Jump to content

Mașini electrice - merita sau nu?

Retzius
 Share

Postare recomandată

Chiar daca exista cresteri de zeci de procente la nr de masini electrice vandute in ultimii 15 ani , cand calculezi procentul masinilor electrice din totalul celorlalte masini , rezulta alta realitate 

Aia de pe strazi 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si noi ne producem in mare parte benzina dar o platim la pret de bursa.

In rusia poate lucrurile stau diferit!

Eram mic cand se zvonea ca petrolul e pe terminate si au trecut de atunci multi ani si nu a disparut, doar s-a scumpit...

Recent am citit ca livrarile de petrol au depasit cifrele de la inceputul razboiului din iran si totusi petrolul e scump.
Atunci era scump pentru ca a inceput razboiul, acum e scump pentru ca asigurarile navelor sunt scumpe.

Link către comentariu

Desigur ca e greu sa castigi cota de piata, cand vinzi 130.000 masini noi pe an si ai un parc de aproape 9.000.000 de masini.

Vânzări pe tipuri de combustibil (primele 9 luni 2026):

Hibride: 55.424 unități (+3,5% față de 2025)

Benzină: 16.987 unități (-33,7%)

GPL: 11.109 unități (-23,8%)

Full electrice: 7.889 unități (+45,4%)

Diesel: 5.801 unități (-39,4%)

La cat costa carburantii si benzina neelectrificata se duce in cap, de Diesel nu mai e nimic de spus, ala e pe copca. Iar impactul cresterii petrolului se va vedea si mai tare anul viitor. 

Link către comentariu

Una dintre putinele decizii inteligente pe care le-am luat anul asta este ca mi-am pus sistem fotovoltaic + baterie. Desi multa vreme am fost cumva impotriva, considerand ca la pret de <1 leu/kw nu merita, situatia actuala mi-a schimbat optica.

Link către comentariu

N avem. Pluginul din familie e suficient momentan. N am buget de o masina electrica full size (nu caricior de tip Spring).

Link către comentariu

în urmă cu 5 ore, dercos a scris:

Desigur ca e greu sa castigi cota de piata, cand vinzi 130.000 masini noi pe an si ai un parc de aproape 9.000.000 de masini.

Vânzări pe tipuri de combustibil (primele 9 luni 2026):

Hibride: 55.424 unități (+3,5% față de 2025)

Benzină: 16.987 unități (-33,7%)

GPL: 11.109 unități (-23,8%)

Full electrice: 7.889 unități (+45,4%)

Diesel: 5.801 unități (-39,4%)

La cat costa carburantii si benzina neelectrificata se duce in cap, de Diesel nu mai e nimic de spus, ala e pe copca. Iar impactul cresterii petrolului se va vedea si mai tare anul viitor. 

Motoarele mild hibrid unde sunt incadrate? La hibrid sau la benzina? 

Link către comentariu

Depinde ce scrie in fisa tehnica la propulsie,  daca e benzina plus electric atunci e hibrid.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!