mi schimbe service-ul filtrele (toate) pentru a nu sta eu să mă chinui să fac lucruri de care n-am habar (mă refer mai mult la filtrul de polen care necesită scoaterea torpedoului) și să-mi prind urechile aiurea.

@IoaneMxC La benzină nu se schimbă niciun filtru de ccombustibil.

Doar la diesel. 

Benzina are altă ardere și nu necesită schimb ca diesel-ul. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Masinile din grupul VAG, de acum cativa ani, aveau filtru de combustibil si la motorizarile pe benzina, amplasat sub podea. S-a renuntat intre timp la practica asta, cu toate ca nu strica cu nimic un filtru in plus.

@Gabriel*77  arderea are loc dupa ce trece tot jegul prin conducte, injectoare, etc.

Link către comentariu

1 hour ago, Gabriel*77 said:

Benzina are altă ardere și nu necesită schimb ca diesel-ul. 

Pai ce treaba are arderea cu filtrul? Combustibilul se filtreaza de impuritati, apa din condens, etc.....mai sus ziceai ca iti prinzi urechile la un filtru de polen si acum zici ca din cauza arderii nu se pune filtru, ce dracu frate....

Link către comentariu

Decat sa schimb la reprezentanta un filtru care costa real 70-80 lei, iar la ei este 230 + 100 manopera instalare (realist 45-60 secunde), mai bine dau foc la banii aia in fata reprezentantei si ma simt mai bine 😛 😄 

Link către comentariu

15 hours ago, Crs.Vag said:

Ulei, filtru ulei în reprezentanță. Aer și polen în regie proprie. Recomand Avia Pantelimon,  au prețuri bune. Garanția e valabilă în continuare. 

@Gabriel*77 recomand cum zice colegul mai sus desi acum ceva timp ziceai ca nu ti se pare mult 2000lei pe o revizie dupa ce ai dat 30.000eur pe masina :D.
De asemenea recomand schimbarea bujiilor mai repede de 60.000km. Eu le-am schimbat la 40.000km ca aveam missfire si s-au dovedit a fi ele cauza, drept urmare o sa le schimb la fiecare 30.000km.

Filtrul de polen LAO888 e 90lei si unul de aer 50. De 10 lei iti iei o cola si cu 150lei in 10 min de lucru le-ai schimbat.

Link către comentariu

Știu că benzina/motorina ard după ce trec prin filtrul aferent, însă eu m-am referit la textură. 

Motorina e mai densă și are o consistență mai uleioasă comparativ cu benzina și din aceste motiv se schimbă mai des aceste filtru de combustibil. 

Asta a fost ideea. Dacă m-am exprimat greșit, îmi cer scuze.

Dacă dai 33.000-40.000 € pe o mașină, o revizie de 2000 lei anual nu mi se pare mult. 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!