Jump to content

Motor AGZ - 2.3 V5

CUE
 Share

Postare recomandată

Offtopic: Consuma intre 11-18% in oras in functie de aglomeratie. Inafara imi consuma cam 8.5-9 ( in regim de autostrada la aprox 120 km/h)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Offtopic: Consuma intre 11-18% in oras in functie de aglomeratie. Inafara imi consuma cam 8.5-9 ( in regim de autostrada la aprox 120 km/h)

Cam asa ia si al meu, dar intr-un interval mai mic (depinde si pe unde mergi), 11-15% in oras si 8-9% inafara.

Link către comentariu

Cred ca ct77pia nu prea merge prin Bucuresti de scoate consumul ala. Recordul meu a fost de 9 in conditiile in care era noapte, am prins toate semafoarele pe verde si mergeam ca o batranica intr-un Trabant :coffee_lol:

Link către comentariu

Deci eu ar trebui sa fiu super multumit cu 11-12% prin Bucuresti :icon_thumright:. Am 1.6 16v 125 de cai. Consuma cam mult v5-ul.

Link către comentariu

Voyager: am luat 2.2 benzina (distributie pe lant - OPEL)....super multumit de motor, e meserias, consumul e bun si el.

Consum:

*urban: 13-15% (nu se pune mersul bara la bara)

*extraurban: 6,6% (pilot automat) si 7.4-7.6% pe DRIVE (normal)

Felicitari inca o data pt masina.

Modificat de nairolf1982
Link către comentariu

Voyager: am luat 2.2 benzina (distributie pe lant - OPEL)....super multumit de motor, e meserias, consumul e bun si el.

Consum:

*urban: 13-15% (nu se pune mersul bara la bara)

*extraurban: 6,6% (pilot automat) si 7.4-7.6% pe DRIVE (normal)

Felicitari inca o data pt masina.

Felicitari pentru masina, sa o stapanesti sanatos si fara incidente neplacute.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

ct77pia sta in ct si din cauza asta are un consum mai redus. Softul lui este de la firma Upsolute, evacuare cap coada inox si filtru sport, suspensie sport si jante pe 17. Trage destul de bine masina mai ales din treapta 3 in sus. Pe dyno a scos 168 de cp cu sondele lambda praf...

Link către comentariu

• 2 weeks later...

DMX: e bine macar ca ai raspuns tu pt el, dar softul de chiptuning la un motor benzina-aspirat nu aduce mai mult de 10 HP (dupa cunostiintele mele), evacuarea cap coada (prin eliminarea sitelor banuiesc) aduce si ea 2-3 HP, iar filtrul poate mai adauga si el 4-5 HP....

Fii mai detaliat: zi-ne ce firma e filtrul, ce putere avea masina stock, cat a castigat acum, cat consuma inainte, cat ia acum?

PS: Valoriile date de mine sunt cu aprox.

Link către comentariu

evacuarea la masina mea a dat mult mai mult de 2-3 cai crede-ma (inox de 63.5 nu de 55 cum e aia de fabrica) .... si la upsolute pe pagina web este dat la 185 cai variana normala ... si eu o am pe aia sport.. diferenta este de vreo 2-3 cai dar .. se simte ffff mult dupa 3000 de ture .. si am scos pe dino 168 cai cu sondele lambda praf ,fara evacuare,fara admisie .stau cam 1/2 de masina in fata unui 330d automat si in fata la 325 de 192 cai la a 3a decolez de linga el

si daca cineva se intreaba care e motivul vinzarii...M-AM PLCTISIT DE EA

Modificat de ct77pia
Link către comentariu

ct77pia: man, nu vreau sa fiu rautacios, dar incearca sa fii mai explicit si mai ordonat in felul de a scrie (scuze despre offtopic)

Mentioneaza si tu de la ce ai plecat si la ce ai ajuns si eventual detaliaza etapele...

Link către comentariu

ok scuze

evacuare inox pe 63.5

soft de la upsolute

admisie k&n + un restrictor de aer scos

suspensie

si acum consumul este de la 8 la 11 % si inainte consuma de la 11 la 14%,toate modificarile de mai sus au ajutat mai bine zis la stabilizarea consumului care uneori o lua razna dar dupa ce am rezolvat proplemele cu sondele lambda atunci a scazut consumul fff mult.

Modificat de xxnelu
Link către comentariu

• 5 months later...

salut baieti! daca tot avenit vorba de consum,am o intrebare si eu: am un passat 1.8t,resoftat,adica vreo 190 cp cred si filtru de aer k&n si nu-mi place consumul deloc: sub 15 sau 16 in oras nu-mi scade,afara merg si cu 8-9,depinde de talpa! eu am 2 sonde lambda,credeti ca acest consum este cauzat si de una din acestea?nu-mi da nici o eroare...

Link către comentariu

• 5 months later...

Buna seara, ma tenteaza sa trec de la 1.9tdi-ul meu la un bora 2.3 v5, din cate am inteles masina respectiva ar avea ceva problema cu sonda lambda, in rest toate bune. S-au mai format experti pe forum in acest motor? ceva sfaturi? merita? consumul este foarte mare?

Si inca ceva sonda cam la ce pret se ridica? ca e posibil sa fiu nevoit sa rezolv eu problema.

Mersi

Link către comentariu

o sonda lambda e cam 120-140 euro, NOUA originala.

si toate motoarele pe benzina care au euro4 au aceasta problema... de fapt sonda lambda e vazuta ca si consumabil

parerea mea este ca nu merita sa treci de la 1.9 TDI la 2.3 VR5

consumul va creste exponential, mai ales prin oras, consuma undeva la 13-15l, uneori chiar si 17-19l daca e aglomeratie mare si mergi mai sportiv...

daca ai de facut multe drumuri extra-urbane poate s-ar merita... dar aici tot diesel-ul e mai fiabil

VR5 si VR6 sunt motoare facute in mare parte pentru piata americana, sau in europa pentru editiile GTI

daca vrei ca toata ziua sa stai prin peco-uri.. ia un 2.3 VR5 :frigbaitata:

Modificat de alios
Link către comentariu

• 2 months later...

Imi cer scuze ca dau buzna asa ,am obs discutiile voastre in leg cu motor v5 ,detin un golf 4 din 2001 2.4 tot v5 tiptronic si de cand l-am luat am o mare problema ,nu gasesc senzorul de la vitezometru sa il inlocuiesc...........am cautat pe forum-uri de am inebunit,va rog daca se pricepe cineva si imi spune si mie unde este situat sa il pot inlocui :biggrin:

Link către comentariu

• 2 years later...
  • 1 year later...

Am achizitionat si eu recent o BOra 2.3 V5, si sunt super multumit de masina. Avantajul meu este ca masina avea instalatie GPL deja montata deci la condum sunt nu multumit chiar ft multumit. A si a mea e 4motion deci la drum e TZAPANA. Si daca tot am postat stie cineva la cat se schimba lantul? Si ce intretineri merita motorul asta? Precizez k e primul benzinar pana acum am avut doar TDI

Link către comentariu

• 5 months later...

Salut !

Sunt nou pe forum si in primul rand as vrea sa ma prezint .. Roxin , 21 ani Pitesti

Am si eu cateva nelamuriri..in privinta motorului AGZ - 2,3 V5 .. de curand am "primit cadou"  un passat 2000 motor 2,3 V5 .. problema era consumul..extravagant pentru un adolescent..in jur de 12-13 in oras ... iar la drum lung un 10 cu aproximatie..

Am schimbat pompa de benzina..pentru ca de..pustan esti , ca pustanii ai bani de benzina :)) 

Am schimbat sonda lambda + filtre iar acum pot sa ma declar super multumit de masina..se aseaza bine la drum..e stabila in curbe chiar si la viraje mai bruscate..consumul ajunge undeva la 10 in oras iar pe autostrada un 7-8,5 din ce mi-a spus un mecanic.

Acum insa vine si nelamurirea mea..as vrea sa-i pun o turbina pe ea..si habar n-am ce model sau cum se procedeaza .. cum trebuie sa cauti s.a.m.d .. 

Vreau sa bag niste banuti in ea sa mi-o aranjez optic si estetic parfum..m-am saturat sa tot vad handicapati de genul cu bani de la mami si tati cu bmw 320 316 si tot asa :) 

Voi ce parere aveti ? Merita investiti niste banuti in partea de estetica a masini ? Mentionez ca motorul este tun..dar totusi la vara o sa-l desfac sa-l curat si sa mi-l aranjez frumos si sa mai schimb garnituri si consumabile mici..

Ma poate ajuta cineva cu manuale - scheme ale instalatiei + alte modificari ?

Din ce am citit pe forum , am inteles ca daca ii pui o evacuare sport e simfonie cu motorul asta :> dar nici sa faca zgomot prea mare ca nu suntem tarani :))  

Din ce ma mai pricep si eu in domeniul asta .. stiu ca se poate rescrie eprom-ul iar dupa teoretic ar trebui sa ai HP + si consumul in - .. sau cel putin asa stiam , contraziceti-ma daca nu e asa . Orice sfat e bine venit ! 

O zi buna ! Si multumesc pentru sfaturi.

PS : Nu radeti dar pana acum nu eram pasionat in mare parte de tuning:)) si mi-a venit si mie randul sa cer ajutorul :P

Modificat de Roxyn
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!