Jump to content

150.000 Km Prea Multi Pt 1.9 Tdi?

DieselPower
 Share

Postare recomandată

Am 202.000 si cred ca aproape am terminat rodajul. :vaidecapulmeu: :rolleyes:

Cred ca problema nu e motorul, care daca e bine intretinut merge mult si bine...

Alte aspecte incep sa mai faca nazuri - poate un ambreiaj, poate un scartait, poate s-a mai subtiat un disc sau amortizoarele au mai pierdut din caracteristici.

Fara grija ii dau apa, paie si bataie si merge ceas.

Vorbim pe la 400k

Modificat de valioglu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 98
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• claudiu_83

5

• C o s m i n

5

• nicky

4

• Luci G.

3

Top Posters In This Topic

Posted Images

Buna.Nou posesor de passat 1.9 TDI,116CP,ATJ,2000,variant,am rugamintea ca daca cineva stie unde anume se pot verifica pe internet,reviziile efectuate la reprezentante vw sa ma ajute si pe mine.As vrea sa aflu si eu cate ceva despre noua mea masina.MERCI

Poti sa incerci la noi la Autotop dar nu ti-as recomanda din cauza preturilor piperate (pt asa ceva pot sa te taxeze cu vreo 300lei) asa ca incearca sa intrebi la ce preturi se face asa ceva la Autoworld Cluj si D&C Oradea.

Link către comentariu

Merci Shimano! credeam ca se poate verifica pe internet,prin introducerea seriei de sasiu,era mai simplu :blink:

Modificat de c o s m i n
Nu mai da quote la mesajul anterior
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Nu se poate verfica prin internet ca sunt totusi informatii private. totusi proprietarul are tot dreptul sa stie aceste lucruri. La Reprezentanta Cluj te ajuta fara probleme sau bani. Asta daca nu ai masina adusa din Franta (aia nu raporteaza la VW).

Bafta

PS Si eu am crezut ca are peste 200K Km, dar dupa ce am pus vag-ul la Voinea, am avut totusi o surpriza destul de neplacuta. Masina poate avea sensibil mai multi Km si sa se comporte foarte bine.

Link către comentariu

referitor la cati km duce un motor TDI am un amic care are un vw sharan cu 500.000 si inca duce

multe din masinile din romania aduse din germania cu 100k sau 150k au de fapt cel putin 300k.

exista intreaga mafie acolo de a da kilometri inapoi. romanai si tigani care le cumpara imrpeuna cu "germani" care sunt pusi in postura de vazatori pt a da credibilitate

Modificat de c o s m i n
Deviere de la topic
Link către comentariu

Haideti sa fim seriosi. La o masina nu kilometrii parcursi dau tonul ci MODUL cum au fost parcursi. Un prieten de-al meu are un B5 variant din 2000, acelasi motor ca al meu ATJ de 116CP si are 800.000 de km, vazuti cu ochii mei :icon_thumright: . Msina a facut saptamanal drumuri de Italia cativa ani. Si vreau sa va spun ca motorul merge impecabil, nu a avut probleme decat cu o mufa la un injector, pe care a remediat-o rapid. Turbina a fost schimbata la 500.000, cam acolo fiind limita ei. Doar pe tapiterie se vad kilometrii multi.

Deci ca idee... nu stiu de ce va sperie kilometrii la o masina.

Link către comentariu

• 4 months later...

turbina schimbata la 500K? nu prea imi vine sa cred. poate a doua

Link către comentariu

Glumesti? Pai ce turbina e aia care tine doar 250.000? A mea atata are, si e ca noua.

Daca stii sa mergi cu masina, te tine.

Link către comentariu

Haideti sa fim seriosi. La o masina nu kilometrii parcursi dau tonul ci MODUL cum au fost parcursi. Un prieten de-al meu are un B5 variant din 2000, acelasi motor ca al meu ATJ de 116CP si are 800.000 de km, vazuti cu ochii mei :icon_thumright: . Msina a facut saptamanal drumuri de Italia cativa ani. Si vreau sa va spun ca motorul merge impecabil, nu a avut probleme decat cu o mufa la un injector, pe care a remediat-o rapid. Turbina a fost schimbata la 500.000, cam acolo fiind limita ei. Doar pe tapiterie se vad kilometrii multi.

Deci ca idee... nu stiu de ce va sperie kilometrii la o masina.

Mare dreptate ai Cosmine !!!

Totul tine de cum este exploatata masina nu de cati kilometri are! Majoritatea cand se duc sa cumpere o masina primul lucru intreaba de kilometri; daca aud vreo valoare care depaseste 200K fug rapid; eu unul cand aleg o masina intreb de kilometri (informativ ca oricum sunt foarte putine masini cu km pe real) si apoi trec la evaluarea starii masinii care pentru mine reprezinta factorul decisiv in cumpararea masinii.

Modificat de liviu_petrasc
Link către comentariu

Majoritatea cand se duc sa cumpere o masina primul lucru intreaba de kilometri; daca aud vreo valoare care depaseste 200K fug rapid

asa imi zicea cineva cu Logan de a mea ( pe atunci avea 200k) "Pfuuuuuai 200k... Gata i dus motorul "am inceput sa rad in hohote :D :D si mai rad si acum ...

"batranelu" meu are acum 235k km reali ... cred !

insa eu zic ca mai merge linistit 250k fara pb mari !

la cum trage motorul acum la acesti km as lua linistit si fara nici o retinere din nou un Passat de afara cu peste 200 k :))

Modificat de THE ROCK
Link către comentariu

cred ca daca era un motor pe benzina trebuia sa te intrebi...desi nici la acela daca a fost bine ingrijit nu se pune problema. are un coleg golf 4 1.4 16v si are ~130k km si nu da nici un semn.

bafta!

Link către comentariu

• Administrator

nervoss (sper sa fie doar nick-ul ;) ), ce legatura are postul tau cu subiectul topicului?

Se discuta despre TDI-uri nu despre bezina, ok?

Link către comentariu

1. nu e doar nick-ul

2. topicul era "150k prea multi pentru un 1.9 tdi?" si am plecat de la premisa ca un motor diesel e mult mai fiabil decat unu otto, deci daca la un motor pe benzina nu ar fi o problema mare numarul acesta de km, la un diesel nici nu se pune problema.

Cu respect,

Irinel

Link către comentariu

A mea am luat-o la 155 k km

Acu am 175 k km si pot sa zic ca merge ca o tinerica. Si mai am si CIP de vreo 10 k km .

Si pana la urma cum zice si Cosmin nu e vorba numai de nr de km, ci de cum a fost exploatata in acel nr de km.

Eu cred ca 1.9 TDI si-a dovedit pana acum fiabilitatea prin multe exemple pozitive care se gasesc doar pe acest forum.

Link către comentariu

Nu stiu daca ma repet, am mai spus prin ceva topic: am vazut cu ochii mei un motor exact ca al meu, scos afara pentru ca biela scosese piciorul prin bloc :P, si cand am vazut cum arata camasa pe interior (de fapt blocul motor, fiind monobloc), nu mi-a venit sa cred :wub:. Am dat cu unghia si nu avea uzura DELOC. Motorul avea 320.000 de km, era un A4 din 2000.

Am vazut multe motoare desfacute, la viata mea. Tin minte cum se uzau camasile la batrana Dacie, cand la 100.000 de km, deja avea cel putin 1mm uzura.

Concluziile... le trageti voi. :P

Eu as spune ca la 150.000, e "numa' buna de prins in ham". :D

Link către comentariu

Uitati aici km mari cu chip, injectoare si turbo schimbate: http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t...ht=high+mileage

Eu am vazut pe acolo maxim 378.000 mile asta insemnand 607.000km . Cred ca e destul pentru o masina si dupa cum zic si ei, caroseria moare inainte de 1.9TDI :blink:

Link către comentariu

A mea are 302.000 km. Merge bine inca. Va anunt cand ajung la 500.000 km.

Link către comentariu

merge super bine linkul mai incearca poate o sa reusesti

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Am auzit ca motorul diesel se "aseaza" cum se spune, dupa 100.000 km si are o durata de viata de pana la 600.000 km la o functionare normala.Eu mi-am adus in dec. 2006 un Passat 3Bg din 2005 cu motor 2.0 tdi de 136 cp ce avea 117.000km,acum eu am ajuns pana la 160000km si nu am avut mari probleme decat distributia si reviziile.

Parerea mea ia-o cu incredere insa doar din Germania,in nici un caz din Romania.

Link către comentariu

Masina mea am cumparat-o in noiembrie anul trecut si avea 211.000 si acum are 253.000 si merge perfect si cred ca voi mai face multi km cu ea....asa ca la 150.000 e ca o "fata mare" :screwy:

Link către comentariu

Parerea mea este ca motoarele sunt bune si merg si 500.000 de km, dar turbina? volant? si furtunele care intra in EGR si intercooler eu zic ca nu merg mai mult de 200.000 de km plus ca ar mai fi si balamalele de la usi , bucse care nu prea sunt grozave

Problemele pe care le-am avut la masina mea cu 178.000 de km reali au fost : O conducta de la AC care a frecat intr-un racord de la intercooler Dupa ce am dat bara jos si intercooleru pentru a schimba conducta am observat ca suportul de la intercooler (cel prin care vine aerul din exterior nu stiu exact cum ii zice) a frecat in el si mai era putin si se spargea

La 120.000 a fost schimbat kitul de ambreiaj volant ,disc ,placa de presiune Cititi cate topic-uri sunt despre volant , turbina si alte piese mai slabe pentru Vw Nu zic ca Vw nu este o masina buna , sincer si mie imi place dar are unele piese care dupa parerea mea nu merg mai mult de 200.000

Link către comentariu

Ambreiajul meu incepe sa cedeze acum pe la 250.000, si era aproximativ in aceeasi stare si acum 70.000 cand am luat-o, doar ca oamenii pretentiosi nu umbla asa cu el. Turbina si furtunele de presiunede la turbo? Ca noi ;) O curatare a avut si turbina, dar parerea mea e ca acolo am gresit eu ca nu stiam sa merg cu ea. Bucsaraia nu bate deloc niciuna si n-am schimbat nimic de cand o am.

Oricum, astea sant fleacuri, chiar daca se duc. A avut cineva probleme cu motorul in sine? Sa trebuiasca alezat blocul, schimbate pistoanele si segmentii? Nu cred. Sau si daca s-a intamplat, sub 1%.

Deci poate afirma cineva ca nu sant niste motoare reusite?

Link către comentariu

Motorul meu are 265 000km si 12 ani cu turbina originala(e cu Garrett cu geometrie fixa) si de 4 luni si 6000km de cand am luat masina nu am luat limp mode;eu sper ca o sa o mai duca mult turbina,mai ales ca nu conduc subturat.Cat despre volant si ambreiaj tin sa cred ca si acestea sunt originale deoarece in cartea de intretinere si in facturile cu piese nu am gasit nimic ca au fost schimbate;si nici nu am probleme cu ele,merg perfect. :rolleyes:

Link către comentariu

Mi-am luat si eu Passatul din semnatura la 150K din 2004 in Romania nu stiu cat de reali sunt km. La amortizoare se simt anii din Romania, am carte service din care reiese ca in afara de burduf, cap planetara, baterie nimic nu a fost schimbat (nici asta nu stiu cat este de real am service periodic la fiecare 1 an). Singurul ei defect este sistemul de deschidere pt haion spate, este montat un buton separat cu conducta separata, nu se deschide haionul nici de la butonul de la usa stanga nici de pe butonul de pe cheie deci i-a facut cineva un circuit separat si a dezactivat circuitul din fabrica.

Altfel super multumit de el, zic ca 150k nu sunt multi.

PS: Daca ma poate ajuta cineva cu deschiderea haionului i-as fi recunoscator.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!