Jump to content

Mașini electrice - merita sau nu?

Retzius
 Share

Postare recomandată

@tavitaraLegat de "fumigene", daca dai pe GOOGLE search "DPF OFF Romania" apare asta:  

"În București, pentru operațiunea "dpf off" (dezactivarea filtrului de particule), puteți contacta diverse service-uri auto specializate. Un exemplu este Servicedpf.ro, care oferă servicii profesionale de curățare și dezactivare filtru de particule DPF pentru diverse modele de mașini, conform site-ului lor. 

Puteți suna la numărul de telefon 0753 333 315 sau trimite un email la contact@servicedpf.ro, conform informațiilor de pe site. "

In UK, daca te prinde, iti iei amenda 2500 GBP, iti anuleaza asigurarea si ITP-ul si nu mai ai drept de circulatie cu acea masina pana nu o reglementezi cu un nou ITP valabil. Daca te prinde a 2-a oara, iti da amenda 10 000 GBP, iti confisca masina si faci si un pic de parnaie.

Nu prea exista service-uri care sa se riste sa ifi faca DPF off, cel putin nu asa de usor, cautand pe google. Probabil ca exista indieni, pakistanezi si albanezi care mai fac d-astea, dar nu prea isi risca nimeni licenta de service ca sa iti anuleze tie DPFul. 

Daca merita o masina electrica? Iau piata de masini din UK ca exemplu: vad foarte des masini electrice in UK, de orice brand, mai ales ca BYD si MG (chinezoii) au atacat piata puternic, Tesla vinde de rupe, chiar si restul brandurilor europene! 

Statii de incarcare se gasesc la tot pasu', chiar si in parcarea subterana am vreo 5 statii, desi am vazut doar 2 masini care stau permanent la incarcat acolo, 3 de obicei sunt libere. Ce sa vezi, nu mai e GRATIS sa incarci masina! 

infrastructura se mareste, deci piata e intr-o continua dezvoltare. SI TOTUSI:

La o simpla cautare pe GOOGLE, datele oficiale din UK se prezinta cam asa, desi chiar si astia sunt GLOBALISTI si se inclina in fata URSULEI si politicii "GRETA": 

There are around 34 million cars on UK roads, of which around 1.3 million are EVs. In 2024, EVs had a 19.6% market share of UK new car sales. That's a total of 381,970 vehicles, a 21.4% increase compared to the same period in 2023. As of December 2024, there were over 1.3 million electric vehicles (EVs) on UK roads, according to RAC. This represents 3.94% of all vehicles on the road. 

Deci 96% inca ard DINOZAURI! Si aici vorbim DOAR de turisme, nu vorbim de camioane, autoutilitare, autobuze etc astea fiind DIESEL 99%! 

In the UK, electric vehicles (EVs) can experience significant depreciation, with some models losing up to half their value in the first year, deci pierd 50% din valoare, in medie dupa 1 an! 

Ce ziceti, merita? Parerea mea este ca s-a raspuns de mult la aceasta intrebare.:biggrin::Driver:Daca faci UBER, probabil ca merita. 

Daca mai iei in calcul ca o baterie are o durata de viata medie intre 2 si 5 ani si costa cam 50% din valoarea masinii dupa devalorizare sa o inlocuiesti, va faceti o idee. 

Ah, am si eu o intrebare, cine va recicla aceste MILIOANE de baterii uzate si cum vom salva planeta in continuare? Deocamdata nu are nimeni raspuns. 🙄

Modificat de corad0
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

marius1982.11

Care baterie are durata de viata 5 ani? Cel putin la toyota am garantie 10 ani la bateria hibrid. Nu stiu in rest sincer, pt ca masinile electrice sunt departe rau de pasiunea mea.

In rest da, peste 10 ani daca e sa o schimb pe banii mei probabil ar însemna dauna totala, daca nu apelez la chinezi si dyi.

Link către comentariu

Un RAV4 cu garantie 10 ani te costa pe zi in medie 90-100 lei timp de 10 ani ( la valoarea de azi a banilor ) 

Valoare masina de noua + 20.000 km pe an combustibil + revizii + anvelope si alte jucarii 

Consideram ca dupa 10 ani o arunci , cazul extrem , deci nu iei nimic pe ea 

Evident ca marea majoritate se vor duce la cumparare masina cu banii jos ( am ales acest mod de cumparare ) 

Asa ca real mai adaugi 30 lei lunar , bani care ar veni din dobanzi daca ai pune 40k in titluri de stat sa zicem pe 10 ani 

Deci daca nu simti 120-130 lei /zi , iti permiti un RAV4 nou hibrid echipare de baza 

Modificat de tavitara
Link către comentariu

Prefer o Octavia vRS 2.0 tsi de banii aia, sau  o Octavia noua 2.0 tsi si cateva vacante.

Deocamdata, intentionez sa mai fac 150.000 km cu masina actuala si sa bag banii in vacante.

Masinile electrice ce merita luate in considerare devin prohibitive, iar eu intr-o masina chinezeasca nu ma vad. Am urcat,  nu e de mine, am blocaj, imi pare rau.

Modificat de halamadrid
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!